Öğretmenler Müdürleriyle Nasıl Güvenli Bir İlişki Kurabilir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!


Bir öğretmen ayrıca müdürüyle güvene dayalı bir ilişki kurmanın değerini bilmelidir. Güven, zaman içinde liyakat yoluyla kazanılan ve eylemlere dayanan iki yönlü bir caddedir. Öğretmenler, müdürlerinin güvenini kazanmak için ortak bir çaba göstermelidir. Ne de olsa, bunlardan sadece bir tane var, ama aynı şekilde yarışan öğretmenlerle dolu bir bina. Güven ilişkisinin gelişmesine yol açacak tekil bir eylem değil, uzun bir süre boyunca bu güveni kazanmak için birden fazla eylem yoktur. Aşağıdakiler, öğretmenlerin müdürleriyle güvene dayalı bir ilişki kurmak için kullanabilecekleri öneridir.


1. Liderlik Rolü Var
Müdürler, takipçileri yerine lider olan öğretmenlere güvenirler. Liderlik, bir ihtiyaç alanını doldurmak için inisiyatif almayı ifade edebilir. Bu, sizin gücünüz olan bir alanda zayıflığı olan bir öğretmen için mentor olarak hizmet etmek anlamına gelebilir veya okul gelişimi için burs yazma ve denetleme anlamına gelebilir.

2. Güvenilir Olun
Müdürler çok güvenilir öğretmenlere güvenir. Öğretmenlerinin tüm raporlama ve ayrılma prosedürlerini takip etmesini beklerler. Gidecekleri zaman, olabildiğince erken bildirimde bulunmak önemlidir. Erken gelen, geç kalan ve günleri nadiren özleyen öğretmenler çok değerlidir.


3. Organize Olun
Müdürler öğretmenlerin örgütleneceğine güveniyor. Bir organizasyon eksikliği kaosa yol açar. Bir öğretmen odası iyi aralıklarla karışıklıktan arınmış olmalıdır. Organizasyon bir öğretmenin günlük olarak daha fazlasını başarmasına izin verir ve sınıftaki aksaklıkları en aza indirir.

4. Her Gün Hazırlanın
Müdürler, son derece hazırlıklı olan öğretmenlere güvenirler. Çok çalışan öğretmenlerin materyallerini her bir dersin başlamasından önce hazır tutmasını ve ders başlamadan önce dersin kendisinin üzerinden geçmesini istiyorlar. Hazırlık eksikliği, dersin genel kalitesini düşürecek ve öğrencinin öğrenmesini engelleyecektir.


5. Profesyonel Olun
Müdürler her zaman profesyonellik özelliklerini sergileyen öğretmenlere güvenirler . Profesyonellik, uygun kıyafetleri, kendilerini sınıf içinde ve dışında nasıl taşıdıklarını, öğrencilere, öğretmenlere ve ebeveynlere hitap etme biçimlerini vb. İçerir. Profesyonellik, kendinizi temsil ettiğiniz okula olumlu yansıtacak şekilde ele alma yeteneğine sahiptir.

6. İyileştirme İsteğini Gösterin
Müdürler asla eskimeyen öğretmenlere güvenirler. Mesleki gelişim fırsatları arayan öğretmenlerin kendilerini daha iyi hale getirmelerini istiyorlar. Sürekli daha iyi şeyler yapmanın yollarını arayan öğretmenler istiyorlar. İyi bir öğretmen, sınıfta yaptıklarını sürekli olarak değerlendirir, düzenler ve değiştirir.

7. Bir içerik ustalığı sergilemek
Müdürler, öğrettikleri içerik, sınıf düzeyi ve öğretim programının her nüansını anlayan öğretmenlere güvenirler. Öğretmenler öğrettikleri ile ilgili standartlar konusunda uzman olmalıdırlar. En iyi uygulamaların yanı sıra eğitim stratejileri hakkındaki son araştırmayı da anlamalı ve bunları sınıflarında kullanmalıdırlar.


8. Sıkıntılarla Baş Etme Eğilimi Gösterme
Müdürler, esnek ve öğretmenlerin kendilerini sunan benzersiz durumlarla etkin bir şekilde başa çıkabileceklerine güvenirler. Öğretmenler yaklaşımlarında katı olamazlar. Öğrencilerinin güçlü ve zayıf yönlerine uyum sağlamak zorundadırlar. Zorlu durumlardan en iyi şekilde yararlanarak sakin kalabilen usta problemli çözücüler olmalıdırlar.

9. Tutarlı Öğrenci Büyümesini Gösterin
Müdürler, öğrencileri değerlendirmelerde sürekli büyüme gösteren öğretmenlere güvenirler. Öğretmenler öğrencileri bir akademik seviyeden diğerine taşıyabilmelidir. Çoğu durumda, bir öğrenci, sınıfa başladığı yerden önemli bir büyüme ve gelişme göstermeden not seviyesini ilerletmemelidir.


10. Talep etme
Müdürler, zamanlarının değerli olduğunu anlayan öğretmenlere güvenirler. Öğretmenler, binadaki her öğretmen ve öğrenciden müdürün sorumlu olduğunu anlamalıdır. Bir iyi anapara yardım talebinde görmezden olmayacak ve zamanla buna alacak. Öğretmenler sabırlı olmalı ve müdürleriyle anlayışlı olmalıdır.

11. Yukarı ve Aşağı Git
Müdürler, ihtiyaç duyulan her alanda yardımcı olmak için kendilerini hazır bulunan öğretmenlere güvenirler. Pek çok öğretmen kendilerine zaman harcayan öğretmenler için öğretmenlik yapmakta, diğer öğretmenlere projeler konusunda yardım etmek ve atletik etkinliklerde imtiyazta bulunmalarına gönüllü olmak için gönüllü olmaktadır. Her okulda, öğretmenlere yardım etmesi gereken birçok alan vardır.


12. Olumlu Tutum Var
Müdürler, işlerini seven ve her gün işe gelmek konusunda heyecanlı olan öğretmenlere güvenirler. Öğretmenler olumlu bir tutum sergilemelidir - kesin zor günler vardır ve bazen olumlu bir yaklaşımı sürdürmek zordur, ancak sürekli olumsuzluk yapmak yaptığınız işi etkileyecektir;

13. Ofise Gönderilen Öğrenci Sayısını En Aza İndirme
Müdürler, sınıf yönetimini idare edebilecek öğretmenlere güvenirler . Okul müdürü, küçük sınıf meseleleri için son çare olarak kullanılmalıdır. Sürekli olarak küçük meseleler için ofise göndermek, öğrencilere sınıfınızı idare edemeyeceğinizi söyleyerek öğretmenin yetkisini baltalar.

14. Sınıfınızı Açın
Müdürler, sınıfı ziyaret ederken sakıncası olmayan öğretmenlere güvenirler. Öğretmenler, müdürleri, ebeveynleri ve diğer paydaşları sınıflarını ziyaret etmek için istedikleri zaman davet etmelidir. Sınıflarını açmak istemeyen bir öğretmen, güvensizliğe yol açabilecek bir şeyi gizliyor gibi görünüyor.

15. Hatalara Kadar Sahip Olmak
Müdürler, proaktif olarak bir hata bildiren öğretmenlere güvenirler. Öğretmenler dahil herkes hata yapar. Yakalanmayı veya bildirilmeyi beklemek yerine, hatayı bulduğunuzda çok daha iyi görünüyor. Örneğin, yanlışlıkla bir lanetli kelimenin sınıfta kaymasına izin verirseniz, derhal müdürünüze bildirin.

16. Önce Öğrencilerinizi Yerleştirin
Müdürler, ilk önce öğrencilerini alan öğretmenlere güvenirler . Bu bir verilmelidir, ancak kariyerleri ilerledikçe neden öğretmen olmayı seçtiklerini unutan birkaç öğretmen var. Öğrenciler her zaman bir öğretmenin birinci önceliği olmalıdır. Her sınıf kararı, öğrenciler için en iyi seçeneğin ne olduğunu sormak suretiyle verilmelidir.

17. Tavsiye İsteyin
Müdürler, diğer öğretmenlerin yanı sıra, kendi sorularından soru soran ve müdürlerinden tavsiye isteyen öğretmenlere güvenirler. Hiçbir öğretmen tek başına bir problemle başa çıkmaya çalışmamalıdır. Eğitimciler birbirlerinden öğrenmeye teşvik edilmelidir. Tecrübe en büyük öğretmendir, ancak basit tavsiyelerde bulunmak zor bir meseleyle başa çıkmada uzun bir yol kat edebilir.

18. Sınıfta Çalışmak için Ekstra Zaman harcayın
Müdürler, sınıflarında çalışırken fazladan zaman harcamak istediklerini gösteren öğretmenlere güvenirler. Popüler inanışın aksine, öğretim 8-3 işi değildir. Etkili öğretmenler erken gelir ve haftada birkaç gün geç saatlerde kalırlar. Ayrıca yaz boyunca, önümüzdeki yıl için hazırlık yaparak zaman harcıyorlar.

19. Önerilerinizi Alın ve Sınıfınıza Uygulayın
Müdürler, öneri ve önerileri dinleyen ve ardından buna göre değişiklik yapan öğretmenlere güvenir. Öğretmenler müdürlerinin önerilerini kabul etmeli ve sağır kulaklara düşmelerine izin vermemelidir. Müdürünüzden öneri almayı reddetmek, hızlı bir şekilde yeni bir iş bulmanıza yol açabilir.

20. Bölge Teknolojisi ve Kaynaklarından Yararlanın
Müdürler, bölgenin satın almak için harcadığı teknoloji ve kaynakları kullanan öğretmenlere güvenirler. Öğretmenler bu kaynakları kullanmadığında, para kaybı olur. Satın alma kararları hafifçe alınmaz ve sınıfı geliştirmek için yapılır. Öğretmenler, kendilerine sunulan kaynakları uygulamak için bir yol bulmalıdır.

21. Müdürünüzün Zamanına Değer Verin
Müdürler, zamanlarına değer veren ve işin büyüklüğünü anlayan öğretmenlere güvenirler. Bir öğretmen her şeyden şikayet ettiğinde veya aşırı derecede muhtaç olduğunda, bu bir problem haline gelir. Müdürler, öğretmenlerin küçük meselelerle kendi başlarına ilgilenebilecek bağımsız karar vericiler olmasını ister.

22. Bir Görev Verildiğinde, Kalitenin ve Zamanlılığın Önemli olduğunu Anlayın
Müdürler, projeleri veya görevleri hızlı ve verimli bir şekilde tamamlayan öğretmenlere güvenirler. Bazen bir müdür bir projeden yardım isteyecektir. Müdürler, bazı şeyleri yapmalarına yardımcı olmak için güvendikleri kişilere güvenir.

23. Diğer Öğretmenlerle İyi Çalışın
Müdürler, diğer öğretmenlerle etkili işbirliği yapan öğretmenlere güvenirler. Hiçbir şey bir fakültenin bölünmesinden daha hızlı bir okulu bozmaz. İşbirliği, öğretmen gelişimi için bir silahtır. Öğretmenler, okuldaki her öğrencinin yararı için başkalarının gelişmesine ve gelişmesine yardımcı olmak için bunu benimsemelidir.

24. Ebeveynlerle İyi Çalışın
Müdürler, ebeveynlerle iyi çalışan öğretmenlere güvenirler . Tüm öğretmenler, öğrencilerinin ebeveynleriyle etkili iletişim kurabilmelidir. Öğretmenler ebeveynlerle ilişki kurmalıdır, böylece bir sorun ortaya çıktığında ebeveynler öğretmene sorunu düzeltmeleri konusunda destek vereceklerdir.

Kaynak: https://www.thoughtco.com/build-a-trusting-relationship-with-their-principal-3194349

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak