Depremzede Öğrenciler Nakil İçin İkametini Değiştirmesi Gerekiyor mu?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan ancak 10 ilimizde büyük bir felakete neden olan deprem sonrasında, evleri hasar gören depremzede öğrencilere istedikleri şehirde nakil kolaylığı tanınmıştı.

Deprem felaketinin üzerinden bir aydan fazla geçmesine rağmen halen bir çok öğrenci, nakil için nasıl şartlar gerektiğine dair sorulara yanıt aramakta.

Peki nakil yaptırmak isteyen öğrenciler, nakil için ikametlerini değiştirmesi gerekiyor mu? Nakil için ikamet değiştirme şartı aranır mı?

Naklini farklı bir şehirde, farklı bir okula aldırmak isteyen öğrenciler, ikametlerini değiştirmeden istedikleri okullarda okuyabilirler.

Hatta istedikleri okullara kayıt dahi yaptırmadan, misafir öğrenci olarak okula gidip gelebilirler. 

Farklı şehirlerde, farklı okullara gitmek isteyen öğrenciler, afet bölgesindeki illerde, okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında kayıtlı öğrencilerin nakillerinin, istemeleri halinde yerleşim yeri adres bilgilerine bakılmaksızın, Türkiye genelindeki okullara "Doğal Afet Nedeniyle Nakil" seçeneği kapsamında, il/ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri koordinasyonuyla, okul müdürlükleri tarafından "e-Okul" sistemi üzerinden yapabilecekler. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak