Uykusuzluk için okunacak dua. Uyku Duası nasıl yapılır? Uyku duasının anlamı nedir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Uykudan önce okunan bu dualar sayesinde hem rahat bir uyku uyunacağı gibi hem de uykudan önce Allah’a sığınılmış olur. Uyku yarı ölüm anlamına geldiği için uyku duası yapmak da Allahu Teâlâ’ya ölümden ve her türlü şeyden sığınmayı simgeler.

Uyku Öncesinde Yapılabilecek Dualar

Allahumme eslemtü nefsi ileyke, ve fevvedtü emri ileyke, ve elce’tü zahri ileyke, rağbeten ve rehbeten ileyke, la melcee vela menca minke illa ileyke, amentü bikitabikellezi enzelte ve nebiyyikellezi erselte.

Anlamı:

‘’Ey Allah’ım, ben kendimi sana teslim ettim, işimi sana havale ettim. Arkamı sana yasladım. Çünkü ümidim sendedir. Senden başka sığınak ve kurtuluş yeri yoktur. Gönderdiğin kitaba da peygamberine de iman ettim.’’ (1) Bu dua Peygamberimizden bu yana okuna gelen bir duadır. Uyku öncesinde okunduğunda uyku sırasında vefat edilse bile kişi mü’min olarak vefat etmiş olur.

Eûzü bi kelimâtillâhit tâmmâti min ğadabihî ve ıkâbihî ve min şerri ıbâdihî ve min hemezâtiş şeyâtıyni ve in yahdurûn.

Uyku Duası Arapça

Anlamı:

‘’Gazabından, cezasından, kullarının şerrinden, şeytanların vesvesesinden ve yanımda hazır bulunmalarından Allah’ın noksansız ayetlerine, sıfat ve isimlerine sığınırım.’’(2) Bu dua uykusunda korkan kişiler için okunmalıdır.

Uykudan önce dua etmek isteyenler için Ayet-el Kürsi bol bol okunabilir. Bu ayet kişiyi koruyacağı gibi hanesini de koruyacak ve sabaha kadar meleklerin duası ile uyumayı sağlayacaktır.

Peygamberimiz (s.a.v.) uyumadan önce Felak ve Nas surelerini okuyarak bütün vücudunu sıvazlardı.

Allahumme bismike emutü ve ehya.

Anlamı:

Allah’ım Senin isminle uyur, Senin isminle uyanırım. (3) Bu dua yatmadan önce mutlaka okunmalıdır. Kısa olduğu için ezberlenmesi kolaydır ve Allahu Teâlâ’ya uyku sırasında da sığınmak isteyenler için güzel bir duadır.

Geceleri uyku problemi çeken kişiler Haşr Suresi’nin son 4 ayetini okuyarak yatmalıdır. Bu sayede uykusuzluk sorununa çözüm bulmuş olurlar.

Çocuklar İçin Uyku Duası


Çocuklarınız eğer rahat bir uyku uyuyamıyor ve geceleri huzursuz şekilde sürekli olarak uyanıyorsa onları manevi huzura erdirmenizde fayda vardır. Çocuk yaşta kazanılan alışkanlıklar ve inançlar çocuklarımızın bizi yaratana sığındığında huzurlu hissetmesini sağlayacaktır. Çocuğunuz her gün yatağa girdiğinde dua okumaya alışırsa ileride yaşayacağı sıkıntılarda yine manevi huzuruna sığınarak okuduğu dualar sayesinde rahat bir şekilde uyuyabilecektir.

Çocuk için uyku duası;

Yattım sağıma döndüm soluma, melekler şahit olsun imanıma, bir melek sağıma bir melek soluma, Bismillah diyerek dalarım ben uykuma, yattım Allah ‘ım kalkarım inşallah, kalkamazsam La ilahe illallah Muhammedun resulullah.

Uyku Duası Arapça (Buhari, Deavat 7)

Bismike Allahümme emutu ve ehya.

Uyku Duası Meali;

Senin adını anarak ölür ve dirilirim.

Uykusuzluk İçin Kuran’dan Sure Okumak

Uykusuzluğuna çare olacak ve şifa bulacağınız sureler bulunuyor. Sonsuz feyzi bulunan Fatiha süresini veya Kuran’ın kalbi İhlas süresini 7’şer defa okuyabilirsiniz. Uykunuza çare isteyebileceğiniz en faydalı dualardan biri de İnşirah Suresidir. Bu duayı da 3 defa okuyorsunuz.

İstediğiniz sureyi belirli sayıda okuduktan sonra el açıp, dua ediyorsunuz. Fatiha suresinden sonra; “Gündüzü çalışmam, geceyi de dinlenmem için planlayan Allah’ım, senin sonsuz hikmetine ve ilmine müracaat ediyorum. Senden rahatlık ve dinlenme istiyorum. Gözlerimi kapatmamı ve uykuya dalmamı senden niyaz ediyorum. Âmin.” Duasını okuyorsunuz.

İhlas suresinden sonra; “ Geceyi ve gündüzü birbirine çeviren Allah’ım, sonsuz ilmin kullarına rahatlık ve huzur vermeye kadirdir. Sana inanıyorum ve itaat ediyorum. Sana yönelen gönlümün masumiyeti için senden huzurlu bir uyku istiyorum. Âmin.” Şeklinde dua ediyorsunuz.

İnşirah suresinden sonra; “Ey, yürekleri inşirah ve sükunetle dolduran Yüce Rabbim; iman dolu kalbimle, kudretine sığınıyorum. Gönüllerin sonsuz tabibi, habibi ve sultanısın. Her iki alemde de süren saltanatının görkemi, kudretinin şaşaası yüzü suyu hürmetine, gözlerime ve bedenime uykunun sıcaklığını nasip eyle. Amin.” Şeklinde dua ediyorsunuz.

Uykusuzluk İçin Esma-Ül Hüsna Okumak

Her türlü dua ederken Allah’ın güzel isimlerini söyleyerek dua etmenin fazileti yüksektir. Uykusuzluğuna çare olması için dua ederken, Allah’ın şifa isimlerini de söylemeyi unutmayın. Allah’ın “Şafi” ismi kullarına maddi ve manevi şifa vermesidir. Hastalıklarına deva verir.

Allah’ın “Kadiye’l Hacat” ismi de kullarının ihtiyaçlarını gideren ve ihtiyaçlarına yanıt veren demektir. Bu iki isimden istediğinizi 21 defa okumalısınız.

Şafi isminin sonunda şu duayı yapıyorsunuz; “Şafi isminle senden, her iki dünyada da af, huzur ve sağlık istiyorum. Ayıplarımı ört ve korkularımdan emin kıl. Her bir tarafımdan gelecek kötülüklerden, hastalıklardan koru. Âmin.”

Kadiye’l Hacat isminin sonunda şu duayı ediyorsunuz; “İhtiyaç sahiplerinin, gözü, kulağı, dili, dudağı olan Allah’ım; Masumane ve içten sana yöneliyorum ve istiyorum. Senden uykumda tatlı rüyalar göstermeni istiyorum. Âmin.” 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak