Viber Nedir, Nasıl Kullanılır? Viber Güvenilir midir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Viber İle Sevdiklerinizle Ücretsiz Görüşme Sağlayın
Günümüzde insanların sevdikleri ile görüşebilmesi; bilgi, fotoğraf, video paylaşımında bulunabilmesi için birçok uygulama üretilmiştir. Fakat insanlar anlık videolar, görüşmeler yerine görüntülü görüşmeye ihtiyaç duyunca yetkili kişiler farklı uygulamalar üretmek için de kolları sıvadı.

Viber Nedir?
Viber, insanlara sevdikleriyle görüntülü konuşma ve mesajlaşma imkânlarını ücretsiz olarak sunan bir programdır. Her telefon tipine uyumlu bu uygulama, internet erişimi sağlanan her yerde rahatlıkla kullanılabilmektedir.

Viber Nasıl Kullanılır?
Viber uygulaması tüm mobil cihazlara uyumludur. App Store ya da Play Store aracılığı ile kolaylıkla indirilebilmektedir. Kişiler, viber uygulamasını mobil cihazına indirdikten sonra herhangi bir üyelik oluşturmadan uygulamayı kullanabilmektedir. Uygulama açıldığında kişi telefon numarası ile giriş sağlamaktadır. Ardından uygulamada belirtilen cep telefonu numarasına bir kod gönderilmektedir. Kodun uygulamaya yazılması ile Viber uygulaması kullanıma açık hale gelmektedir. Kişi, arkadaş listesinde yer alan ve Viber uygulamasına sahip olan kişileri görüntüleyebilmektedir. Ardından dilediği kişiyi görüntülü arayabilmekte, mesaj atabilmekte ve daha birçok şey yapabilmektedir.

Viber Uygulamasının Avantajları
Viber, kullanıcılarına oldukça geniş bir yazı alanı sunmaktadır. Öyle ki kişiler 7000 karakter mesaj gönderebilmektedir. Bunun yanı sıra Viber uygulamasına sahip kişileri görüntülü aramak, mesaj göndermek ücretsizdir. Fakat burada önemli bir detay vardır. Kişi, Viber uygulamasını kullanıyor olsa bile aranılan kişide Viber uygulaması yok ise arama Viber’den değil, telefonun mevcut tarifesi üzerinden gerçekleşecektir. Ayrıca Viber uygulamasına gelen mesaj ve çağrıların anlık olarak bildirimi gelmektedir. Viber kullanan kişiler arasında birçok paylaşım yapabilmek mümkündür. Görüntülü konuşma ve mesajlaşma dışında; dosya aktarımı, konum ya da kişi bilgileri paylaşımı, sesli mesajlar gönderebilme, mesajlara emoji ekleyebilme de mümkündür. 2 kişi arasında görüşme gerçekleşebileceği gibi, 200 kişiye kadar grup konuşmaları yapabilmek de mümkündür. Bu sayede kişiler tüm arkadaşları, sevdikleri ile aynı anda görüşme sağlayabilmektedir. İnternet erişiminin sağlanabildiği her yerde Viber’i rahatlıkla kullanabilmek mümkündür. Günümüzde binlerce kişi tarafından kullanılan Viber, herkesin beğenisini kazanmış bir uygulamadır.

Viber’in Dezavantajları
Viber uygulamasında kişilerin son görülme saatleri görülememektedir. Yani bir kişinin en son ne zaman Viber uygulamasını kullandığı yazılı olarak belirtilmemektedir. Viber’de diğer uygulamalarda olduğu gibi durum bilgisi paylaşma sekmesi bulunmamaktadır. Viber uygulamasından çeşitli belgeler göndermek mümkün olsa da müzik dosyaları gönderilememektedir. Ayrıca Viber’de erişilebilirlik ibaresi de bulunmamaktadır. Yani diğer uygulamalarda yer alan meşgul, acil çağrılar, uzakta gibi paylaşımlar yapılamamaktadır. Viber uygulaması ile mesajlaşan kişiler, mesaj yazarken karşı taraf bunu bilmez çünkü yazıyor özelliği mevcut değildir. Viber’de kişi isteği göndermek, kabul etmek gibi bir durum yoktur. İsteyen herkes birbirine mesaj gönderebilmektedir.

Viber’e Güncelleme
201 yılında Viber uygulamasına gelen güncelleme ile kullanıcılarını mutlu etti. Snapchat, Instagram hikâyeleri mantığı ile çalışan bu güncelleme de kişiler Viber ile gönderdiği fotoğraf ve videoları gizli mesaj şeklinde gönderebilmektedir. Yani mesajı alan kişiler bu gizli mesajları birkaç saniye görüntüleyebilmektedir.Birkaç saniye sonunda ise bu mesajlar geri dönüşümü olmadan silinmektedir. Viber kullanıcıları saniye kuralını değiştirebilmektedir. Dilediği kişiye fotoğraf/ video göndermek istediğinde kullanıcı, gizli mesajın görüntülenme süresini belirleyebilmektedir. Belirlenen süre içinde mesajı alan kişi gönderiyi görüntüleyebilmektedir. Sosyal medyada insanların isteği doğrultusunda üretilen birçok uygulama ile karşılaşmak mümkündür. Her uygulamanın kendine has özellikleri vardır. Viber uygulaması da bünyesinde birçok avantaj bulundurmaktadır. Bu avantajlar sayesinde binlerce insan Viber uygulamasını mobil cihazlarına indirmektedir. Uygulamayı indirmek de kullanmak da oldukça basit ve pratiktir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak