Bir Ülke Bütün Öğretmenlere Ücretsiz Laptop Dağıtacak

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Almanya uzaktan eğitim sürecinde aldığı kararla birlikte , uzaktan eğitim sürecinde ülkede bulunan tüm öğretmenlere ücretsiz laptop dağıtma kararı aldı. Uzaktan eğitim sürecinde ülkede bulunan öğretmenlerin mağduriyet yaşamaması adına ücretsiz laptop dağıtımı kararı aldı. 

Almanya hükümetinden ücretsiz laptop dağıtımına ilişkin yapılan açıklama şu şekilde

"Federal hükümet, eyaletleri, uzaktan eğitimin mümkün kılınması için alışılmışın dışında bir boyutta destekliyor"  dedi. Karliczek, programın Perşembe günü yürürlüğe gireceğini ve bu çerçevede para aktarımının başlayacağını söyledi.
EYALETLERİN KARARI BEKLENİYORD
W Türkçe tarafından gündeme getirilen habere göre program, geçen Ağustos ayında meclis komisyonu tarafından alınan karara dayanıyor. Ancak Almanya'da eğitim konusundaki son kararı eyalet hükümetleri veriyor. Bu nedenle söz konusu uygulamanın yürürlüğe konması için 16 eyaletten her birinin kararı imzalaması gerekiyor. Uygulamadaki gecikmeden ötürü hükümete yöneltilen eleştirileri reddeden Karliczek, kararın nihai halini almasının 19 Kasım'da gerçekleştiğini ve bir gün sonra eyalet yönetimlerine gönderildiğini bildirdi. Programın hayata geçmesinin okullar için "iyi bir haber" olduğunu dile getiren Bakan, eyalet yönetimlerine serzeniş içeren cümlelerinde, 
"Tüm bunlar biraz daha hızlı gerçekleşseydi sevinirdim. Okullarımızda dijitalleşme konusunda gerçekten daha hızlı olmamız gerekiyor" 
diye konuştu. Koronavirüs Covit-19 salgınına karşı alınan önlemler sababi ile  Almanya'da okullar 14 Şubat'a kadar kapalı kalacak. 

Sözcü

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak