Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!
Kur'an-ı Kerim, genellikle Allah'a olan derin sevgimizle temsil edilen Allah'a olan bağlılığın ve inancın gücü konusunda hepimize sürekli bir hatırlatma olarak durmaktadır. Tanrı'yı sevmek, gerçekten tapınmanızı ve kendinizi Tanrı'nın yaratıcı sanatını sevmekte gösterebilen inanca adamanızı sağlayabilir. Tanrı'nın yaratıcı sanatı - iyi kalpli bir ruhun, büyük evrenin ve hatta bir tarladaki çimenlerin güzelliğinde görüldüğü gibi - hepsi Tanrı'ya giden yolumuzu bulmamıza yardımcı olacak yollar.
Allah'ı ve Allah'a olan sevginizi yeniden alevlendirmeye, yeniden tasdik etmeye veya bulmaya yardımcı olmak için, işte imanda sevginin gücü ve kuvveti hakkında Kur'an-ı Kerim'den beş ayet:
1. İnsanlar Arasında Sevgi ve Merhamet
“Kendileri ile huzur bulasınız diye sizin için türünüzden eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve merhamet var etmesi de O’nun varlığının delillerindendir. Şüphesiz bunda, düşünen bir toplum için ibretler vardır." (Rûm 30:21).
Burada Kuran, insanın doğuştan gelen arkadaşlık ihtiyacını anlamamıza yardımcı olur - sonuçta bizler şefkat ve sevgiye ihtiyaç duyan sosyal varlıklarız. Bu nedenle, Kuran, İslam'ın sınırları içinde, iki kişi arasında sevgi ve merhameti paylaşmanın önemini ve sevincini anlamamıza yardımcı olabilecek bir eş ve eş bulmaya teşvik eder.
Bir Uygulamada Yüksek Kaliteli Müslüman Çöpçatanlık Hizmeti ! %100 güvenli. %100 gerçek eşleşmeler. Helal Bağlantılara bugün göz atın !
2. Müminler Kardeş gibidir
"Mü'minler ancak kardeştirler, öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin. Allah'tan korkun ki merhamete eresiniz." [Kur'an 49/10].
Kur'an-ı Kerim, tüm müminleri kardeş veya aile olarak eşitleyerek, daha geniş bir insanlık ailesinin parçası olarak birbirimizi sevmemiz gerektiğini hepimize bir kez daha hatırlatmaktadır. Aşk, romantik aşk veya eş aşkı ile sınırlı kalmamalı, bunun yerine merhametli ve saygılı bir kardeşler toplumu oluşturmaya yardımcı olmak için kullanılmalıdır.
3. İyilik Yapın
“Ve iyilik yap; Doğrusu Allah, iyilik yapanları sever.” (Bakara, 2/195).
Bu görünüşte basit olan ayet, nasıl pratik bir Müslüman olunacağına dair derin bir yansıma sunar - Allah tarafından sevilmek, En Yüce Olan'ın sevgisini alabilmek, çoğumuzun hayal edebileceğinin ötesinde bir nimettir. Tek yapmamız gereken iyilik yapmak. Bu dünyada iyilik yapmanın ne anlama geldiği başka bir makalede genişletilebilirken, şimdi bu satırdan çıkarabileceğimiz şey, elimizden gelen her şeyi yapmak için her zaman hayatta doğru kararı vermeye çalışmamız gerektiğidir. denemek ve Allah'ın sevgisini kazanmak.
4. Birlikte Allah'a Döneceğiz
“Her biriniz için bir şeriat ve bir metot belirledik. Allah dileseydi, sizi tek bir ümmet yapardı, fakat size verdiği şeylerde sizi imtihan etmek istedi; bu yüzden [her şey] iyi için yarışın. Hepinizin dönüşü Allah'adır ve O, ayrılığa düştüğünüz şeyleri size haber verecektir ." (5:48)
Burada Kur'an-ı Kerim bize iki şeyi hatırlatıyor: Birincisi, başka şekillerde imtihan edilmek üzere farklı kılındık ve ikincisi, sonunda burada yaşadığımız süre boyunca ne kadar farklı olursak olalım, hepimiz hep birlikte Allah'a döndürüleceğiz. Yeryüzünde. Farklı imtihanlara ve milletlere rağmen hep birlikte Allah'a döneceğimizi bilmek, bu dünyada yaşadığımız süre boyunca birbirimizi sevmenin ve saygı duymanın gücünün güçlü bir hatırlatıcısı olabilir. Sonumuz hepimiz için aynı olacak – amellerimizin hesabı için Allah'a dönüyoruz – bu da birbirimize her zaman belli bir empati ve sevgi ile yaklaşmamız gerektiği anlamına geliyor.
5. Sevginizi Paylaşmak
“Sevdiğiniz şeylerden [Allah yolunda] harcamadıkça iyiliğe asla erişemezsiniz. Her ne harcarsanız, şüphesiz Allah onu hakkıyla bilir." (Kur'an 3:92).
Son olarak, Kuran bize sevginizi paylaşmanın önemini öğretir - çünkü yalnızca sevginizi paylaşarak bunun ne kadar önemli olduğunu gerçekten anlayabilirsiniz. Bu ayet bize, aile gibi birbirine saygı duyan ve birbirini seven kardeşler toplumunda yaşama görevinde, elimizden gelen her şeyi vermeye ve paylaşmaya çalışmamız gerektiğini hatırlatır.