Yapay Zeka Mühendisliği Nedir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

AI mühendisleri, performansı ve verimliliği artırmak, daha iyi kararlar almak, maliyetleri düşürmek ve karı artırmak için AI kullanan yeni uygulamalar ve sistemler geliştirmekten sorumludur.

Bir yapay zeka uzmanı olarak başarılı olmak için şunları yapabilmeniz gerekir:

AI ilkelerini herhangi bir perspektif ortamında muhakeme ve belirsizlikle analiz etmek ve ilişkilendirmek.
Görüntü analizi ve yeniden yapılandırma için yapay zeka ve makine öğrenimi tekniklerinin uygulanması.
Çeşitli karmaşık sorunları veya senaryoları çözmek için yapay zeka ve makine öğrenimi çözümleri uygulamak.
Karmaşık görevleri yerine getirmek veya karmaşık süreçleri tamamlamak için insan davranışını modelleyen yapay zeka odaklı çözümler geliştirmek.
Yapay zekanın en iyi uygulamalarını makine öğrenimi ilkeleriyle birleştiren çözümler oluşturma.
Yapay zeka ve makine öğrenimi alanlarındaki uygulamaların performansının değerlendirilmesi ve iyileştirilmesi.
Bu temel görevler etrafında bir farkındalık ve uzmanlık geliştirmenin bu kadar önemli olmasının nedeni, yapay zeka veya makine öğreniminde çalışan neredeyse herkesten bu tür sorumlulukları neredeyse her gün üstlenmesinin istenmesidir.

Yukarıdaki listenin göstermesi gerektiği gibi, bir yapay zeka mühendisinin beceri seti, iş başında öğrenebileceğiniz türden bir şey değildir. 

Bu, çok fazla teknik bilgi ve özel deneyim gerektiren karmaşık bir meslektir. Bu nedenle, bir AI mühendisi olarak başarıyı yakalamak istiyorsanız, bunu ciddi bir akademik ortamda incelemeyi düşünmelisiniz.

Yapay Zeka İyi Bir Kariyer mi?
Evet, yapay zeka uzun vadeli bir kariyer oluşturmak için mükemmel bir alandır, özellikle de teknoloji daha karmaşık bir şekilde büyümeye devam ettikçe yapay zeka ve makine öğrenimi uygulamaları neredeyse her sektörde daha büyük bir rol oynamaya devam edecek gibi görünüyor.

AI sanayi ayrıca, çok göreceli hızla çoğalmakta olduğu görülüyor International Data Corporation (IDC) yazılım, donanım ve hizmetler dahil AI pazarı,”$ 327.500.000.000 için 2021 yılında geçen yıla kıyasla 16.4% büyüyeceği tahmin olduğunu projelendirme. ”

Sektöre girmekle ilgileniyorsanız, bu alanda başarılı olmak için gereken temel bilgileri ve iş becerilerini geliştirebilmeniz için ciddi bir akademik ortamda en iyi AI uygulamalarını incelemekten daha iyi bir kariyer yolu yoktur.

CSU Global'den Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi alanında Yüksek Lisans derecesi almayı seçmek, sizi sektördeki rekabetçi, ancak heyecan verici ve ödüllendirici işler peşinde koşmaya yönlendirecek, böylece AI'da uzun vadeli bir kariyer oluşturmaya başlayabilirsiniz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak