Günah ve Hatalar Sebebiyle Allah’tan Korkmak Ne Demektir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Kuran, Müslümanları Allah'tan ve O'nun gazabından (ahiretteki cehennem ateşinden) korkmaya teşvik eder. O halde birçok Müslümanın kötü davranışlarını ne açıklar? Acaba şirk koşmadıkları sürece Allah'ın bütün günahları bağışlayacağına inandıkları için mi kötüler?
Ve evet %100 garantili şirktir.

Çok basit bir kural, sizi çok kötü inciteceğinden emin olduğunuz sürece parmağınızı ateşe atmamanızdır.

O halde, şu ya da bu şekilde kötülük yapmaya devam ederlerse, bu, cehennemi doğal kabul ettikleri ya da ona inanmadıkları anlamına gelir.

Müslümanlar genel olarak cehenneme inandıklarını iddia ederler. Ancak bu tür bir inanç, Tanrı'nın gözünde HİÇBİR inanç değildir. Neden? Niye ?

Çünkü onlar, Tanrı'nın adaletinin ele alınabileceğine dair paralel inançlara sahiptirler.

Örneğin Muhammed aracılığıyla kurtuluşlarına tutunurlar. En azından kendi davaları için ilahi adaleti fiilen geçersiz kılan geniş bir inanç yelpazesine sahiptirler (Hıristiyan kavramına çok benzer, sadece farklı bir şekilde ifade edilir).

1- Bazıları şehadet (Allah'ın tek Rab olduğuna ve Muhammed'in O'nun elçisi olduğuna şehadet) okuduktan sonra cehennem ateşinin kendilerine zarar veremeyeceğine inanırlar.

2- Bazıları, şehadetleri bir kez (hayatta bir kez bile olsa) okuduğumuz zaman, ne olursa olsun cennetin son yurdu olduğuna inanırlar. Cehenneme gitseler bile geçici bir kalış olur:

 Bazıları, "Sayılı günler dışında bize cehennem dokunmaz" dediler. De ki: "Allah'tan böyle bir söz mü aldınız, Allah sözünden asla caymaz mı? Yoksa Allah hakkında bilmediğiniz şeyleri mi söylüyorsunuz?"
İnsanların geçmişte yaptıklarından farklı değil! .

3- Sonra Muhammed'in şefaatine iman vardır. Ömründe bir kere bile olsa şehadet okuyan kimse cehennemden çıkıncaya kadar şefaat etmeye devam edecektir.

Yine şefaat, insanlık tarihi boyunca çok etkili olmuş şeytani bir yemdir.

Hiç kimsenin başka bir nefse fayda sağlayamayacağı, şefaatin kabul edilmeyeceği, fidyenin ödenemeyeceği ve hiç kimseye yardım edilemeyeceği günden sakının.
 Kendileriyle ALLAH arasında aracılık edecek şefaatçiler mi icat ettiler? De ki: "Ya güçleri ve anlayışları yoksa?"

Şefaatçilerin şefaati onlara asla yardımcı olmaz.
Ve gerçekten Muhammed aracılık eder mi?
Muhammed'in bunu yapabilecek gücü var mı?
Hatta aracılık etmeyi mi seçecek yoksa bunu yapabilmeyi mi isteyecekti?

Bütün bu soruların cevabı Kuran'da "HAYIR" dır!

Dolayısıyla Müslümanlar, Kuran'dan başka kaynaklara tutunmayı tercih ettikleri için aldanmaktadırlar. Ve öyle kalmaktan mutlular. Kendi seçimleriyle yanılsama içinde kalmayı seçerler. Ve bu ne sefil bir seçim.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak