ZOOM'da Ekran Paylaşımı Nasıl Yapılır?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bir aramaya katılmadan önce uygulama ana sayfasından bir ekranı paylaşabilir veya canlı bir arama sırasında istediğiniz zaman paylaşmaya başlamayı seçebilirsiniz.
İşlem, her uygulamada biraz farklı görünüyor ve masaüstü sürümü, beyaz tahta açıklama ekleme ve kullanma seçenekleri dahil olmak üzere ekran paylaşımı için daha fazla seçenek sunuyor.
Bu hikaye, Business Insider's Guide to Zoom'un bir parçasıdır .

Giderek daha fazla toplantı uzaklaştıkça, Zoom video görüşmesindeyken telefonunuzu veya bilgisayar ekranınızı iş arkadaşlarınızla veya öğrencilerle paylaşmak faydalı olabilir .

İster bir pazarlama sunumu ister ders slaytları olsun, bir ekranı paylaşmak, çalışmanızı başkalarına göstermenin kolay bir yolu olabilir. Ayrıca, arama sırasında tam bir bilgisayar ekranına erişiminiz yoksa iPhone veya Android telefon ekranınızı paylaşmak isteyebilirsiniz .

Her iki cihazın uygulamasında, ekranınızı ana sayfadan paylaşabilirsiniz - devam eden bir aramaya katılmak için - veya zaten arama ekranındayken kendiniz. İşlem, masaüstü ve mobil cihazlarda biraz farklı görünüyor ve masaüstü sürümü kesinlikle daha fazlasını sunuyor - beyaz tahta açıklama ve kullanma seçenekleri de dahil.

Her ikisinin de nasıl yapılacağı aşağıda açıklanmıştır. 


Zoom'da ana sayfasından ekran nasıl paylaşılır?
1. Henüz bir arama başlatmadıysanız, ekranınızı Zoom uygulaması ana ekranından paylaşmaya başlayabilirsiniz. Masaüstünüzde bu seçenek "Ana Sayfa" sekmesinde bulunur. Telefonunuzda veya tabletinizde bu, "Buluş ve Sohbet" sekmesinin üst kısmında bulunur. İşlemi başlatmak için tıklayın veya dokunun.

Ekranı Paylaş düğmesini bulun.
2. Her iki cihazda da, Paylaşım Anahtarını veya Toplantı Kimliğini girmenizi isteyen bir açılır pencere açılır. Devam eden bir video görüşmesine katılmak için bu bilgileri girmeniz gerekecek. Hazır olduğunuzda masaüstünüzde "Ekranı Paylaş" ı veya telefonunuzda veya tabletinizde "Tamam" ı tıklayın.


Toplantı Kimliğini girin. 
3. Toplantı parolasını girin. Masaüstünüzde "Katıl" ı tıklayın veya mobil uygulamanızda "Tamam" a tekrar dokunun.

Şifreyi gir. 
4 . Buradan, ekranları paylaşma süreci masaüstü ve mobil cihaz sürümü için biraz farklıdır.

Bilgisayar kullanıyorsanız, video görüşmesinde ne paylaşmak istediğinizi seçmeniz yeterlidir. Masaüstünüzde, birden çok ekranınız, beyaz tahtanız, takarsanız iPhone'unuz ve bilgisayarınızda açmış olabileceğiniz uygulamalar gibi birçok seçeneğiniz olacak. Paylaşmak istediklerinizi seçin ve sağ alt köşedeki mavi "Paylaş" düğmesini tıklayın. Şimdi aramaya katıldınız ve seçtiğiniz ekranı paylaşıyorsunuz.
Ne paylaşmak istediğinizi seçin. Marissa Perino / Business Insider
Mobil uygulamanızda süreç biraz farklı görünüyor. Toplantı Kimliğini ve parolasını girdikten sonra, "Ekranı Henüz Paylaşmıyor" yazan bir ekranla karşılaşacaksınız.
Sonraki sayfa yüklendikten sonra yayını başlatmanız istenecektir. Mikrofonu kapatıp açmayı da seçebilirsiniz. Hazır olduğunuzda "Yayını Başlat" a dokunun.

Yayını Başlatın. 
Bir geri sayım başlayacak. Yayın başladığında, ekranınızın üst kısmında kırmızı bir bant görünecek ve bir zamanlayıcı başlayacaktır.
Artık telefonunuzda hareket etmekte özgürsünüz. Yaptığınız şey artık görüşmedeki diğer kişilere canlı olarak yayınlanıyor.
Telefon ekranınız görüşmede başkaları tarafından görüntüleniyor.

Zaten bir görüşmedeyseniz Zoom'da ekranı bir kez paylaşma
1. Zaten bir görüşme yapıyorsanız, süreç biraz farklı görünür - ve daha da kolay olabilir. Çağrı ekranınızdan, "Ekranı Paylaş" düğmesini tıklayın. Bunu ister telefonunuzda ister bilgisayarınızda yapın, bu düğme alt ortada bulunur. Bu menü kaybolduysa ekranınıza dokunun veya imlecinizi hareket ettirin. Mac'inizde Shift + Command + S kısayolunu veya PC'de Alt + Shift + S kısayolunu da kullanabilirsiniz. 

Ekranınızı paylaşın. 
2. Masaüstünüzde, seçenekler içeren bir açılır pencere açılacaktır. Neyi paylaşmak istediğinizi seçin ve devam etmek için mavi "Paylaş" düğmesini tıklayın.

Ne paylaşmak istediğinizi seçin. 
3. Bu, paylaşmayı seçtiğiniz uygulamayı veya masaüstü görünümünü otomatik olarak yayınlayacaktır. Ekranın üst kısmında size yayın yapmakta olduğunuzu hatırlatan küçük bir Yakınlaştırma açılır penceresi görünecektir. Bu açılır pencerenin üzerine gelirseniz daha fazla seçenek bulabilirsiniz.

Canlı yayın yapabilirsiniz. 
4. Farklı bir ekran paylaşmak isterseniz, ortadaki yeşil "Yeni Paylaşım" seçeneğini tıklayın. Bu, uygulamalar arasında geçiş yapabileceğiniz veya beyaz tahtayı kullanmayı seçebileceğiniz menüyü yeniden açar. "Yeni Paylaşım" seçeneğine ek olarak, başka yararlı düğmeler bulacaksınız.

Videonuzu kapatmak veya açmak ve başlatmak veya durdurmak için uygun düğmeleri tıklayın.
Katılımcılarınızı görmek için "Katılımcılar" ı tıklayın. Aşağıda toplantı bilgilerinizi bulun.
Yayını durdurmak için "Paylaşımı Durdur" veya "Paylaşımı Duraklat" ı tıklayın.
Ayrı bir açılır pencere açmak için "Açıklama Ekle" yi tıklayın. Birçok araç bulacağınız bu pencereyi kapatmak için "X" i tıklayın. Örneğin, ekrandaki önemli bilgileri vurgulamak için oklar veya daireler çizmeyi yararlı bulabilirsiniz.
Arayanlarla sohbet etmek veya daha fazlasını davet etmek gibi Zoom arama özelliklerinin yoğunlaştırılmış bir sürümünü bulabileceğiniz bir açılır menüyü açmak için "Daha Fazla" yı tıklayın. 
Mobil versiyonda, birkaç ekstra adımı tamamlamanız gerekecek. "İçeriği Paylaş" a dokunduktan sonra bir açılır pencere belirecektir. "Ekran" a dokunun.
"Ekran" a dokunun. 
Daha sonra ekran kaydını nasıl yapmak istediğinizi seçmeniz istenecektir. "Fotoğraflar" ı seçmek yerine "Yayını Yakınlaştır" ı seçin.
"Yayını Başlat" a dokunduktan sonra, şimdi kaydettiğinizi size bildirmek için bir geri sayım başlayacaktır. Bir zamanlayıcı ile ekranın üst kısmında kırmızı bir bant görünecektir. Canlı yayını bitirmek için "Yayını Durdur" a dokunun.
İPhone, iPad veya Android cihazınızda yaptığınız her şey diğer çağrı katılımcılarına gösterilecektir. Durdurmak veya ses değişiklikleri yapmak için istediğiniz zaman kırmızı banner'a dokunun veya Zoom uygulamasına dönün.

çankaya escort

Alıntı: https://www.businessinsider.com/how-to-share-screen-on-zoom

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak