TÜRKLERİN YAPTIĞI İCATLAR

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1. Türkiye'nin En Ünlü Mucitleri, Buluşları ve Türkiye'nin Ünlü Ürünleri beş duyu comenius projesi
2. Akşemsettin  1389'da doğdu ve 1459'da öldü. Fatih Sultan Mehmet'in hocası, filozof ve bilim adamıydı. Mikroskop keşfedilmeden önce mikropu keşfetti. Mikrop, “Hastalıklar, göremediğimiz çok küçük canlılarla insandan insana yayılır” diye açıkladı. Böylece “mikrop” u açıkladı.
3. BEHRAM KURŞUNOĞLU  Prof.Dr. Behram Kurşunoğlu Trabzonlu'dur. Dahi bir bilim insanıydı ve kendisine “Türk Einstein'ı” deniyordu. Modern Kuantum Teorisi üzerinde çalıştı. Dünyanın ünlü fizikçilerindendi.
4. Biruni Dünyanın kendi ekseni etrafında döndüğünü keşfeden ilk kişiydi. Ayrıca Amerika, Japonya ve Ümit Burnu'nun varlığından bahseden ilk bilim adamıydı. Matematik, Jeoloji, Coğrafya, Tıp, Felsefe, Fizik, Astronomi ile ilgili kitapları vardı.
Cabir Bin Hayyan Önde gelen biriydi: Kimyager ve simyager, astronom ve astroleger, mühendis, coğrafyacı, filozof, fizikçi, eczacı ve hekim. Atom bombası fikrini ilk keşfeden oydu. Ve 1200 yıl önce "atomik fisyonu" açıkladı.
6. CAHİT ARF  Cahit Arf 1910'da doğdu ve 1997'de öldü. Dünyada cebirle ünlüdür. Matematikte, karakteristik 2'nin bir alanı üzerindeki tekil olmayan ikinci dereceden bir formun Arf değişmezi Türk matematikçi Cahit Arf tarafından tanımlanmıştır.
7. CEZERİ  Otomatik cihazları yapan ilk Türk'tür. Mühendis ve bilim adamıydı. Sibernetiğin kurucusuydu ve ilk robotları yaptı. Su ve mekanik ekipmanlarla çalışan makineler yaptı. Su cihazı
8. Fatih Sultan Mehmet (Fatih Sultan Mehmet) Ottaman Sultanı olmasının yanı sıra bir mucittir. İstanbul'u fethettiğinde havanı icat etti. "Şahi" adı verilen havan, tarihteki ilk havanstır.
9. Mahmut Gazi Yaşargil  Mahmut Gazi Yaşargil bir Türk tıp bilimcisi ve beyin cerrahıdır. 1925'te doğdu. Mikroöroşirürjinin kurucusudur. Yaşargil, epilepsi ve beyin tümörlerini kendi tasarımı olan aletlerle tedavi etti.
HAREZMİ İlk defa cebir hakkında bir kitap yazan Türk matematikçi, astronom ve coğrafyacıydı. Cebirin kurucusuydu. Cebir kelimesi ilk defa kitabında (El Kitab'ül Muhtasar Fi Hisab'il Cebri ve'l Mukabele) kullanılmıştır. Ayrıca “sıfırı” keşfeden ve x bilinmeyen miktarı kullanan ilk matematikçiydi. Günümüzde bilgisayarların programlama dili, Harezmi'nin algoritmik yöntemine göre yazılmıştır.
11. HEZARFEN AHMET ÇELEBİ  Geliştirdiği kanatlarla uçabilen ilk insandı. 17. yüzyılda Osmanlı döneminde yaşadı. Galata kulesinden Üsküdar'a uçtu. Boğazın üzerinden uçtu. O, kaymanın öncüsüydü.
12. MİMAR SİNAN Mimari gizemi hala çözemeyen büyük mimardı. Pratik bir zekası vardı, bu yüzden en büyük kubbeleri dört sütuna koydu. Binaların sabit durması için kullanılan raylı sistemi keşfetti. Selimiye Camii, Mimar Sinan'ın ustalığıdır.
13. Piri Reis Osmanlı Deniz Kuvvetleri amirali ve dünyaca ünlü coğrafyacı ve haritacıydı. Bugünlerde neredeyse haritalarla aynı olan ilk dünya haritasını çizdi. Amerika'yı detaylarıyla gösteren haritasıyla ünlüydü.
14. Piri Reis'in ilk Dünya Haritası'nın (1513) günümüze ulaşan parçası Piri Reis'in İkinci Dünya Haritası'nın (1528) ayakta kalan parçası
15. Ülkemizin meşhur ürünlerini tanıttığımızda da Türkiye'de olmanıza sevindik. Siz buradayken bu ünlü ürünleri sizlere sunma fırsatımız var. Ürünler şunlardır:
16. lokum
17. Türk kahvesi Çay
18. Yoğurt Ayran
19. baklava
20. Ve muska yardımı ile zarardan korunacaksınız
21. El işi ile atkıları göreceksiniz
22. ve halılar
23. Teşekkür ederim

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak