Seçim Görevi İstememe Dilekçesi Ne Zaman Verilir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

2023 Yılı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, görev almak istemeyenler ne yapmalı? Seçimlerde görev almamak için, ne zaman dilekçe verilir? Seçimde görev almak istemeyenler görev çıkınca mı, yoksa görev çıkmadan mı dilekçe vermelidir? Resen verilen seçim görevi nasıl iptal edilir?

Seçime kısa bir süre kala, seçimlerde görev almak istemeyenlerin en fazla merak ettiği konulardan biride, görev istememeleri halinde ne yapacakları sorusu olmaktadır.

Sandık görevlerine (başkan ve üye) kamu görevlileri öncelikli. Seçim kurulları tüm kamu personelinin bilgilerini isteyecektir. İkamet yerlerine göre resen görevlendirme yapılır.

Görevlendirmeler yapıldıktan sonra mazeret durumunuza göre seçim kurullarına görev iadesi yapabilirsiniz. Mazeretinizi kurul değerlendirip görevinizi iptal eder ya da etmez.

İlçe seçim kurulları sandık sayılarının iki katı başkan ve memur üyeyi kanun gereği kura yöntemi ile belirlemektedir. eğer çıkan görevden ciddi bir mazeretiniz yoksa, isteminiz ret edilmektedir. Seçim görevi kura ile belirlendiğinden dolayı, başka birine devretmeniz neredeyse imkansızlaşmaktadır.

Seçim görevi, görev yapılan ile, hatta ilçeye göre değişiyor. Şuan görev için listeler kamu kurumlarında, (özellikle okullarda) dolaşmaktadır. Size gelen listede İstiyorum/İstemiyorum diye imzalıyorsunuz. Ona göre görevlendirme yapılmaktadır.

Ancak bazı bölgelerde rastgele resen görevlendirme yapılmaktadır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak