Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!
Tıp eğitimi alan öğrenciler ve mezun olanların korkulu rüyası olan TUS ne anlama gelmektedir. TUS diye bilinen yeni adıyla Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı, tıp eğitimi veren üniversite fakültelerinden mezun öğrencilerin alanlara yönelmesini sağlayan, uzmanlık kazanmalarını sağlayan zor olarak adlandırılan bir sınav türüdür.
Tıpta Uzmanlık Sınavı olarak da bilinen ve böyle söylenegelen sınavın zorluğu dillere destan olmuştur. 1987 yılından itibaren yapılmaya başlanan sınav, tıp alanında uzmanlık gerektiren alanlara yetişmiş birey ihtiyacını karşılamaktadır.
Uzmanlık Eğitim Süresi Ne Kadardır?
Üç seneden başlayan uzmanlık eğitimi altı seneye kadar çıkabilmektedir. Sınavı kazananlar için bu süre zarfında Tıp Fakülteleri, Eğitim ve Araştırma Hastaneleri ve Adli Tıp Kurumunda uzmanlık eğitimi yapılabilmektedir.
TUS İçin Yabancı Dil Şartı Var Mı?
Tıpta Uzmanlık Sınavına girdikten sonra uzmanlık için YÖKDİL, YDS, TIPDİL gibi sınavlardan en az birinden 50 puan almak gerekmektedir.
TUS’da Kaç Soru Var?
Temel Bilimler(120) ve Klinik Bilimler(120) olmak üzere toplamda 240 soru bulunmaktadır. Ve tıp eğitimi süresince öğretilen her konudan çıkabilmektedir. Toplam 300 dakika sürmektedir.