Sınavı Daha Stressiz Hale Getirmek Mümkün

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Sınavı daha stressiz hala getirmek mümkün. 
1. MSÜ yerine önceden olduğu gibi ilk sınav mart ayında yapılmalı. Bu sınav hem baraj olacak hem de MSÜ yü belirleyecek.
2. Sınav süresi 2 saati geçmemeli. Soru sayısı 80 100 arası olmalı.
3. 15 dk kuralı esnetilmeli MEB AÖF vs olduğu gibi sınav başladıktan 15 dk sonra da girebilmeli en azından sınav başlayana kadar.
4. Sınavın yarısından itibaren öğrenci çıkabilmeli.
5. Sınav 2 sene geçerli olmalı öğrenciler lise 3 ten itibaren sınava girebilmeli. ALES YDS gibi.
6. Tercih sistemi LGS gibi olmalı yani kayıt yaptırmayanların yerine bir üst tercihe yerleşme hakkı verilmeli. 2. ve 3. yerleştirme olmalı.
7. Yukarıdaki tercih sistemi uygulandığı taktirde kazanıp da kayıt yaptırmayanlardan seneye puan kesintisi olmamalı.
8. Baraj olmayacaksa (olmalı) tercihler sonrası boş kontenjanlara sınavsız kayıt olmalı.
9. Genel baraj olmalı yüz soruda 20 net gibi. Bunun haricinde uygulanabilir bölümler için kendi içinde barag belirlenmeli. Matematik okumak için matematik sorularından yüzde 20 net. Türkçe Tarih Biyoloji vs. gibi.
10. Yeni mezunlara yani gençlere tercihte avantaj verilmeli. Bu sene tercih yaparsan 20 katsayı varsa seneye 19 olacak 5 sene önce mezun olan 15 katsayı ile çarpılacak.
11. Sıralama barajı devam etmeli en düşük devlet üniversitesi sıralamasının 2 katı olmalı. Hukuk en düşük 75.000 idi baraj bu sene 100.000 e düşecek. 150.000 olmalı.
12. 6. madde uygulanırsa baraj 1. yerleştirme sonuçlarına göre güncellenebilir.
13. Harç ücreti alınmalı. 1 koli A4 kağıdı 500 TL olmuş. Otomatik kayıt devam etmemeli. Öğrenci gerçekten okula devam etmek istiyor mu. Her dönem AÖF de olduğu gibi harç parası yatırarak kaydını yenilemeli. Durumu olmayanlara devlet burs ve kredi yoluyla yardım etmeli.
14. Fen Edebiyat Eğitim Fakültesi kavgasına son verilmeli. Lise öğretmenleri Fen Edebiyattan ortaokul ve ilkokul öğretmenleri eğitim fakültesinde yetişmeli. 2 sene de bir formasyonlu formasyonsuz tartışması bitmeli. Bu arada Danıştay Fen Edebiyat mezunlarının formasyon alarak atanmasının ilgili protokolü iptal etmiş.
15. Aynı öğretmenliğe ikisi birden kaynaklık etmesin. Hem Tarih bölümü hem Tarih Öğretmenliği olmasın sadece Tarih olsun. Tarih öğretmeni olmak isteyen o bölümü bitirsin. Fakat burada da 300.000 sıralama şartı olsun. Yine Rehberlikte olduğu gibi İlahiyata da 300.000 sıralama şartı gelmeli. 
16. Yüksekokul mezunlarına sınava girdiği zaman avantaj sağlansın öğrenciler dershaneye gideceğine Yüksekokula gitsin.
17. Açıköğretim ve ikinci öğretimler normal öğretime çevrilsin. İlla da devam edecekse en az 25 yaşında olmak şartı gelsin.
18. Sadece okul birincisine değil 2. ve 3. olan kişiye de avantaj sağlansın. Ayrı kontenjan yerine 1. olana fazladan 20 puan 2. olana 10 puan 3. olana 5 puan gibi.
19. Lise ve ortaokullar 3 sene olsun.
20. 25 yaşını bitirenlere e-sınav ile tek sınav üzerinden 100 soru 45 doğru cevap olacak şekilde ortaokul mezunu olma imkanı 40 yaşını bitirenlere ise ortaokul mezunu olma şartıyla aynı usulle lise mezunu olma imkanı verilsin.
#Şimdilik aklıma gelenler bunlar siz bu konularda ne düşünüyorsunuz.

Alıntı: Fatih Kaya  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak