Eşini Başkalarının Yanında Öpmek Günah mı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Allah'ın Kitabından bir ayeti inceleyelim, hatta Nur Suresi'nden üç ayete bakalım:

58. Ey iman edenler! Kanuni köleleriniz, cariyeleriniz ve içinizden buluğ çağına gelmemiş olanlar (sana gelmeden önce) üç defa sizden izin istesinler; sabah namazından önce, öğlen (dinlenme) için kıyafetlerinizi çıkarırken ve yatsı namazından sonra. (Bunlar) üç vakit sizin için mahremiyettir, bu vakitlerin dışında birbirinize katılmanızda (yardım etmede) ne size ne de onlara bir günah yoktur. Böylece Allah, âyetleri (ziyaret izninin hukuki yönlerine delil gösteren bu Kur'an ayetleri vb.)sana. Ve Allah her şeyi bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.

59. İçinizden çocuklar ergenlik çağına geldikleri zaman, onlardan (yaş olarak) büyükler gibi izin istesinler. Böylece Allah, âyetlerini (Emirlerini ve yasal yükümlülüklerini) sizin için açıklar. Ve Allah her şeyi bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.

60. Evlenmeyi ummayan, nikahsız kalmış kadınlara gelince, ziynetlerini göstermeyecek şekilde (dış) elbiselerini çıkarmalarında kendilerine bir günah yoktur. Fakat sakınmaları (yani dış elbiselerini atmamaları) onlar için daha hayırlıdır. Ve Allah, her şeyi işitendir, bilendir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak