Üstün Yetenekli Çocukların Özellikleri

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bilim adamları , yüksek bir IQ puanının bir kişinin dahi olduğu anlamına gelmediğini ve bir çocuğun zekasını bir testle değerlendirmenin imkansız olduğunu söylüyor. Ancak çocuğunuzun önünde büyük bir geleceği olduğunu gösteren birkaç özellik var. Önde gelen sanatçılar, başarılı iş adamları veya büyük politikacılar olabilirler. Çocuğunuzun yeteneğini fark etmeli ve onu geliştirmesine yardımcı olmalısınız.

11. Görselleştirir ve çizerler.

Üstün yetenekli bir çocuk bilgi toplayıcıdır . Gördükleri her şeyi hafızalarında saklarlar. Çocuğunuz bir yeri ziyaret ettikten sonra onu fotoğraflara bakmadan ayrıntılı olarak çizebiliyorsa, muhtemelen bir yeteneği vardır. Bilim adamları bu fenomeni " fotografik hafıza " olarak adlandırıyor . Çocukların sadece% 2-10'u bu yeteneğe sahiptir. Yetişkinler arasında daha da az görülür.

Leonardo da Vinci ve Galileo Galilei'nin bu tür bir  düşünme stratejisi vardı . Şemalar ve çizelgeler çizdiler ve böylece düşüncelerini görselleştirdiler.
10. Başlarını gökyüzünde tutarlar.

Akıllı çocuklar melek değildir. Genellikle kendi düşünceleriyle meşgul olurlar ve sadece ebeveynlerini "duymazlar". Aynı zamanda hevesli hikaye anlatıcılarıdır ve canlı hayal güçleri genellikle ebeveynleri ve öğretmenleri şok eder. Ancak canlı bir hayal gücü, bir  zeka işaretidir .

Üstün yetenekli çocuklar genellikle okulda sıkılırlar ve kendi başlarına eğlenmeye başlarlar. Ebeveynlerin, bu davranışı engellemek için eğitimin gerçekten önemli olduğunu açıklamaları yeterlidir.

9. Hızlı konuşurlar.

Hızlı konuşma oranı , bir çocuğun kelime haznesi oldukça geniş olduğu için oldukça yetenekli olduğunu gösterir . Ortalama bir çocuk 2 yaşında konuşmaya başlar. Üstün zekalı 2 yaşındaki çocuklar genellikle karmaşık cümleler kurabilir.

Nadir durumlarda çocuklar konuşmayı daha sonra öğrenirler. Bilim adamları, bu çocukların Einstein Sendromuna sahip olduğunu düşünüyor . Albert Einstein'ın 7 yaşına gelmeden insanlarla çok fazla iletişim kurmak istemediği söyleniyor . Fizikçi Richard Feynman, matematikçi Julia Robinson ve diğer pek çok tanınmış kişi de geç konuşanlardı .
8. Mükemmeliyetçilikten acı çekmezler.

Üstün yetenekli çocuklar genellikle bir bilgi alanı seçerler ve konuyu beğendikleri takdirde saatlerce çalışabilirler. Ama yapmazlarsa, bu minik dahiler buna pek dikkat etmezler. Çocuğunuz gelecekteki bir matematikçiyse, dillere oldukça kayıtsız olabilir.

Kötü el yazısı, üstün yetenekli çocukların bir başka özelliğidir . El yazıları kötüdür çünkü çok hızlı yazarlar, düşüncelerini “yakalamaya” çalışırlar. Dahası, okul kurallarına uymak istemiyorlar.

7. Girişkenler.

Zeki çocukların çekingen tuhaflar olduğu söylenir. Ancak " sosyal zeka " denen bir terim var . Dahi olmak için, kişinin uzun matematiksel formülleri hatırlaması gerekmemelidir. Sosyal dahiler, çevrelerindeki insanlarla ilişkiler kurabilir. Çocuğunuz adilse ve arkadaşlarının ilgisini çekebiliyorsa , muhtemelen yeteneklidir.

Bilim adamları ayrıca duygusal zekayı , bireylerin kendi duygularını ve başkalarının duygularını tanıma ve yönetme yeteneğini vurgular . Bu çocuklar büyük yöneticilere, politikacılara ve pazarlama uzmanlarına dönüşüyor.
6. Yetişkinlerle çok zaman geçirirler.

Geleceğin dahileri yetişkinlerle  konuşmayı sever . Sıradan çocuklar genellikle yetişkinlerin eşliğinde daha çekingen hissederler, ancak yetenekli çocuklar bu atmosferi sever. Yetenekli çocuklar genellikle daha büyük arkadaşlar edinir. Ancak çocuk dahilerinin bile kendi yaşlarındaki çocuklarla iletişim kurması gerekir. Psikologlar , akıllı çocukların kendilerini yalnız hissedebilecekleri konusunda ebeveynleri uyarıyor .

5. Aktifler.

Geleceğin dahileri gerçekten aktif . Diğer çocuklardan daha erken konuşmaya ve yürümeye başlarlar. Zeki çocukların spordan nefret ettiği söyleniyor: evde kalmayı ve kitap okumayı tercih ederler. Ama bu bir hata. Bilim adamları , çocuk dahilerinin huzursuz olduğunu ve bir şeyler yapmaları gerektiğini söylüyor . Bu onların dünyayı keşfetme yöntemi.

4. İnce motor becerilerini geliştiren aktiviteleri severler.

Bu özet 2 yaşındaki çocukların ebeveynleri içindir. Bebeğiniz boncukları takmayı seviyorsa, bulmacaları bir araya getirmeye çalışıyorsa vb. Yetenekli bir çocuk yetiştiriyorsunuz demektir. İnce motor beceriler, yüksek zeka gelişimine katkıda bulunur. Öğretmenler, küçük detayları seven çocukların daha iyi yazıp konuşacağından emindir. Küçük nesnelerle oynarken bebeğinize göz kulak olmanız gerektiğini unutmayın. İşte çocuğunuzun ince motor gelişimini test etmenize yardımcı olabilecek bir liste.

3. İyi bir mizah anlayışları vardır.

Mizah duygusu zekayı ortaya çıkarır . İnsanların şaka yapma ve başkalarının şakalarını anlama yeteneği  , büyük soyut düşünceyle ilişkilidir . Bu çocukların çok arkadaşı olacak. Ancak bir nüans vardır: bazen insanlar stres ve acıyı "iyi" ruh hallerinin arkasına saklarlar .

2. Duyarlı ve duygusaldırlar.

Duyarlı ve duygusal çocuklar harika yaratıcı becerilere sahiptir. Ancak sinir sistemleri, tonlarca bilgi nedeniyle genellikle aşırı yüklenmiştir . Doktorlar bizi uyarıyor: Çocuğunuz bir yetişkin gibi davransa bile, bu onun bir yetişkin olduğu anlamına gelmez.

1. İyi ebeveynleri var.

Psikologlar her zaman bir ailede ne tür bir atmosferin üstün yetenekli çocukların yetiştirilmesine katkıda bulunduğunu anlamaya çalıştılar. Bilim adamlarının bakış açısına göre, gelecekteki bir dahinin ideal ebeveynleri şöyle görünür:


Anne zeki bir kişidir. Bilim adamları, çocukların zekayı annelerinden miras aldığını da ortaya çıkardı.
Çocuğunuzun davranışında bu özelliklerden herhangi birini fark ettiniz mi? Yorumlarda bize küçük dahilerinizden bahsedin!
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak