Yeni Nesil Sorular Öğrencilerin Kabusu Oldu

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Yeni nesil sorulardan dolayı çocuklarımızın eğitim hayatının kâbusa döndüğünü düşünüyorum. Hangi veli ve öğrenci ile konuşsam dert aynı. Anlamadığımız eğitim, yeni nesil sorular üzerinden verilmeyip, sınavların yeni nesil sorularla yapılması. Bu adalet mi? Bu hem ülkemizin hem çocuklarımızın geleceğiyle oynamak. 
Çocukların yolun başındayken kendini başarısız, kafasız, beceriksiz vs. hissetmesi demek. Benim çocuğum derslerinde başarılı, her sene takdir alıyor. Dersini dinler, ödevlerini yapar değişik kaynaklardan sürekli test çözer.
Sınıftaki başarı neden genel sınavlarda yok?
Bu çocuk nerede hata yapıyor? Çocukluğunu doya doya yasayamadan, testlerle sınavlarla geçiriyor büyüyor. Sonuç kocaman hiç. Sınıfta 20 matematik sorudan bir yada iki yanlış yapıyor. Genel sınavda 3 yada 4 DOĞRU yapıyor. Çocuğum ağlıyor okula gitmeyeceğim diyor.
Ben beceriksizim, kafasızım, okumayı hak etmiyorum diyor. İçim parçalanıyor.
Bu çocuğun suçu ne? Kafasını dersten kaldırmıyor, sınıfında başarılı. Öğretmenlerimi suçlu??? Kızıma hak etmediği takdirimi veriyorlar???Benim bakanlığa naçizane bir önerim var.

İLK VE ORTA EĞİTİMDE çocuklara normal eğitimini verirsin.
Özellikle Türkçe dersini ikiye ayırıp.Kitap okuma kelime haznesini güçlendirme(Türkçemize bir kelimenin birçok anlamı var Yeni nesil sorular kelime oyunu) ve dilbilgisi olarak.

LİSE İLK İKİ YIL yeni nesil soru anlama çözme eğitimi verirsin.Lise son iki yıl deneyim kazandırılmalısın.Ünüversitede sor sorunu. Yinede tamamı yeni nesil olmamalı soruların.Her çocuğun bir yeteneği var. Ressam,müzisyen,sporcu vs.
Bütün çocuklar matematikciymiş gibi soruları  sorup gelecekleriyle oynamayın.Üniversite sınavı beki???Niye var???ASlında çocuklarımız yeteneklerine göre liseye gidip mesleklerinin temelini lisede atmalı.Meskeginin üniversitesine gitmeli.
Mesleğinin lisesinde üniversitesinde sınav yapın sınıfta kalsın yada geçsin.
Yok illa sınavla eğitim diyorsanız üstün yetenek sorularını sormayın.
 Bu yazdıklarımı inşallah bakanımız okur.
Ben meslek lisesi mezunu biriyim.
Daha güzel programların eğitimi için ülkem ve çocuklarımın geleceği için bir adım atılır.
Atılmazsa  Sonuç televizyonda tıp öğrencisinin Başkent sorusuna cevap veremeyen nesillerle el ele devam.
Allah yardımcısı olsun ülkemizin öğretmenlerimizin öğrencilerimizin.

Alıntı: Leyla Kır

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak