Sürekli Ağlayan Bebeği Sakinleştirme Yolları

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Oğlum George bir çığlık atıyordu. Akıp giden ablasının aksine, hayatının ilk altı ayı gibi görünen bir süre boyunca ağladı. Acıktığında, ıslakken, yorulduğunda, sıkıldığında çığlık attı. Birkaç saniye içinde tatlı bir melekden sıcak bir karmaşaya dönüşürdü. Yüzü kırmızıya dönüyordu ve sırtını eğip kollarını sallıyordu. Onu emzirme, bez değiştirme ve sarılmalarla yatıştırmak için elimden geleni yaptım. Bunlar işe yaramayınca ben de ağlamaya başladım. "Bebeğimin nesi var?" Gibi düşünceler kısa süre sonra "Benim sorunum ne?" ile değiştirildi. Kendimi tamamen bunalmış hissettim ve daha da kötüsü, annelik gibi temel bir görev olan çocuğumu rahatlatma becerisinde başarısız oluyormuşum gibi.


Eagan, Minnesota'dan, perinatal ruh sağlığı konusunda uzmanlaşmış lisanslı bir evlilik ve aile terapisti olan Crystal Clancy, teselli edilemez bir küçük, yeni bir ebeveyni de güçsüz hissettirebilir. Bu, anne öncesi yaşamlarında kendini yetkin ve kontrol sahibi hisseden kadınlar için özellikle üzücü olabilir, diyor. İyi haber: Dr. McAllister, bebeğinizin ağlamalarını yorumlama ve bunlara yanıt verme konusunda daha iyi olacak diyor. O zamana kadar bu hileleri işe koyun.

Munchkin'inizi bir taşıyıcıda sallayın ve kulağında tekrar tekrar sallayın. Brooklyn'den Lili Zarghami, "Telaşlı bebeğimi bir askıya soktum ve onu dairenin her yerine, bloğa, şehrin her yerine salladım" diyor. "Onu ileri geri sallarken yemek yaptım ve temizledim."

Neden işe yarıyor:  "Araştırmalar, bir bebeğin beyninde taşınırken veya sallandığında sakinleştirici bir tepkinin tetiklendiğini, bu da bebeğin kalp atış hızının yavaşlamasına ve kasların daha gevşemesine neden olduğunu gösteriyor" diyor Fort Lauderdale'de bir çocuk doktoru olan Kristie Rivers . Aynı zamanda, shooshing sesi, bebeğinizin ağlamak yerine odaklanabileceği, tekrarlayan bir dikkat dağınıklığı yaratır.

2. Melodileri Yükseltin
Kendinizi ninnilerle sınırlamanıza gerek yok. Sevdikleriniz de dahil olmak üzere tüm farklı türleri ve şarkıları deneyin. Atlanta'dan Jennifer Rainey Marquez, "Vivien, CeeLo'nun 'Forget You' yazarı için dinlenirdi. Reggae, Brooklyn annesi Lindsay Reinhardt'ın oğlu için favori bir seçimdi. Ve Springfield, New Jersey'den Melanie Pleva'nın, Black Sabbath'tan "Demir Adam" a tutkulu bir bebeği oldu. Pleva, "Çalmaya başladığını duyar duymaz kıkırdayacaktı," diyor.

Neden işe yarıyor:  Hareket gibi, müzik de sinir sistemini sakinleştirme, bebeğin kalbini ve solunum hızını azaltma yeteneğine sahiptir. Taylor Swift olmasanız bile kendi sesinizin gücünü küçümsemeyin. Dr. Rivers, "Bebekler özellikle annelerinin şarkı sesiyle rahatlayabilir, çünkü sesi tanıdık ve ritim sakinleştirici" diyor.

3. Tekrar Oynatın
West Knoxville, Tennessee'den Jillian St. Charles, "Oğullarım bebekken, telaşlarını ve ağlamalarını telefonuma kaydeder ve dinlemelerine izin verirdim. Ağlayan bir bebeğin sesinden büyülenmişlerdi," diyor Tennessee, West Knoxville'den Jillian St. Charles.

Neden işe yarıyor:  Dr. Rivers, "Bebekler bazen çok üzülüyorlar, kirli bir bebek bezi gibi rahatsız edici bir ajanla ilgilenildiğinde bile sakinleşmekte zorlanıyorlar" diyor. Kelimenin tam anlamıyla "takılıp" ağlıyorlar. Ancak, kendi seslerinin kaydı gibi şaşırtıcı bir dikkat dağıtıcı şey, bebekleri onları üzen şeyden sarsabilir. "Bebekler çevrelerindeki dünyayla o kadar ilgileniyorlar ki, yeni bir şey tanıtmak bu ağlama döngüsünü kırmaya yardımcı olabilir" diye belirtiyor.

4. Işıkları Söndür
Polly Blitzer Wolkstein'ın ikizleri aşırı uyarıldığında, onları tamamen karanlık bir odaya koymanın onları yatıştırmanın en etkili yolu olduğunu gördü. New York City, "Karartma perdelerini indirip onları bir emzikle salıncaklarına koyardım. Salıncaklar onlara kollarımızda sallanma hissi verdi ve yaklaşık iki dakika içinde bir ışık gibi dışarı çıkacaklardı" diyor. anne.

Neden işe yarıyor:  Bebekler, günlük yaşamın tüm gürültü ve ışıklarıyla kolayca aşırı uyarılabilir. Dr. Rivers, "Sonuçta, yeni doğanlar rahmin sessiz, karanlık sınırlarına alışmış durumda" diyor. Tüm bu uyarımı engellemek onları sakinleştirebilir.

5. Biraz Gürültü Yapın
Ebeveynlerin yemin ettiği bir başka numara: Beyaz gürültüyü açın. Bir fan veya elektrikli süpürge deneyin, beyaz gürültülü bir makine kullanın veya bir uygulama indirin.

Neden işe yarıyor:  Dr. Rivers, bu seslerin annenin kanı plasentadan geçerken rahimde duyduğu sesleri taklit ettiğini söylüyor. Beyaz gürültü, oyun oynayan kardeşler veya bulaşıkların kaldırılması gibi diğer sesleri de maskeler. Sadece sesi kısın. Araştırmalar, beyaz gürültülü makinelerin çok gürültülü ve uzun süre Bebeğe çok yakın olmaları durumunda işitme kaybına katkıda bulunabileceğini gösteriyor.

6. Manzarayı Değiştirin
Gürcistan Smyrna'dan Jessica White, telaşlı bebeğinin strese girdiğini hissedebileceğine yemin ediyor. "İşte o zaman onu kocama veya büyükanneme teslim etme zamanının geldiğini anladım" diyor ikisinin annesi. Bakıcıları değiştiremezse, White en azından farklı bir ortama taşınırdı. "Çocuk odasından avluya veya mutfağa gitmek bazen onu ağlama büyüsünden çıkarmak için yeterliydi" diyor.

Neden işe yarıyor:  Dr. Rivers, "Bir bebeğin ruh halini değiştirmek için ihtiyaç duyduğu tek şey odaklanılacak yeni bir yer olabilir" diyor.

7. Stresi Giderin
Kaliforniya, Sunnyvale'den üç çocuk annesi Kate Motz, akşamları egzersiz yapmayı planlayacaktı. Motz, “Kocam kapıdan girer girmez ona bebeği uzatır ve kafamı temizlemek için dersi döndürürdüm” diyor. Egzersiz yapmak, ruh halinizi iyileştirebilecek endorfin, iyi hissetme hormonları salgılar. Dr. Rivers ayrıca, zihninizi bir süreliğine munchkininizden uzaklaştırır, böylece kendi bedeninize odaklanabilirsiniz, bu da size bir kontrol hissi verebilir, diyor Dr. Ve "yalnız zaman", kavgaya geri dönmeniz ve ağlamayı sakince yönetmeniz için yeterince stresinizi azaltacaktır.

8. Evden Çıkın
New York City'den Jeannie Kim, kızıyla doğum iznindeyken , kocasının sabah 5'ten gece yarısına kadar gitmesini gerektiren bir işi vardı. "Sırf aklımı korumak için bir günde dört yürüyüş yaptım" diyor. Ve uzun yürüyüşler neredeyse her zaman bebeği de sakinleştirdi. Pek çok yeni anne, insanların toplum içinde ağlayan bir bebeği duymaktan rahatsız olacağından endişelenir, ancak dışarı çıkıp biraz temiz hava almanız sizin için daha iyidir. Bebek ağlamaya devam etse bile, dışarıda eve kapatıldığınız zamankinden daha az stres yaşamanıza neden olabilir.

9. Önce Kendinizi Rahatlatın
Samantha Jacobs, kendisine bir çift gürültü önleyici kulaklık taktı. Fort Lauderdale'in annesi “Herkes bebeği yatıştırmak için müzik kullanmaktan bahsediyor, ancak bazen kendimi rahatlatmak için müziğe ihtiyacım oluyor” diyor. “Ağlama gerçekten kötüleşirse ve tek başıma kalırsam, kızımı beşiğine koyarım, sonra gidip odama kendimi kapatırım. Beni rahatlatacağını ve ihtiyacım olan sabrı vereceğini bildiğim tek bir şarkı çalacağım ”diye açıklıyor. Sonra geri dönüp onu sakinleştirmeye çalışacağım. Ağlamayı birkaç dakikalığına kapatmak, başınızın dönmesini ve kalbinizin yarışmasını engelleyebilir.

10. Gülme Parçası Yap
Bebeğiniz her gün aynı saatte ağlarsa, siz onlarla ilgilenirken dört gözle bekleyeceğiniz bir şey olsun. Bostonlu anne Katie Bugbee, The Ellen DeGeneres Show'u DVR ve her sabah oğlunu telaşlı zamanında sakinleştirmeye çalışırken izliyordu. Kahkaha, rahatsız edici duygulardan sersemlemiş olan herkes için faydalıdır. (Duydunuz mu, yeni anneler? Mümkün olduğu kadar komik bir rahatlama alın!) Clancy, "Sizi kafanızdan çıkarıyor ve sizi depresif veya endişelendiren duygulardan uzaklaştırıyor" diyor.

11. Derin Bir Nefes Alın
Norfolk, Virginia'dan bir terapist ve yeni bir anne olan Jana Davis, sinir bozucu olanın sadece ağlayan bebek olmadığını keşfetti. "Uyku eksikliği, hızlı hormon değişiklikleri ve aynı zamanda anne olarak yeni rol," diyor. Davis, annesinden ve en yakın arkadaşından yardım istemenin yanı sıra bir nefes alma tekniği kullandı: Gözleri kapalı ve iki eli karnının üzerinde oturur, sonra yavaş ve derin nefes alır, ellerinin yükseldiğini ve karnına düştüğünü hissederdi. . Bu tür bir nefes rahatlamayı teşvik ediyor ve Davis'in elinden gelenin en iyisini yapmalarına izin vermek yerine duygularını kontrol edebileceğini anlamasına yardımcı oldu.

Bu makale ilk olarak Parents dergisinin Eylül 2020 sayısında "Ağlayan hayatta kalma rehberiniz" olarak yayınlandı. Dergiden daha fazlasını mı istiyorsunuz? Aylık baskı aboneliğine buradan kaydolun .

American Baby, Ebeveynler Dergisi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak