Sözlü Sınav Soruları Neler Olacak?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

SÖZLÜ SINAV SORULARI
Sözlü sınavda adaylara sorulacak sorulardan biri adayın alanıyla ilgili konu/kazanım/hedef/süreçlere ait bir dersin işlenişinin veya öğrencilerle yapılacak çalışmaların örneklerle açıklanması olacaktır.
Adaydan, bu soruya cevap verirken dersinde ve kendisine sorulan konu/kazanım/hedeflerin özelinde öğrencilerle hangi çalışmaları yapabileceğini, sınıf ortamında nasıl ders işleyeceğini, hangi detaylara değineceğini, hangi yöntemleri kullanacağını örnekler vererek açıklaması beklenecektir.

Adayların kendi alanları ile ilgili soruya cevap verirken bilimsel ve teknolojik gelişmeler ile dersi arasındaki ilişkiye yönelik cevaplar da vermesi beklenecektir. Ayrıca alanınızla ilgili soruya cevap verirken aşağıdaki açıklamaya dikkat ediniz.

Öğretim süreci tasarımınızı/kurgunuzu açıklarken “dikkat çekme, hedeften haberdar etme, ön koşul öğrenmeleri hatırlatma, materyalleri sunma ve
uygulama/etkinlikleri gerçekleştirme, öğrencilerin hedef davranışı göstermesini sağlama, öğrenciye geribildirim sağlama, değerlendirme, kalıcılığı ve transferi sağlama” hususlarına değinerek dijital ve teknolojik araçlardan ne şekilde yararlanacağınızı belirtiniz.

Adayların iletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti; bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı; topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri başlıklarına yönelik
değerlendirilmesinde tüm sorulara vermiş oldukları cevaplar dikkate alınacaktır.

Rehberlik alanından sınava giren adaydan bu soruyu cevaplarken kendisine verilen süreç özelinde öğrencinin dikkat ve ilgisini çekecek uyarıcıları, hangi araç ve teknikleri kullanacağını ve süreci nasıl yürüteceğini örnekler vererek açıklaması beklenecektir.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak