Telefonunuz Sizi Dinliyor mu?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Telefonunuzun dahili bir mikrofonu vardır. Telefonunuz sizi dinliyor ve sırlarınızı Google veya Facebook ile paylaşıyor mu?
Kullanıcılar, tartıştıkları konularla ilgili kişiselleştirilmiş reklamlarla karşılaştı ve bu da, telefonlarının konuşmalarını dinlediğine inanmalarına yol açtı.
Akıllı telefonların reklamları hedeflemek için veri topladığını kanıtlamak zor olsa da bu iddiayı destekleyen anekdot niteliğinde kanıtlar var.
Google ve Facebook gibi şirketler, hedefli reklamlar için bilgi toplamak amacıyla akıllı telefon mikrofonlarını kullanmayı reddediyor ancak konum ve diğer cihazlara yakınlık, kişiselleştirilmiş reklamlarda rol oynayabilir.Telefonunuzun konuşmalarınızı dinleyip dinlemediğini hiç merak ettiniz mi? TV şovları, filmler veya aramadığınızı bildiğiniz nesneler için kişiselleştirilmiş reklamlar mı gördünüz?

Ne oluyor?

Kanıtları göz önünde bulunduralım ve çözmeye çalışalım. Telefonunuz reklamlar için sizi mi dinliyor yoksa bu sadece iyi, eski moda bir tesadüf mü?
Telefonunuz Reklamlar İçin Sizi Dinliyor mu?
 

İnternetteki çeşitli kullanıcılar, telefonlarında şüpheli bir şeyler olduğunu iddia etti.
 

Web siteleri ve Facebook'ta kişiselleştirilmiş Google reklamlarını daha iyi hedeflemek için kullanılan bilgilerle birlikte akıllı telefon mikrofonlarının söylediklerini kaydetmek için kullanıldığına inanıyorlar .

Pek olası görünmüyor, ancak anekdot niteliğindeki kanıtlar oldukça ikna edici. BBC Teknoloji Raporu Zoe Kleinman, bir arkadaşının trajik bir şekilde öldüğünü öğrendiğinde, arkadaşının adının, kazasının, yerinin ve yılının telefonunun Google arama kutusunda bulunduğunu öğrendiğini bildiriyor.


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak