Esnek Sınıflar: Araştırma Esnek Sınıflar Başarıyı Arttırıyor

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Birleşik Krallık'ta 153 derslik hakkında iddialı bir çalışma, esnek alanların akademik performansı artırabileceği konusunda en iyi kanıtları sunmaktadır.
Işık, akustik veya hava kalitesinin öğrenme üzerindeki etkilerini izole eden birçok çalışma vardır. Ancak, esnek sınıflar üzerine yapılan araştırmalar sinir bozucu bir şekilde azdır.

Görünürdeki ilgisizliğin iyi sebepleri vardır. Doğal ışık ve akustik gibi değişkenler kendilerini laboratuvar ortamında yapılabilecek tek faktörlü deneylere borçludur. Örneğin, büyük pencereli bir odayı tamamlamak için konuya bir görev verin ve ardından aynı testi onlarsız bir odada yönetin.

Ancak esnek sınıflar karmaşık, yaşam sistemleridir. Esnek bir alan, bir sonraki ve genellikle düzinelerce çocuk ve bir ya da daha fazla öğretmenin kendi içlerinde faaliyet göstermesi, mobilyaların yeni konfigürasyonlara itilmesi ve çekilmesi, ışıkların karartılması ya da döndürülmesi ve diğer şeylerin neredeyse sınırsız kişisel tercihlere uyacak şekilde yeniden şekillendirilmesi gibi bir şey değildir. . Esnek sınıfları çalışmak, gerçek çocuklar arasında dolaşmak anlamına gelir.
Zorluklara rağmen, esneklik gibi tanımlanması zor faktörlere bakmak da dahil olmak üzere, yaşanmış sınıfların tasarımını incelemek için iddialı bir çaba, 2015 yılında Birleşik Krallık'taki Salford Üniversitesi tarafından tamamlandı. Araştırmacılar, ülke çapındaki 27 okulda 153 dershaneyi ziyaret ederek, küçük ve uzak köy okullarından Londra metrosunun eteklerinde bulunan çok daha büyük banliyö binalarına kadar ziyaret etti. Sonunda, sınıf tasarımının akademik performans üzerindeki etkisi, 5 ila 11 yaş arası 3.766 İngiliz çocuğunda incelenmiştir.

“Bütünsel bir bakış açısı almaya çalışıyorduk” diyor Peter Barrett, öncü araştırmacı ve şimdi Oxford Üniversitesi'nde onursal bir araştırma görevlisi. “Başka bir deyişle, insanların deneyimlediği mekanlara bakmaya çalışıyorduk. Yani bu sadece hava kalitesi değil, sadece sıcaklık değil ya da faktörleri ayrı ayrı ölçmek için bir çaba değil. Bu hep birlikte. ”

BULGULAR
Çalışma (esneklik ve öğrenci mülkiyet gibi faktörler) doğallığı (ışık ve sıcaklık gibi faktörler), stimülasyonu (renk ve görsel karmaşıklık gibi faktörler) ve bireyselleştirme: Üç sınıf tasarımın boyutları baktı.

Büyük fikir? İlköğretim sınıflarının tüm bu fiziksel özelliklerini optimize etmek, okuma, yazma ve matematikte akademik performansı% 16 artırdı. Sınıfların kişiselleştirilmesi - esneklik de dahil olmak üzere, Barrett'in “mekan içinde öğrenci seçimi” olarak tanımladığı - bu gelişmenin tam bir çeyreği olarak nitelendirildi.

Buna bakmanın başka bir yolu: Diğer ölçülmüş faktörlerden izole edilen sınıf esnekliği, akademik sonuçları artırmada hava kalitesi, ışık veya sıcaklık kadar kabaca önemli gibi görünmektedir.


Barrett'in ekibi, öğrenme alanlarının etkinliğini - “bir okuma alanı, ıslak alan, genellikle sınıf aktivitesi için bir halı alanı, genellikle dört ya da altı bloklar halinde olan masalar” olarak adlandırdı ve özel sınıf şekillerinden oluşan özel bir not aldı. Alanın daha kolay bölümlenmesini sağlamak için Ancak bu çalışma, sabit çözümler belirlemiyor, bunun yerine gevşek kurallar koymaktadır. İngiliz meslektaşlarından daha kişiselleştirilmiş Amerikan esnek sınıflarını tanımladığımda, Barrett Salford bulgularının uygulandığını kabul etti.

Birkaç analiz, araştırmacıları bile şaşırttı. Esnek, davetkar mekanların matematikte öğrenme üzerinde büyük bir etkisi oldu. Öğrencilerin sınıf tasarımına atfedilen ilerlemelerinin yüzde 73'ü esnekliğe ve öğrenci sahipliğine kadar uzanıyordu. Bunun nedenleri bir sırdır, ancak Barrett ve ekibi bir tahminde bulundu: Anksiyeteyi provoke eden akademik konular - matematikte, bilinen bir konu - derslerde öğrencilere rahat ve tanıdık gelenlere daha iyi hitap ediyor.

Ve hava kalitesi verilerinin bir kısmı bir şok olarak geldi. Araştırmacılar , karbondioksit seviyeleri milyonda 500 parçayı aştığında, gazın insanın nefes almasının bir yan ürünü olduğu zaman, yüksek mertebeden düşüncede istikrarlı düşüşler gösteren 2015 Harvard çalışmasına rağmen , araştırmacılar sürekli olarak Altı kat yüksek bir sınıfta gözlemlediler. Bu endişe verici ve onarılabilir.

“Hava kalitesi sınıfın başlangıcında tamamsa, bir şey yapmazsanız sonuna kadar olmayacak” diyen Barrett'a göre. “Bu mutlak bir gerçektir. Yani bir pencere veya kapı açmalısın. Ama bir şeyler yapmalısın . ”

FORM, İŞLEV VE ESNEKLİK
Yeni mobilyayı odanıza taşıyacak, öğrenci sonuçlarını iyileştirecek? Hokki tabureleri ve atma yastıkları test puanlarını artırır mı?

Cevap hayır.

Barrett, formun işte işlevi izlediği eski dictum olduğunu düşünüyor: Esnek sınıflar başarılı oluyor çünkü pedagojide bir değişim ile el ele gidiyorlar. Bu sonuç, Edutopia ile ilgili öğretmenlerin yönlendirdiği tartışmalarda asla ortaya çıkmaz. Esnek alanlar, eğitimciler, öğretme ve öğrenmenin temel dinamiklerini değiştirir, öğrencilere daha fazla kontrol ve sorumluluk verir, akademik katılımı geliştirir ve geleneksel öğrenim ortamının tipik yüz yönelimini zayıflatır.

Başka bir deyişle, odanın kendisinin asıl gerçeği değil - odanın ortasındaki yeni koltuk ya da pencerenin yanındaki ayakta duran masanın - ama sonunda alanın öğretmen ve öğrenciler tarafından ödenen dinamik kullanımı. Sınıfınızın düzenini değiştirmek neredeyse kesinlikle hiçbir etkiye sahip olmayacaktır - eğer öğretinizi de değiştirmiyorsanız.

Paket servisi: Akustik ve hava kalitesi gibi özelliklerle birleştirilmiş esneklik, öğrenci başarısı üzerinde gerçek bir etkiye sahiptir. Düzgün kullanıldığında, esnek sınıflar ilkokul çocukları arasında daha geleneksel, statik sınıf tasarımlarından daha iyi akademik sonuçlar üretir.

Kaynak: https://www.edutopia.org/article/flexible-classrooms-research-scarce-promising

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak