Tarihteki En Kötü İnsan?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Hala hayatta olduğunu bildirmek için kalan tek gücüyle doktorun yüzüne tükürdü.

1965'te Roy Benavidez , Vietnam'daki bir devriye sırasında bir mayına bastı ve Amerika Birleşik Devletleri'ne tahliye edildi. O sırada doktorlar bir daha asla yürüyemeyeceğini söyledi ve tıbbi taburcu kağıtlarını hazırlamaya başladı. Yürüme yeteneğini yeniden kazanmak için bir gece antrenmanı ritüeline başladı (doktorlar ona antrenman yapmasını söylemedi ). Ve tahmin et ne oldu. O yaptı!

Haber medyasının hakkımızda söyledikleri yüzünden Vietnam'a geri dönmek istedim: orada varlığımıza ihtiyaç yoktu; bayrağı yakıyorlar...

2 Mayıs 1968'de Vietnam Savaşı sırasında yaralı yoldaşlarını kurtarmak için bir operasyon düzenlendi. Yaralandıkları için helikopter toplama bölgesine gidemediler.

Roy Benavidez havada asılı duran helikopterden (havada 30-50 fit/9-15 metre) atladı ve ağır hafif silah ateşi altında takıma 75 metre koştu. Helikopterden atlarken tek silahının BIÇAK olduğunu belirtmeliyim . Arkadaşlarına koşarken sağ bacağından , yüzünden ve başından yaralandı .


Benavidez ekibe ulaştığında karnından hafif silah ateşi ve sırtında el bombası parçalarıyla ağır yaralandı . Daha sonra uçağın pilotu ölümcül şekilde yaralandı ve helikopteri düştü .

Ağır yaralı olmasına rağmen, Benavidez gizli belgeleri güvence altına aldı ve helikopterin kalıntılarına geri döndü, burada yaralılara uçaktan yardım etti ve şoktan kurtulanları bir savunma oluşumunda topladı . Ağır ateş altında manganın etrafında hareket ederek adamlara su ve mühimmat dağıttı .

Ardından hava saldırıları ve başka bir kurtarma girişimi çağrısında bulundu. Kalçasından birkaç kez daha vuruldu . İkinci kurtarma helikopterine doğru giderken bir düşman tarafından bıçaklandı . (yaralarına rağmen) göğüs göğüse çarpışmada düşmanı öldürdü.

Sonunda üsse geri döndüklerinde , öldüğü açıklandı ve bir ceset torbasına konuldu. Ceset torbasının fermuarını çekerlerken, hâlâ hayatta olduğunu bildirmek için kalan tek gücüyle doktorun yüzüne tükürdü. Bu yaralardan kurtuldu ve Onur Madalyası aldı.

Konuşmasından onun hikayesiHem video hem de metin versiyonu.

Düzenleme için Michael Gallagher'a özel teşekkürler .

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak