Almanya'da Üniversite Öğrencileri, Eğitim Sistemini Protesto Etti

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Almanya'da binlerce öğrenciden eğitim sistemine protesto. Yüksekokullara ayrılan ödenekleri yetersiz bulan öğrenciler, bu durumu protesto etti

Almanya’nın Baden Württember eyaletinde üniversite ve yüksekokullara ayrılan ödeneklerdeki kısıtlamalar, yetersizlikler binlerce öğrencinin katılımıyla protesto edildi.

Mannheim, Karlsruhe, Ulm, Freiburg, Tübingen, Stuttgart üniversitelerinde yapılan eylemlere 9 binden fazla öğrenci katıldı.

Stuttgart Hohenheim üniversite kampüsünde öğrenciler, sabah ders başı etmek yerinde sembolik olarak hazırlamış oldukları kara bir tabut (eğitim) ile yürüyüş gerçekleştirdiler. Bilgisayar, kitap, araç ve gereçler yenilenmediği için eğitimin adeta mezarlığa çevrildiğini dile getiren öğrenciler hükümetin politikalarını ıslık ve sloganlarla protesto etti.

Saat 11.00’de Stuttgart şehir merkezinde bulunan üniversite bahçesinde toplanan Alman Sendikalar Birliğinin (DGB) Üniversite Grubu, gençlerin talebinin haklı olduğu belirtildi.

Burada yapılan konuşmanın ardında şehir merkezine doğru yürüyüşe geçildi. Yürüyüş kolu eyalet eğitim bakanlığı önüne geldiğinde, yüzlerce öğrenci taleplerini haykırarak bakanlığı protesto etti. Öğrenciler adına sahnede yapılan ortak açıklamada, üniversitelerin ortalama bir eğitim için her yıl 450 milyon avroluk ek bir bütçeye ihtiyaçları olduğu belirtildi. Açıklamada, hükümetin 125 milyon avro bütçe ayırdığı ifade edildi. Baden Württemberg eyaleti genelinde yaklaşık 360 bin üniversite ve yüksekokul öğrencisi bulunmakta.

KAYNAK VE DEVAMI: https://www.evrensel.net/haber/389943/almanyada-binlerce-universite-ogrencisi-egitim-sistemini-protesto-etti

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak