Sınıf Tekrarı Yapmanın Artıları ve Eksileri ?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Erken yaşta okula gönderilen çocukların bazılarında, derslerden sıkılmasına, arkadaşlarla uyum sağlanmamasına, derslerden sıkılmasına, okuma yazma da yavaş seyretmesine, okul hayatında başarısız ve isteksiz olma gibi sonuçlar doğurmaktadır.
Özellikle okula erken başlayan çocukların aileleri, öğrencinin başarısızlığını görüp sınıf tekrarı yapılmasını istemektedir.
Peki sınıf tekrarının olumlu ya da olumsuz yönleri nelerdir ?
Eğitimciler ve ebeveynler, bir öğrencinin sınıf tekrarı denilen bir yılı tekrar edip etmeme ya da sosyal promosyona katılıp katılmayacağına dair zorlu bir karar vermek zorundadır. Bu tartışmanın her iki tarafının da artıları ve eksileri vardır ve çoğu zaman karar ebeveyn tercihine, test puanlarına ve her bir öğrenci için en iyi karara ilişkin öğretmen ve idarecilerin tavsiyelerine bağlıdır.

Sınıf tekrarı duygusal olarak yüklü bir konu olabilir, ancak öğrencilerin bir sınıfı tekrar etmeleri bazen gerekli olabilir. Sınıf tekrarının avantaj ve dezavantajlarının aşağıdaki incelemesi, ailelerin bilinçli kararlar vermesine ve çocuk için en iyisini yapmalarına yardımcı olabilir.

Artıları

Bir öğrenci hastalık veya ailevi bir durum nedeniyle çok fazla okulu kaçırdıysa, sınıfı tekrarlamak ve kaçırdığı dersleri yakalamak onun yararına olabilir.
Gelişimsel olarak olgunlaşmamış çocuklar, bir sınıf tekrar etmenin streslerini azalttığını görebilirler; bu, öğrenciler akranlarının gelişimine ayak uydurmaya çalıştıkça ancak başarısız olduklarında artabilir.
Akranlarından yaklaşık bir yaş küçük olan çocuklar, aynı yaştaki çocuklarla okula gitmekten yararlanabilirler.
Eksileri

Bazı durumlarda, sınıf tekrarı yapan öğrenciler sınıf arkadaşlarından iki yaş kadar büyük olabilir. Ebeveynler, çocuklarının bir sınıf tekrarlamasını isteyip istemediğine karar verirken akademik hazırlığın ağırlığını artırsa da, ebeveynler, bir sınıf tekrarlaması ve okula çok daha genç sınıf arkadaşlarıyla devam etmesi istenirse, çocukların özgüveni üzerindeki potansiyel etkiyi de dikkate almalıdır .
Öğrenciler, özellikle diğer öğrenciler onlarla dalga geçerse veya onlara acırsa, sınıf tekrarından utanabilirler.
Bu konuda ebeveynleri ile aynı fikirde olmayan çocuklar, sınıf tekrarından yararlanmalarını zorlaştıran davranışlarda bulunarak protesto edebilirler

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak