Yarıyıl Tatilinde Öğrencilere İzletilebilecek Filmler

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

HIÇKIRIK FİLMİ

Naina Mathur (rani), sürekli tıkanıklık, kekemelik yaşadığı Tourette sendromunda bir hastalığı vardır. ilerde bir öğretmen olmak istemektedir ancak çevresindeki insanlar, rahatsızlığı nedeniyle başka meslek seçmeleri gerektiğini söylemektedir. Sonunda bir okulda öğretmen olarak iş bulur ancak kendini ispatlamak için birçok zorlukla karşı karşıya kalmaktadır.
Naina Mathur (rani), sürekli tıkanıklık, kekemelik yaşadığı Tourette sendromunda bir hastalığı vardır. ilerde bir öğretmen olmak istemektedir ancak çevresindeki insanlar, rahatsızlığı nedeniyle başka meslek seçmeleri gerektiğini söylemektedir. Sonunda bir okulda öğretmen olarak iş bulur ancak kendini ispatlamak için birçok zorlukla karşı karşıya kalmaktadır.

3 İDİOT

Ailecek İzlenebilecek Filmler Listesinde en güzel örneklerden biri olan 3 İDİOT Hindistan’ın en iyi mühendislik okuluna başlayan öğrencilerin hayatını anlatıyor özet olarak. Sistemin daima yarış üzerine kurulu olduğu, herkesin en iyi olmaya çabaladığı bir okulda sistemi değiştirmeye çalışan bir öğrenci ve onun en yakın 2 arkadaşı. Başlarından geçenler, hayattan aslında ne istedikleri. Ranco karakterinin başrol oynadığı film dram ve komedi türünü en iyi şekilde harmanlayıp bize öğretici bir film olmakta.

RÜZGARI DİZGİNLEYEN ÇOCUK


The Boy Who Harnessed the Wind, maddi imkansızlıklar sonucu okuldan atılan 13 yaşındaki bir çocuğun hikayesini konu ediyor. William Kamkwamba, Malavili’de yaşayan 13 yaşındaki bir çocuktur. Zeki bir çocuk olan William, ailesinin yaşadığı maddi zorluklar yüzünden çok sevdiği okulundan atılır. Fakat bu William’ın çalışma isteğine engel olmaz. William, kimsenin haberi olmadan geceleri okulun kütüphanesine gitmeye başlar. Kütüphanede saatlerce çalışan William, bir süre sonra büyük bir başarı elde eder. William, yaptığı çalışmaların sonunda babasına ait olan eski bir bisikletini parçalarını kullanarak bir rüzgar jeneratörü yapar. Bu başarı sadece onun ve ailesinin hayatını değiştirmekle kalmayacak, köyün de sefaletten kurtulmasını sağlayacaktır.

William Kamkwamba ve Bryan Mealer’ın aynı adlı çok satan kitabından uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda Chiwetel Ejiofor oturuyor. Maxwell Simba’nın 13 yaşındaki çocuğa hayat verdiği filmin kadrosunda Chiwetel Ejiofor, Aïssa Maïga, Joseph Marcell, Noma Dumezweni, Lemogang Tsipa gibi isimler yer alıyor.

DANGAL

Orta Okul Öğrencilerine seyrettirilebilecek ve hatta ailenizle birlikte izleyebileceğiniz filmler arasında en favorimiz  Dangal, Hintli Mahavir Singh Phogat‘ın hikayesini anlatıyor. Mahavir Singh Phogat bir güreş hayranıdır. İki küçük kızına da güreş öğretmeye karar verir. İki kız, Babita Kumari ve Geeta Phogat, çocukluklarından başlayarak güreş eğitimi alarak büyürler. Büyüdüklerinde iki kız da güreşte iddialı isimler olmuştur. Geeta Phogat 2010 Commonwealth Oyunları‘nda altın madalya kazanarak güreşte bu dalda ödül kazanan ilk kadın güreşçi olurken, kız kardeşi Babita da gümüş madalyayı alır. Genç kadın güreşçiler başarıya giden yol boyunca sosyal şekillendirmenin baskısıyla da mücadele etmek zorunda kalacaktır…
Yönetmenliğini Nitesh Tiwari’nin üstlendiği Hint yapımının başrollerinde Aamir Khan, Sakshi Tanwar, Fatima Sana Shaikh yer alıyor.

MUCİZE- WONDER

Çocuklara izletilebilecek En iyi Filmlerden biri de Mucize Filmidir. Auggie Pullman (Jacob Tremblay) 5. sınıfa geçmek üzere olan bir çocuktur. Ancak doğuştan gelen yüzündeki kalıcı deformasyon geçirdiği onlarca ameliyata rağmen düzelmemiştir. O yaşına dek hiç okula gitmemiş, evde ailesi tarafından eğitim almış ve dışarıyla ilişkisi, hep bir kask aracılığıyla olmuştur. Sıradan bir okul olan Beecher’a başladığı günden itibaren bazılarının alay konusu olsa da aslında çoğu kişiden bir farkı olmadığını gösterecek, dış görünüşün ne kadar önemsiz olabileceğini kanıtlayacaktır.
Mucize filmi, 2012’de R. J. Palacio’nun yazdığı aynı adlı romandan uyarlandı.

Yerdeki Yıldızlar / Taare Zameen

Öğrencilerin mutlaka izlemesi gereken filmler arasında ki yerini sonuna kadar hak eden bu film sayesinde Çocuğunuz ve ya Öğrencinize farklı bir gözle bakacaksınız. Harfleri sayıları algılama problemi yaşayan bir çocuğun çevresi ve ailesi tarafından tembel gerizekalı muamelesi görür. Çalışmayı öğrenebilmesi için yatılı okula verildikten sonra resim öğretmeni ile değişen hayatı ve başarısını anlatan bir film.

400 Darbe / 400 Darbe
Ailecek İzlenecek Filmlerde biri olan 400 Darbe filminde, 1950’lerin başlarında Paris’te yaşayan 12 yaşındaki Antoine, ailesiyle yaşadığı problemler ve okuldaki öğretmeni tarafından sıkça aşağılanması yüzünden ne okulda ne de evde huzur bulabilmektedir. Ödevini yapmadığı için arkadaşıyla birlikte okuldan kaçtıkları bir gün sokakta annesini başka bir adamla gören Antoine, şoku üstünden atamadan okula döner ve ödevi yapmamasının mazereti olarak annesinin öldüğü yalanını söyler. Anne ve baba sağlam bir şekilde okula geldikleri an ise gerçekler ortaya çıkar ve Antoine bir süreliğine uzaklaştırma cezası alır. Şimdi de ailesinden korktuğu için eve gitmeye korkan Antoine, yakın arkadaşıyla birlikte deniz kenarına kaçmaya karar verirler. Amaç babasının daktilosunu çalıp satarak para kazanmaktır. Ancak işler yine beklendiği gibi gitmez…
Sadece Fransız sinemasına değil, dünya sinemasına getirdikleri yeni solukla tarih yazan Fransız Yeni Dalga akımının, en önemli isimlerinden biri olan Fronçois Truffaut imzalı film, hem akımın hem de sinemanın tarihinin en değerli filmlerindendir.

İĞNE İPLİK

Mauji görücü usulü ile Mamta ile evlenmiş ve ailesiyle yaşayan geçimini zar zor idame ettiren bir gençtir. Işinde patronundan saygi görmeyen Mauji yeteneği olan terziliğe yönelir ve bu işte bir dikiş tutturma çabasına girer. Hindistan’ın göbeğinde kök salmış gururlu ve özgüvenli kalpleri ısıtacak bir hikâye…

Asyanın Kandilleri (Belgesel)
Asyanın Kandilleri” programı Türk dünyasının önemli isimlerinin dramatik anlatımla ele alındığı her biri 25 dakika olarak hazırlanmış 13 bölümden oluşan bir dizi belgesel. Programın çekimleri Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Afganistan, İran, Suriye ve Türkiye olmak üzere toplam 8 ülkede yapıldı. Eski Türk devletlerine başkentlik yapmış, İslam kültür ve uygarlığının görkemli merkezleri; Balasagun, Köhne Ürgenç, Merv, Hiva, Tebriz, Isfahan, Nişabur, Semerkand, Buhara, Herat gibi şehirlere doğru yapılan bu yolculuk, “Asyanın Kandilleri”ne bir biyografik belgesel olmasının yanı sıra; tarihe, zamana, kültüre ve insana doğru yapılmış çok verimli ve sıra dışı bir “seyahat” belgeseli tadı da veriyor.
 

Batıya Doğru Akan Nehir (Belgesel)

Batıya Doğru Akan Nehir TRT’de de yayınlanmış olan 20 bölümlük bir belgesel. Medeniyetlerin anlatılmamış hikayesi yazıyor tanıtımında. Pek çok uygarlık belgeselin konusu. Özellikle İslam medeniyetinin doğumundan günümüze kadar bilgiler yer alıyor belgeselde. Bir bölüm ortalama 45 dakika. Az çok İslam tarihi ve tarih bilenlerin bilebileceği genel konular anlatılıyor.

Lazhar Körfezi / Mösyö Lazhar
Acılı bir boşanmanın ve işsizliğin neden olduğu sefaletin ardından 30’lu yaşlarının ortasındaki Selim, İzmir’deki üst orta sınıf ailesinin yanına geri taşınır. Ne ailesiyle ne de eski arkadaşlarıyla tekrar bir araya gelmekten pek hoşnut değildir. Selim, pek hatırlayamasada onun askerlik arkadaşı olduğunu iddia eden aylak Cihan’la vakit geçirmeye başlar. Denizden gelen kötü bir koku şehri ve apartmanlarını iyice sarınca Selim, Cihan ve arkadaşlarının yardımıyla yeni bir dünyanın imkânlarını keşfe atılır.
Film İzmir’i Alsancak’tan Karşıyaka’ya, Göztepe’den Çiğli’ye, Bayraklı’dan Kadifekale’ye kadar, sokak sokak arşınlıyor. İstanbul’dan geri dönüşün hikâyesini İzmir’in sokaklarında Selim’le beraber anlatıyor.

American Teacher
Politika uzmanları ile röportajlar ve dört öğretmenin hayatı ve kariyeri ile şaşırtıcı gerçekleri kapsayan American Teacher, kollektif öyküyü eğitim sistemimizdeki konulara en yakın olanlar ve her gün ülkemizde sınıflarda geçiren 3,2 milyon öğretmen hakkında anlatıyor

Arkadaşımın Evi Nerede / Khane-ye Doust Kodjast?
Ahmed, arkadaşının yaptığı ödevi yanlışlıkla eve götürür. Eğer geri getirmezse öğretmeni ona sıfır verecektir. Tam olarak nereye gittiğini bilmeden, başka bir köyde oturan arkadaşına ödevini geri götürmek için maceralı bir yola koyulur. Yolda köylülerle karşılaşan Ahmed’e, bazı köylüler caydırıcı davranırken bazıları ise yardımcı olmaya çalışır. Bu sahnelerde yönetmen İran köylülerinin yaşamlarını ve hayata bakışlarını yansıtır.

Billy Elliot
1984 İngiltere’si… Kuzeyde çalıştırılma metotları nedeniyle koşullarına karşı gelen madencilerin grev yaptığı dönem… Billy Elliot yaşına rağmen olgun, 11 yaşındaki bir çocuktur. Babası ve ağabeyi ile birlikte yapılan grevlere katılmaktadır. Billy, kararlarını tıpkı bir yetişkin kararlılığıyla vermeye çalışmaktadır. Bir gün boks sporunu bırakıp bale yapmak istediğini söyleyince ise ailesi ona karşı çıkacaktır. Ancak Billy’nin yanında onun bu kararını destekleyen insanlar da olacaktır. Stephen Daldry’nin başrolünü Jamie Bell’e teslim ettiği Billy Elliot, 3 dalda Oscar’a aday gösterilmişti. Ayrıca film Jamie Bell ile Julie Waters’a birer BAFTA ödülü getirdi.

Bir Fazlası Değil / Not One Less
Film, kent dışında bulunan bir okulda okuyan çocukların sevimli ve içten öyküsünü gerçekçi bir dille anlatır. Okulun biricik öğretmeni annesinin sağlık sorunu nedeniyle okuldan ayrılmak zorunda kalınca, henüz 13 yaşındaki bir kız öğrenci okulun idaresini eline almak zorunda kalır. Diğer öğrenciler kendilerinden biri olan bu küçük öğretmeni ciddiye almazlar. Genç kızın yapması gereken tek şey, öğretmen geri döndüğünde bütün çocukların okulda olmasını sağlamaktır. Çin kırsalında ev ve tarla işleri nedeniyle ortadan kaybolan öğrencilerin yarattığı durum nedeniyle bu bile önemli bir iştir!

Birinci Sınıf / The First Grader
84 yaşında ilkokula yazılan Kenyalı Kimani Maruge’nin gerçek hikayesi…
2002 yılında Kenya hükümeti ilköğretimin parasız olacağını ilan eder. Küçük bir dağ köyündeki ilkokulun yeni bir öğrencisi vardır artık; 80’lerindeki Kimani Maruge (Oliver Litondo)… Yıllarca ülkesinin özgürlüğü için savaşan bu yaşlı adam, şimdi eğitim görmek için okul sırasına oturmuştur. Öğretmen Jane Obinchu (Naomie Harris), Maruge’nin bu çabasını canı gönülden destekler.

Can Dostum / İyi Niyet Avı Olabilir
Can Dostum’da Will Hunting genel iq’nun çok çok üzerinde bir zeka seviyesine sahip, MIT’de temizlikçi olarak çalışan genç bir çocuktur. Temizlik yaptığı akşamlardan birinde, bir sınıfın tahtasında yazılı olan bir matematik sorusuna denk gelir. Çözülmesi neredeyse imkansız olan bu problemi rahatlıkla çözen Will, sessizce ortadan kaybolur. Kısa zaman içerisinde problemi yazan profesör tarafından keşfedilen Will bu başarısını diğer sorularda da sürdürecektir. Ancak bir kavga sebebiyle hapis cezasına çarptırılan gencin, bu beladan kurtulabilmek için profesöre ihtiyacı vardır.
Son derece etkileyici bir başarı öyküsüne odaklanan film, bu başarılı senaryosunu Akademi Ödülleri’nde kazandığı Oscar heykeliyle taçlandırmıştı.

Canım Öğretmenim / Monsieur Lazhar
Montreal’de Cezayirli bir göçmen olan Bachir Lazhar, çok sevilen ve sınıfta gerçekleştirdiği intihar sonucu ölen bir ilkokul öğretmeninin yerine geçmek üzere çarçabuk işe alınmıştır. Yavaş yavaş , okulu ve öğrencilerini tanımaya başlar ve onları tanıdıkça onlara bağlanır. İlk günden ortaya çıkan aralarındaki kültürel boşluk bile bir yerden sonra göze batmaz hale gelir. Sınıf yavaş bir iyileşme süreci geçirirken kimse Bachir’in acılı geçmişinden hiç kimse şüphe etmemektedir. Fakat bu geçmiş öylesine rahatsız edicidir ki eğer öğrenilirse sonuçları Bachir’in ülkeden atılmasına kadar gidebilir. Yönetmen Philippe Falardeau, baş rollerde ise Mohamed Fellag, Sophie Nélisse ve Émilien Néron var.

İngilizce Vinglish
İngilizce bilmeyen hintli bir kadının abd’ye gidip dil öğrenmesini ve bu süreçte kendine olan güvenini nasıl kazandığını anlatan imdb notu 8 olan hint filmi.

Etek Günü / La Journêe de la Jupe
Duygusal açıdan hassas bir yapıya sahip olan öğretmen Sonia Bergerac, problemli çocuklarla ilgilenmektedir. Yaptığı işin zorluğu yetmiyormuş gibi bir de eşi tarafından ansızın terk edilen Sonia, çalıştığı okulda da üstesinden gelmesi gereken önemli sorunlarla uğraşmaya başlar. Sinir krizinin eşiğindeki kadın, okul müdürünün kadın öğretmenlere getirdiği etek yasağıyla iyice çileden çıkar ve müdürün bu anlamsız yasağına karşı gelir. Sonia, bir öğlen öğrencilerinden birinin çantasında bir silah bulur ve kazara ateşlediği silah bir öğrencisinin bacağına isabet eder. Bu talihsiz olay, okul idaresi tarafından bir ‘rehin alma’ durumu olarak algılanır ve okulun etrafı ebeveynler, gazeteciler ve polislerle çevrilir. Her şeyin üst üste gelmesi, sinir sistemi harap olmuş Sonia’yı çıldırmanın eşiğine getirir.

Hababam Sınıfı (1975)

Öğrencilik hayatları haylazlık ve tembellik üzerine kurulu olan bir sınıf dolusu matrak öğrencinin, Özel Çamlıca Lisesi’nde yaşadığı yer yer eğlenceli, yer yer de dokunaklı öyküleri anlatan film, Hababam Sınıfı serisinin ilk filmidir. Keskin zekaları sayesinde tüm öğretmenlerini avuçlarında oynatıp okul düzeni ve eğitim sistemini alaşağı eden bu birbirinden renkli karakterdeki öğrenciler hem okulun hem de sinemamızın en yaramaz sınıfı olma özelliğinde. Ancak bu hükümdarlık okula atanan yeni müdür muavinin gelişiyle sarsıldığında, Hababam Sınıfı daha önce hiç karşılaşmadığı türden bir disiplin anlayışına ve zekaya sahip olan Mahmut Hoca tarafından unutulmaz derslere tabi tutulur.
Hababam Sınıfı serisinin ilk filmi olan bu yapıt Rıfat Ilgaz’ın ölümsüz eseri Hababam Sınıfı romanından uyarlanmıştı.

Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor (1979)

Haylaz öğrencilerle dolu Hababam sınıfına doğulu bir aşiret reisinin oğlu gelir. Yeni öğrenci Bilo, ilk geldiği andan itibaren sınıfın ağası gibi davranır ve işler karışır. Okula yeni gelen sadece Bilo değildir, tam bir erkek düşmanı Hürrem hoca da yenidir okulda.
Sınıfta ise herkes tarafından Ayşe ile Ömer’in aşkı konuşulmaktadır. Ve olan olur, Ayşe hamile kalır. Ayşe’nin hamileliğini saklamak hiç de kolay olmayacaktır.
Birbirinden eğlenceli karakterleriyle, güçlü bir komedi serisi olan Hababam Sınıfı serisinin beşinci filmi olarak karşımıza çıkan yapımda, ilk dört filmin yönetmeni Ertem Eğilmez yerini Kartal Tibet’e bırakmış.

Hababam Sınıfı Güle Güle (1981)

Anadolu’nun doğusunda yetişen bir edebiyatçı olan Mehmet Bülbül, kendini bir anda Özel Çamlıca Lisesi’nde bulur. Doğulu olması sebebiyetiyle öğrenciler tarafından küçük görülen Mehmet Hoca, bu durumu önce olgunlukla karşılar; daha sonraları ise bu durum ağırına gitmeye başlar. Öğrencilerle olan ilişkisini elinden geldiğince iyi seviyede tutmaya çabalayan Mehmet Hoca, bu çocukları etik olarak düzeltmek için elinden geleni yapacaktır.
Kemal Sunal, Tarık Akan ve Halit Akçatepe’siz kotarılan ikinci Hababam sınıfı olan Hababam Sınıfı Güle Güle, Münir Özkul’un da olmadığı tek Hababam Sınıfı Filmi.

Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı (1976)

Özel Çamlıca Lisesi’nin en ‘özel’ sınıfı olan Hababam Sınıfı’nın haşarı öğrencileri ‘sahte diplomalar’ yüzünden sınıfta kalmışlardır. Artık lise yaş haddinin son demlerine gelen öğrencilerin arasından Ferit’in bir çocuğu olmuştur. Ferit çocuğuna nasıl bakacağını bilemediği için çocuğu mecburen okula getirmiştir. Mahmut Hoca’nın sürekli olarak ağlayan bu bebeğin varlığını fark etmesi ise yalnızca an meselesidir.
Ertem Eğilmez’in 1975 yapım yılına sahip filminin oyuncu kadrosunda Kemal Sunal, Münir Özkul, Tarık Akan, Halit Akçatepe ve Şener Şen gibi isimler bulunuyor.

Hababam Sınıfı Tatilde (1978)

Özel Çamlıca Lisesi’nin paragöz müdürü, cüzdanını düşünerek Çamlıca Lisesi’ne yeni gelen kız öğrencileri kabul etmiştir. Okulun yeni öğrencileri olan bu kızlar da Hababam Sınıfı’na gönderilmişlerdir. Kendi sınıflarında kızların olmasına hiç alışık olmayan Hababam Sınıfı öğrencileri, önce yeni gelen kızlarla yakınlaşmaya çalışacak; ancak bunun mümkün olmadığını görünce de onlarla büyük bir rekabete kapılacaklardır.
Kemal Sunal’ın boy gösterdiği son Hababam Sınıfı filmi olan Hababam Sınıfı Tatilde, çekirdek kadrosunu genel anlamda muhafaza eden serinin en kıymetli filmlerinden bir

Hababam Sınıfı Uyanıyor (1977)

Haylazlığına tam gaz devam eden Hababam Sınıfı, çok sevilen serinin bu filminde de pek farklı davranmıyor. Sınıflarına gelen yeni öğrenci Ahmet, Mahmut Hoca’nın eski bir arkadaşının oğludur. Babasının ölümünden sonra kimsesiz kalan bu genç, eğitim-öğretim hayatında her daim başarılı ve örnek bir öğrenci olmuştur. Şimdi Mahmut Hoca’nın destekleriyle öğrenimini sürdürecek olan Ahmet, liseyi bitirmek için Özel Çamlıca Lisesi’nde okumaya başlayacaktır. Ancak Hababam Sınıfı’na gönderilen Ahmet, sınıftakilerle arkadaş olabilmek için onlar gibi olmaya çalışsa da zamanla bu haylaz sınıfın alaycı ve baskıcı tavırları yüzünden dehşete kapılacaktır.

İki Dil Bir Bavul
Türkiye coğrafyasının kanayan yarası “Doğu Sorunu” ya da “Kürt Meselesi” hakkında son yıllarda kaydadeğer ve cesur yapımlar vizyon şansı buldu. İki Dil Bir Bavul da toplumsal duyarlığı olan ve konuya geniş bir çerçeveden bakabilen filmlerden biri. İki Dil Bir Bavul’da Türk öğretmenin, uzak bir Kürt köyündeki bir yılı, başarıyla sinema perdesine aktarılıyor. Öğretmen Kürtçe bilmez, çocuklar Türkçe. Öğretmen ilk kez gördüğü bu coğrafyada, bir yılını çocuklara Türkçe öğretmekle geçirir. Bir yılın sonunda çocuklar Türkçe öğrenebilecekler mi? İki Dil Bir Bavul, üniversiteden yeni mezun olmuş ve uzak bir Kürt köyüne atanmış Türk öğretmenin bir yılını, onun okula yeni başlayan ve Türkçe bilmeyen çocuklarla yaşadıklarını anlatır. Bir yıl boyunca öğretmenin farklı bir topluluk ve kültür içindeki yalnızlığına, çocuklar ve köylülerle yaşadığı iletişim problemine, çocuklardaki değişime tanık oluruz. Bu süreç boyunca öğretmen ve çocuklar birbirlerini yavaş yavaş tanımaya ve anlamaya başlarlar. 46. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde bu yıl ilk kez verilen En İyi İlk Film Ödülü’ne layık görülen İki Dil Bir Bavul, aynı gece Uluslararası Ortadoğu Filmleri Festivali’nde En İyi Ortadoğu Belgeseli Ödülü’nü kazandı. 16. Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nin ödül töreni esnasında Nuri Bilge Ceylan’ın Türk izleyicisine izlemesini şiddetle tavsiye ettiği film, SİYAD Ödülü ve Jüri Yılmaz Güney Özel Ödülü’nün de sahibi oldu. Film başka festivallerden de ödüllerle dönmüştü; ZagrebDocs Film Festivali’nde En İyi Genç Yönetmen, Saraybosna Film Festivali’nde de EDN Talent Ödülü’nü aldı.

İmparatorlar Kulübü
William Hundert, mesleğine aşık olan son derece idealist ve tutkulu bir profesördür. St. Benedict’s Akademi’de eğitmenlik yapan Hundert’ın sınıfına yeni okul döneminin açılmasıyla birlikte yeni öğrenciler gelmiştir. ‘The Emperor’s Club’ isimli geleneksel sınıf yarışması için öğrencilerin son derece sıkı çalışması ve seçilen üç öğrenciden biri olması gerekmektedir. Ancak öğretmenin hayatı sınıfa ünlü bir politikacının oğlu olan Sedgewick Bell isimli öğrencinin gelmesiyle değişecektir.
Ethan Canin’in kısa öyküsü Palace Thief’den uyarlanan film, türün ‘Ölü Ozanlar Derneği’ ve İyilik Bul, İyilik Yap gibi filmlerinin izinden gidiyor.

Kalk ve Diren / Stand and Deliver
Matematik öğretmeni Jamie Escalante, çoğunlukla hispaniklerin (ABD’de 40 milyonu aşkın nüfusla yer alan, İspanyolca konuşan Latin kökenliler) devam ettiği bir devlet lisesine atanır. Çoğu çete mensubu gençlerin oluşturduğu öğrenciler eğitimle ilgilerini tamamen kesmiş, umutsuz ve ilgisiz öğretmenlerin etkisiyle okuldan soğumuşlardır. Escalante, öğrencilerin potansiyelini görüp, zekâlarını fark eder ve bir grup ümitsiz çete elemanını ülkenin matematik alanında en başarılı öğrencilerine dönüştürür.

Kara Tahta / Takhtesiah (Blackboards)

Öğrencilere izletilebilecek filmler arasında iyi bir örnek sayılabilecek bu film de Öğretmenler, bir savaş sonrası yıkımının yaşandığı bir toplumda, sırtlarına yükledikleri kara tahtalarla eğitim için seyahat etmektedirler. Bu tahtalar sadece savaş çocuklarına bir şeyler katmak için değil; onları bir şeylerden korumak için de öğretmenlerin sırtlarında duruyorlar. Bir tarafta karmaşanın yarattığı dev bir enkaz dururken, diğer tarafta bilinmeyeni öğrenmenin ve öğretmenin gururu yaşanıyor.
Ünlü yönetmen Bahman Ghobadi’nin de oyuncu olarak karşımıza çıktığı film İran kırsalını belgeselvari bir tonda ele alıyor.

Kerkenez / Kes
Okulda kabadayı, evde alakasız bir anne ve abisi tarafından dayak yiyen, işçi sınıfına ait bir Yorkshire çocuğu olan on beş yaşındaki Billy Casper, Kes adını verdiği bir şahini evcilleştirmeye ve eğitmeye başlamasıyla hayatının anlamı değişir. İngilizce öğretmeni Mr. Farthing ve sınıf arkadaşları tarafından yardım alan ve yüreklendirilen Billy, sonunda şimdiye kadar farkında olmadığı bir tarafını keşfederek mutsuz varlığının amacını bulur, ta ki hayatının trajedisi meydana gelene kadar.
Altı kez Cannes Film Festivali’nde büyük ödül alan ve İngiltere’nin en büyük yönetmenlerinden kabul edilen Ken Loach’ın ilk filmi olan Kes, aynı zamanda yönetmenin en önemli filmlerinden.

Sevgili Öğretmenim / Mr. Holland’s Opus
Ritm duygunuz olmadan davul çaldığınızı ya da aşık olur gibi şarkı söylediğinizi hayal edin. Bazen öğretmenler öğrencilerinde farkında olmadıkları yetenekleri keşfederler. Bazen Bay Holland gibi birisi çıkar ve hayatınıza girer. Glenn Holland (Dreyfuss), en çılgın hayallerinde bile gençlere müzik öğretmeninin yeteneğini boşa harcamaktan farklı bir şeye dönüşebileceğini düşünemezdi. Ama genç bestekar ailesini destekleyebilmek için bir muhteşem eser yapmaya karar verince, ilham verdiği öğrencilerin onda yarattığı etkiyi farkeder. Onların senfonisinin notalarını oluşturduğunu anlar. Geçici olarak müzik öğretmeni olmayı seçen ancak mesleğine tutkuyla bağlanan bir müzisyenin otuz yıllık meslek hayatı iyi bir kurgu ve seyir zevki yüksek bir şekilde huzurlarınızda. – cemertem
“Hayatımızı değiştiren o ender rastlanan, yetenekli öğretmenlere bir adak olan Sevgili Öğretmenim bir zafer marşı!” –  (San Francisco Chronicle) “Oscar Ödüllü Richard Dreyfuss’un Oscar’a aday gösterildiği rolü ‘beyazperdedeki en inandırıcı değişim hikayelerinden birisi’ ve aralarında Oscar Ödüllü Olympia Dukakis ve Oscar adayı William H. Marcy bulunan ‘hatasız oynayan yardımcı oyuncular var’ ” –  (USA Today),

Kör Nokta / The Blind Side

The Blind Side, John Lee Hancock tarafından yazılan ve yönetilen bir Amerikan dram filmidir. Michael Lewis’in 2006 yılında yayımlanan The Blind Side: Evolution of a Game adlı kitabından uyarlanan film babasını hiç tanımamış ve annesi uyuşturucu müptelası olan Afro-Amerikan bir çocuğun futbol kariyerini anlatmaktadır.

Küçük Ağacın Eğitimi / The Education of Little Tree
Forrest Carter’ın çok satan romanından uyarlanan filmde, usta oyuncu ”James Cromwell” başrolde yer alıyor. Anne ve babasını kaybeden 8 yaşında bir çocuk, Tennessee Büyük Smoky Dağları’nda büyük anne ve babasıyla birlikte yaşamaya başlar. Böylece keşiflerle dolu yepyeni bir hayata adım atmış olur.

Malcolm X
Malcolm X, Spike Lee tarafından yönetilen, Afrikalı-Amerikalı aktivist Malcolm X’in hayatını anlatan 1992 yapımı biyografi filmi. Hikâye Alex Haley’in yazdığı The Autobiography of Malcolm X kitabından alınmıştır. Denzel Washington bu filmle En İyi Erkek Oyuncu Akademi Ödülü dalında aday olmuştur.

Olmak ve Sahip Olmak / Être et Avoir / To Be and To Have
Fransız köy hayatına yönelik sevgi dolu bir ağıt olan bu incelikli, bilge ve eğlenceli film, yürek burkacak denli güzel ve insana büyük keyif veriyor. Fransa’da ulaşım ve olanaklar bakımından kıyıda köşede kalmış yerleşim merkezlerinde, yuva yaşından ilkokul son sınıf seviyesine kadar köyün bütün çocuklarının tek bir öğretmen gözetiminde biraraya getirildiği “tek sınıftan oluşan okullar” hâlâ var. Dışlanmışlıkla dünyaya açılmak arasında kalan bu karışık küçük gruplar, iyisiyle kötüsüyle gündelik hayatı paylaşmakta. Bu belgesel film de, Auvergne’in göbeğindeki bir köyde, bu tür okullardan birinde çekilmiş. Filmde okulun rutinine ve ritmine şahit olurken öğrencilerin farklı kişiliklerini keşfediyoruz. Öğretmenleri Bay Lopez sabrıyla, şefkatiyle, küçük öğrencilerine kendini tamamen adamış olmasıyla gözümüzde kahramanlaşıyor. Giderek, bu okulun Fransızlara has bir geleneğin cisimleşmiş hali olmanın ötesinde, köy yaşamının aynası olduğunu fark ediyoruz…

Öğretmen / Teaching Mrs. Tingle
Gözlerden ırak bir lisede öğrenci olan Leigh Ann Watson, tüm yaşamı boyunca etik olduğunu düşündüğü hayatı yaşamıştır. En büyük hayali, öğrenim hayatına saygıdeğer bir okulda devam etmektir. Ancak bu hedefine ulaşmak için elindeki tek şansı maddi imkansızlıkları nedeniyle bir devlet bursu kazanmaktır. Neredeyse tüm dersleri, Ann’in bu hayalini karşılayabilecek düzeydedir; ancak sadece tarih dersi yüzünden Ann plan yapamamaktadır. Tarih dersinin katı hocası Bayan Tingle ise öğrencilerine geçit vermemektedir. Bir gün Ann ve iki arkadaşı, işlemedikleri bir suç nedeniyle zan altında kalırlar. Artık yeni amaçları, Bayan Tingle’dan intikamlarını almak olacaktır.

Öğretmenim Bay Kim / My Teacher, Mr. Kim
Kim Bong-Due genç bir öğretmendir. Eğitim sistemini küçümseyen Kim, anne ve babalardan para koparmak için yaşamaktadır. Bu amaçla onlara beyaz zarflar gönderip para alır. Kimin zarfları öğrencilerin onun davranışını dikte etmesine yol açar. Bu P.E. sınıfında mutlak bir şefkat veya asla bitmeyecek olan öfke anlamına gelebilir. Bir gün, özel olarak yorucu bir çalışma esnasında bir öğrenci bayılır ve hastanaye kaldırılır. Karışıklığı bastırmak için Kimin küçük bir okula nakli için gönüllü olması istenir. Kim, zarflarını bırakmak konusunda tereddüttedir, yine de istenen konumu kabul eder ve tek bir sınıflı ve beş öğrencisi olan okula gider

Ölü Ozanlar Derneği / Dead Poets Society
50’lerin Welton Akademisi, ciddi, disiplinli ve akademik çevrelerde saygınlığı yüksek olan bir okuldur. Okul yönetiminin muhafazakar ve Ortodoks tavırları okulu öğrenciler için sıkıcı ve bunaltıcı bir hale getirmektedir. Fakat yeni ingilizce öğretmeni John Keating’in okula atanmasıyla çok şey değişecektir.

Özgürlük Yazarları
Genç bir öğretmen kendisini, öğrencilerine hoşgörü kavramını, bunu önce kendileri üzerinde uygulamayı ve eğitim sözcüğünü, okul hayatlarının ötesine taşımayı öğretmeye adamıştır. İdealist öğretmen Erin, çok başka dünyalardan gelen karakterlerle uğraşmak zorundadır. Aslında farklı ırklardan gelen bu öğrenciler için okul, sadece yaşları gereği orada bulunmak zorunda oldukları bir yerdir.
Erin, kendi yöntemleri ile onlara yakınlaşmaya çalışsa da bu niyeti daha da büyük tepkilere yol açar. Çünkü öğrenciler, hayatta yüzleştikleri ırksal ve toplumsal acı gerçekleri farkına vararak öğretmenlerinin saf idealizmi bırakmasını isterler. Zaman içinde onlarla iletişim kurmayı başaran Erin, herbiri birbirinden farklı hikayesi olan bu gençleri, kendi hikayelerini yazmaları ve bunu da birbirleri ile paylaşmaları konusunda cesaretlendirir. İşte tam da bu yazılar, öğrencilerin hayata tutunmalarını sağlayan bir araca dönüşecektir. Oscar ödüllü oyuncu Hilary Swank’ın rol aldığı film, Erin Gruwell isimli bir öğretmenin gerçek hayat öyküsünden uyarlanmıştır.

Patch Adams
Patch Adams, hayatın herkese biraz takdim ettiği dertlerden pek de nasibini almamış olan bir adamdır. İyimserliği öyle bir noktadadır ki, bu, etrafındakileri rahatsız etmektedir. Günün birinde tıp fakültesindeki hocalarından biri sinirli bir tavırla palyaço olmasını önerir. Patch Adams buna sıcak bakar. Ancak öğrenim gördüğü okulu bitirerek bir doktor olmayı da istemektedir. Patch, birçok unvana aynı anda sahip olacağı ilginç bir yolculuğa çıkmak üzeredir. Robin Williams’ın başarılı oyunu ile takdir topladığı filmin yönetmen koltuğunda daha sonraları Bruce Almighty ile daha fazla tanınacak olan Tom Shadyac oturuyor.

Ron Clark’ın Hikâyesi / The Ron Clark Story
Film “based on a true story” yani gerçek bir yaşam öyküsü anlayacağınız. Film Ron Clark adlı başarılı, enerjik ve idealist bir eğitimcinin hikâyesini konu alıyor. Filmde Ron Clark Beaufort Country okulunda başarılı bir şekilde mezun ettiği sınıfının ardından New York’un Harlem bölgesine taşınıp daha zor durumdaki okullardan birinde öğretmenlik yapmaya karar verir. Ancak bir okulda işe başlaması biraz sancılı olur, zira başvurduğu okulların müdürleri onun gibi beyaz ve kibar birinin Harlem gibi bir yere ayak uydurabileceklerini pek düşünmezler.

Sevgili Öğretmenim / To Sir with Love
Sevgili Öğretmenim 1967 Birleşik Krallık yapımı filmdir. Özgün adı To Sir, with Love dır. Senaryosunu Guyanalı siyahi eğitimci yazar E.R. Braithwaite’in 1959 tarihli aynı adlı romanından James Clavell’ın uyarlayıp yazdığı filmin yapımcılığını ve yönetmenliğini yine James Clavell yapmıştır

Sınıf / EntreLesMurs (The Class)
François Marin ve meslektaşları, Paris’te bir lisede tamamen farklı ırklardan gelen öğrencileri eğitmek üzere yeni yıla hazırlanmaktadırlar. Öğretmenler kendi aralarında durumları iyi ya da kötü olan öğrencileri hakkında konuşurlar.Tüm öğretmenler öğrencilerine ilham kaynağı olmak isterler ancak bir taraftan da her bir eğitimcinin, başarmak istedikleri tutkularına ulaşma yöntemi farklıdır. Hatta aynı öğrenci üzerinde disiplin ve övgü açısından farklılık gösteren bakış açıları da vardır. Okul yönetimi bu konuda elinden geldiğince doğru ve adaletli davranmaya çalışır. Öyle ki zamanı geldiğinde öğrenci değerlendirme komitesinde öğrenciler arasından bir temsilciye de yer verir. Marin, bu yıl 14 ve 15 yaşlarındaki öğrencilere ders vermektedir. O zaman zaman öğrencilerinin aralarına girmek için elinden geleni yapar. Bazen başarı ile bazen de kayda değer hatalarla. Ödüllü bir Fransız filmi.

Tepetaklak Nelson / Half Nelson
Şehir merkezinde yoksulların gittiği bir lisede öğretmen olan Dan Dunne, sıradışı bir eğitmendir. Özel hayatında uyuşturucu alışkanlığı ile baş etmeye çalışan biridir. Öte yandan dersler sırasında özgür düşünceye sahip çıkan, öğrencileri ile sağlam bağlar kurabilen bir tiptir. Okul ortamındaki bu duruşunun aksidir özel hayatındaki kaybeden rolü. İki ayrı dünyada yaşarken ve bu dünyaları birbirinden ayrı tutmayı başarırken bir gün işler hesap ettiği gibi gitmez ve öğrencilerinden Drey, onu yakalar. O öğretmenini kimseye şikayet etmek niyetinde değildir. Bu sırrı saklaması sonucunda aralarında daha yakın bir bağ kurulur.
48. Tom Brown’ın Okul Günleri / Tom Brown’s Schooldays

Yedek Parçalar / Spare Parts
Latin kökenli dört lise öğrencisi, okulun yeni öğretmeni Fredi’nin liderliğinde bir robot kulübü kurar. Hiçbir tecrübeleri yoktur. Ellerindeki yegane şeyler; 800 dolar para, kullanılmış araba parçaları ve hayalleridir. Bu ümitsiz ekip, ülkenin itibarlı robot takımının yer aldığı Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’ne karşı gelecektir. Bu olağanüstü yolculuklarında yalnızca bir robot geliştirmekle kalmayacaktır, aralarında bir ömür sürecek dostluk bağı da oluşur.

Sınıfın Önü / Front of the Class
Konusu gerçek bir hayat hikayesinden filmde Tourette sendromlu Brad Cohen’in hastalığına rağmen azimli mücadelesi anlatılıyor.

Siyah / Black
Paul ve eşi Catherine evlenmişler ve mutlu bir yuva kurmuşlardır. Kısa bir süre sonra Michelle adını verdikleri bir kız çocukları olur. Ama ailenin mutluluğu uzun sürmez zira Michellle ne görebilir ne de duyabilir. Anne baba Michelle’i dış dünyanın etkilerinden ne kadar korumaya çalışırlarsa çalışsınlar küçük kız büyüdükçe hırçınlaşmaktadır. Catherine bir kez daha hamile kalır ve Sara’yı doğurur. Bu sefer baba Paul Michelle’i bir kliniğe kapatmak ister. Tam da bu günlerde ailenin hayatına Debraj Sahai adında özel bir eğitmen girer. Hem sağır hem kör hem de dilsiz olan Michelle’i eğitmeye gönüllü olur. Küçük kız onun ellerinde hırçınlığını yavaş yavaş bir kenara bırakarak, eğitim almaya hatta normal çocuklar gibi okula gitmeye bile başlar…
Film 20 yy.’ın başlarında yaşamış olan Helen Keller’ın gerçek hayat öyküsünü anlattığı otobiyografik kitabı The Story of My Life’ın Hindistan sinemasındaki uyarlaması. Filmin yönetmenliğini Sanjay Leela Bhansali üstlenirken, başrol Michelle McNally.

Süpermen’i Beklerken / Waiting For Superman
“Süpermeni beklerken” Milli Eğitim Bakanlığının 2016 yaz semineri için öğretmenlere tavsiye ettiği filmlerden biridir. Waiting for Superman / Süpermeni beklerken  Amerika’daki devlet okullarını, bu okulların başarı seviyesini ve nedenlerini incelemeye çalışan 2010 yılı yapımı, ikibuçuk saatlik bir belgeseldir.
Belgeselde en çok eleştirilen husus “Öğretmenlerin sesine” yer verilmemiş olmasıdır.

Şeytana Karşı / Ondskan-Evil
Üvey babası tarafından gördüğü şiddet nedeniyle çok zor zamanlar geçirmekte olan ve hayatı kırık dökük olan Erik büyüme çağında olan depresif bir gençtir. Üvey babası sonunda, onu yatılı bir okula göndermeye karar verir ve bu ilk bakışta Erik için bir kurtuluş müjdesi gibidir. Erik büyük umutlarla gittiği bu yerde son derece acımasız bir atmosferle karşılaşacaktır. Öğrenciler arasındaki ürkütücü rekabet ve öğretmenlerin bile söz sahibi olamadığı bu boğucu baskı ortamı adeta bir hapishanedir. Erik’i eskisinden daha zor günler beklemektedir.
Film, İsveç sinemasının son dönem yeteneklerinden biri olan yönetmen Mikael Hafstrom’un imzasını taşıyor.

Tarih Öğrencileri / The History Boys
Son derece başa çıkılması zor öğrencilerden kurulu bir sınıfta okuyan bir grup öğrenci okul tarihinin en yüksek notlarını elde etmiş ve Oxford ya da Cambridge üniversitelerine girebilmenin hayallerini kurmaya başlamıştır. Bu süreçte son derece yardımcı olan öğretmenleri Hector ve Mrs. Lintott da bu hedeflerine ulaşmalarında çeşitli çabalar göstermektedir. Okul müdür Felix, Irwin isimli yeni bir öğretmenle anlaşıp öğrencileri sınavlara hazırlamak üzerine görevlendirir. Irwin’in kişiliği ve öğretme stili daha önce tanıdıkları hiçbir öğretmene benzememektedir.

Koro / LesChoristes

Fond de l’Etang, Fransa’da bir sayfiyede sorunlu erkek çocukları için eğitim veren bir yatılı okuldur. 20. yüzyılın ortalarında, egoist, disiplin delisi bir müdür olan M. Rachin tarafından yönetilmektedir. Felsefesi aksiyon-reaksiyon şeklindedir. Ancak onun sistemi asi yaradılışlı çocuklar üzerinde hiçbir işe yaramamakla beraber ters tepkiye neden olmaktadır. Bir gün okula M.Clement Mathiue adında yeni bir eğitmen gelir. Orta yaşlardaki bu adam hayatı boyunca birçok şey için çabalayıp hayattaki yerini bulmaya çalışmış biridir. Her ne kadar çocukları ziyadesi ile haylaz bulsa da M. Rachin’in fikirlerine inanmaz. Tek çare en iyi bildiği aracı kullanmaktır. Müzik her derde deva olabilecek evrensel bir güçtür nihayetinde. Okul dahilinde kurduğu koro ile herkesin hayata bambaşka bir pencereden bakmasını sağlayacaktır. Koro en iyi yabancı film dalında Oscar ve Altın Küre adaylığı ile birlikte pek çok adaylık kazanan bir filmdir. Fransa’daki Sezar Ödülleri’nde En İyi Müzik ve Ses Ödüllerini almıştır.

Sessizlik / Dogani
Kang In-Ho , Moojin şehrinde işitme engelliler için görevlendirilmiş ve henüz yeni atanmış bir öğretmendir. Seo Yoo-jin  de Moojin İnsan Haklarını Koruma Merkezi’nde çalışmaktadır. Okulda gizlice uygulanan şiddeti ve başka korkunç şeyleri günışığına çıkarmak için birlikte çalışırlar…

Anahtar Kelimeler:
Konusu Eğitim Olan Ve Tüm Öğretmenlerin Mutlaka İzlemesi Gereken FilmlerTüm Çocukların Mutlaka İzlemesi Gereken Animasyon FilmlerKonusu Eğitim Olan En Popüler Filmler ListesiKarantina Günlerinde Uygunsuz Sahne Olmayan Evde Ailecek İzlenebilecek IMDB Puanı Yüksek En İyi 16 FilmHer Öğretmenin Mutlaka İzlemesi Gereken Filmler ListesiEğitim Konulu Filmler ListesiÖzel Eğitim Konulu Filmler ListesiHer Öğrenci Ve Öğretmenin Mutlaka İzlemesi Gereken Harika Filmler ListesiTüm Zamanların En Çok İzlenen Ve Hasılat Yapan Filmleri Hangileridir ?ÖĞRETMENLERİN MUTLAKA İZLEMESİ GEREKEN FİLMLERÖğretmen Ve Öğrenci Konulu Aşk FilmleriÇocukların İzleyebileceği FilmlerHer Öğretmenin İzlemesi Gereken FilmlerMutlaka İzlemeniz Gereken Psikolojik FilmlerİZLEYEBİLECEĞİNİZ GÜZEL FİLMLER LİSTESİKonusu Öğretmen Öğrenci İlişkileri Ve Aşkları Olan FilmlerIMDb Puanına Göre En İyi AnimelerMatematik öğretmenlerinin Izlemesi Gereken FilmlerSınıfta Öğrencilere İzletebilecek FilmlerÇocukların Gelişimine Katkı Sağlayacak çizgi FilmlerUygunsuz Sahne Olmayan FilmlerKötü Sahne Olmayan FilmlerEğitici FilmlerÖğretmen Filmleriöğrenci FilmleriOrtaokul öğrencilere Izletilebilecek Kısa FilmlerOrtaokul Filmleriİlkokul öğrencilere Izletilebilecek FilmlerLise öğrencilerine Izletilebilecek Kısa FilmlerPedagojik FilmlerIlkokul öğrencileri Için FilmlerOrtaokul öğrencileri Için FilmlerLise öğrencileri Için FilmlerÖğrenciler İçin En İyi FilmÖğrenciler İçin En İyi 10 FilmEğitim İle İlgili İzlemeniz Gereken FilmlerEğitim İle İlgili İzlemeniz Gereken FilmEğitim İle İlgili İzlemeniz Gereken 20 FilmEğitime Ve Eğitimcilere Dair FilmEğitime Ve Eğitimcilere Dair 24 Güzide FilmMEB TARAFINDAN TAVSİYE EDİLEN FİLM ÖNERİLERİMEB öğretmenlere Bu Filmleri Tavsiye EttiHer Öğrencinin Mutlaka İzlemesi GerekenHer Öğrencinin Ve Öğrencinin Mutlaka İzlemesi GerekenHer Öğretmenin Ve Öğrencinin Mutlaka İzlemesi GerekenIlkokul öğrencileri Için En Iyi 10 Film önerisiOrtaokul öğrencileri Için En Iyi 10 Film önerisiLİSE ÖĞRENCİLERİ İÇİN EN İYİ 10 FİLM ÖNERİSİYaz Tatilinde Öğrencilere İzletilebilecek FilmlerOrtaokul öğrencilere Izletilebilecek Filmleröğretmenlerin Izlemesi Gereken Filmler 2022öğrencilere Izletilebilecek Kısa FilmlerÖğrencilere Izletilebilecek Filmler MEBöğrencilere Izletilebilecek Filmler 2022öğrencilere Izletilebilecek Dini FilmlerMebin öğrencilere önerdiği FilmlerMebin Izin Verdiği Filmler 2022Mebin Izin Verdiği FilmlerIlkokul öğrencilerine Izletilebilecek FilmlerIlk Okul öğrencilerine Izletilebilecek Animasyon FilmlerIlkokul öğrencilerine Izletilebilecek Animasyon FilmlerEğitim Filmleriçocuğunuzla Izleyebileceğiniz Filmler 2022Ailecek Izlenecek Filmler 2022Sevgili Öğretmenim / Mr. Holland’s OpusMr. KimÖğretmenim Bay Kim / My TeacherHababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor (1979)Hababam Sınıfı (1975)İngilizce VinglishCanım Öğretmenim / Monsieur Lazharöğrencilerin Mutlaka Izlemesi Gereken FilmlerYerdeki Yıldızlar / Taare ZameenİĞNE İPLİKDANGALRÜZGARI DİZGİNLEYEN ÇOCUK3 İDİOTHIÇKIRIK FİLMİÇocuklara Izletilebilecek En Iyi FilmlerOrta Okul Öğrencilerine SeyrettirilebilecekKör Nokta / The Blind SideMilli Eğitim Bakanlığının Tavsiye Ettiği FilmlerMilli Eğitim Bakanlığının Tavsiye EttiğiÖğrencilere Uygun FilmlerÖğrencilere IzletilebilecekAilecek Izlenecek Filmlerçocuğunuzla Izleyebileceğiniz FilmlerMİLLİ EĞİTİM’İN TAVSİYE ETTİĞİ AİLECEK İZLENEBİLECEK VE ÖĞRENCİLERE İZLETİLEBİLECEK 50 FİLMöğrencilere Izletilebilecek Animasyon Filmler3. Sınıf Ve 4. Sınıf çocuklarının Mutlaka Izlemesi Gereken Filmler2. Sınıfİlkokul 1. SınıfMEB Tarafından Tavsiye Edilen FilmlerTavsiye Edilen öğrencilerle Izlenebilecek FilmlerMEB Tarafında Tavsiye Edilen öğrencilerle Izlenebilecek FilmlerÖĞRENCİLERİN İZLEMESİ GEREKEN FİLMLERAilecek Izlenebilecek FilmlerSömestr Tatilinde Öğrencilere İzletilebilecek Filmler15 Tatilde Öğrencilere İzletilebilecek FilmlerYarıyıl Tatilinde Öğrencilere İzletilebilecek FilmlerÖğrencilere İzletilebilecek FilmlerÖğrencilere İzletilebilecek FilmÇOCUKLARA İZLETİLEBİLECEK FİLMLER

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak