"the service is unavailable" hatası ne demek

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

HTTP Hatası 503, World Wide Web'deki en popüler hata mesajlarından biridir. Bu durum koduyla hemen hemen her internet kullanıcısı tarafından zaten karşılaşılmıştır. Bazı durumlarda, yapmanız gereken tek şey sayfayı yeniden yüklemektir , ancak bu her zaman işe yaramaz: 503 hata mesajının kaybolması için tarayıcı penceresini birkaç kez yenilemekten daha fazlasını gerektirir.

Masaüstü, tablet veya akıllı telefon kullanıyor olmanız fark etmez, 503 durum kodu, sunucunun ziyaretçilere ulaşmaya çalıştıkları hizmetin mevcut olmadığını bildirme yoludur (Hizmet Kullanılamıyor). Bu makale, hata mesajının gösterilmesine neyin sebep olduğunu ve kullanıcılar ve sunucu operatörleri için hangi çözümlerin mevcut olduğunu açıklar .
HTTP 503 kodunun arkasında ne var?
Hata Kodu 503, bir sunucunun web tarayıcıları gibi istemcilerden gelen HTTP isteklerine yanıt vermek için kullanabileceği birkaç durum kodundan biridir. Bunu yaparak, müşteriye talebin başarılı bir şekilde işlenip işlenmediğini veya işlemi tamamlamak için müşteri tarafından başka adımların gerekli olup olmadığını bildirir. 503, herhangi bir sunucu tarafı hatasını bildiren ve isteğin işlenmesini engelleyen HTTP kodlarından biridir . Bu durumda gönderilen mesaj, istemciye sunucunun geçici olarak kullanılabilir olmadığını bildiren 'Hizmet Kullanılamıyor' olacaktır. HTTP yanıtının başlığındaki ' Sonra Yeniden Dene ' alanındaki karşılık gelen bir değer , isteğin daha sonra işlenebileceğini belirtmek için kullanılabilir.

Bazı yaygın değişkenlerin aşağıdaki listesinin gösterdiği gibi, hata mesajının tam ifadesi biraz farklılık gösterebilir:

Durum kodu HTTP Hatası 503
HTTP 503
503 HTTP Hatası
HTTP Hata 503. Servis kullanılamıyor
503 Hatası
HTTP Sunucusu Hatası 503
Hata 503 Hizmet Kullanılamıyor
HTTP /1.1 Hizmet Kullanılamıyor
503 Hizmet Kullanılamıyor Hatası
503 Hizmet geçici olarak kullanılamıyor
Hizmet Kullanılamıyor - DNS Hatası
Hata 503 Hizmet için maksimum iş parçacığına ulaşıldı
503 HTTP Hatası (Hizmet Kullanılamıyor) ne zaman ortaya çıkar?
Bir HTTP 503 hatası her zaman, bir sunucu istenen kaynakları istemcinin talep ettiği anda sağlayamadığında oluşur. Bunun kabaca üç olası nedeni vardır:

1. Sunucu, güncelleme getirme, veritabanlarının güvenliğini sağlama veya yedekleme oluşturma gibi bakıma tabi tutuluyor ve bu nedenle bu işlemler sırasında internete bağlı değil .

2. Sunucu aşırı yüklenmiş, yani başa çıkabileceğinden daha fazla istek alıyor. Hata mesajıyla yanıt vermesinin nedeni budur. Bir aşırı yükün meydana gelmesinin birçok nedeni vardır: genellikle trafikte beklenmedik bir artış neden olur, ancak aynı zamanda bir web projesi büyümeye devam ettiğinde kaynaklar aynı anda yükseltilmezse aşırı yüklenmeye neden olabilir . Diğer olası nedenler, kötü amaçlı yazılım / spam saldırılarının yanı sıra web uygulamaları veya içerik yönetim sisteminin yanlış programlanmış olmasıdır .

3. Nadir durumlarda, istemci tarafında (bilgisayar veya yönlendirici) yanlış bir DNS sunucusu yapılandırması , HTTP 503 hata mesajına neden olabilir. Seçili DNS sunucusunun kendisinde geçici olarak sorunlar olabilir, bu da HTTP isteğinin 'Hizmet Kullanılamıyor' mesajını göstermesine neden olabilir.

Kaynak: https://www.ionos.com/digitalguide/hosting/technical-matters/http-503-how-to-fix-website-errors/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak