Velilere Yazılabilecek Mektup Örneği

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Sayın Velim; Hayırlısıyla bir dönemin sonuna geldik…

Çok yorucu bir dönem geçirdik. Emeğimizin karşılığını aldık.Şu dört ay içinde çocuklar çok değiştiler. Sadece dersler değil, davranışları da değişti ve sorumluluk sahibi oldular. Bu kadar hızlı bir gelişim, umarım ki parlak geleceğimizin bir göstergesi olur. Siz de fark etmişsinizdir. Okula başladıkları ilk günkü davranışlarla şimdiki davranışlar arasında ciddi bir fark var. Çünkü onlar başarmanın ve bir şeyler yapıyor olmanın keyfini yaşadılar. Yeni bir ortamda yeni arkadaşlıklar,yeni öğretmen,yeni okul ve farklı bir sınıfta eğitim sürecine dahil oldular. Ben, onlarla olmaktan oldukça mutlu olduğumu belirtmeliyim. Umarım siz de onlar da aynı duygu içindedir.

Okuma ve yazma eğitimi süreci kimi zaman sıkıntılı kimi zaman ise eğlenceli geçti. Artık okuyorlar ve yazıyorlar. Ancak, tatil sürecini verimli geçirmeliler ve okuma güçlerini geliştirmeliler. Bunun için ise BOL BOL okuma faaliyeti içinde olsunlar. Eksiği bulunanlar ise eksiklerini tamamlayıcı faaliyetler yapsın ve önceden vermiş olduğum hızlı okuma kağıtlarını tekrar etsinler.Verdiğim tatil kitabı fasiküllerini gün-gün mutlaka çalışsınlar. Her fasikül bilmece,bulmaca,okuma,sayılar ve eğlenceli dakikalar geçireceği etkinliklerle doludur."Dikkat" isimli etkinliği farklı bir zaman belirleyip süre tutun ve üzerinde özellikle durun. Tüm çalışmaları tatil dönüşü bir poşet içinde istiyorum. Değerlendirme yapacağım. başka bir kaynak alınmasına gerek yoktur. Zaten II. dönem bol bol okumalı ve anlamalı faaliyetlerimiz olacak. Hikayeler OKUYACAKLAR. Dikkat-Hafıza-Zeka ve Satranç içerikli çalışmalarımız olacak. Hem eğlenecekler, hem de öğrenecekler hem de kendilerini gerçekleştirme fırsatını keşfedecekler...

Verimli bir tatil hakkımız artık. O nedenle tatili de planlı geçirmelisiniz. Okumanın ödev olmadığını düşünmeliler. Kitap okumayı her gün yapacakları bir alışkanlık haline getirelim. Siz de çocuklarımıza kitap okuma konusunda “model” olunuz. (Sizlere önerim;bir kitap;Küçük Prens ve bir film; Her çocuk özeldir.)
Günü yani hayatı paylaşarak geçirelim(Yemek-oyun-TV)Yani çocuklarımızla KALİTELİ zaman geçirelim. Çocuklarımız teknolojinin içinde boğulmasınlar. Lütfen sınırlarını bilmelerini sağlayınız.Dönüşte tatil kitaplarını toplayıp, eksiksiz ve düzenli yapanları ödüllendireceğim.

Matematikten öğrendiğimiz ritmik saymaları(birer, onar ve beşer), günleri, ayları, saat başlarını unutmasınlar. Tekrar etsinler.

Lütfen çalışmaları düzensiz yapıp eziyet haline getirmeyelim!

“Çocuklarım çiçektir tatilde size emanettir”

Alıntı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak