Sürekli Devamsız Öğrenci Hakkında Tutanak Tutulur mu?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Sürekli Devamsız Öğrenciye Evine Gitmek Devamsızlığın Nedenini Tutanak Getirmek Kimin Görevi? Öğretmenin sürekli devamsız öğrencinin evine gitmek,  devamsızlığın nedenini tutanak haline getirip, velinin öğrenciyi okula göndermezse şayet, kendisine idari para cezası verileceğini tebliğ etme gibi bir zorunluluğu var mıdır?
Böyle bir şey için öğretmene görev verilemez. Öğretmen eğer isterse, kendi rızasıyla gidebilir ancak okul idaresi tarafından böyle bir görev verilemez.
Sürekli devamsız öğrenci için okul idaresi eve devamsızlıkla ilgili tebligat gönderir ve bu durum için aileyi bilgilendirir. 

Okul Öncesi ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği
Madde-18: 3/a

İlköğretim kurumlarına kaydedilen mecburi ilköğretim çağındaki öğrencilerin velileri ile okul yönetimleri, il/ilçe millî eğitim müdürlükleri, maarif müfettişleri, muhtarlar ve mülki amirler 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanununun ilgili hükümleri gereğince çocukların okula devamını sağlamakla yükümlüdürler.
Öğretmenin sorumluluğu sadece takip için geçerlidir.
MADDE 18 – (1) Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında çocukların devamsızlıkları, e-Okul sistemine işlenir ve öğretmenler ile yöneticiler tarafından takip edilir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak