Sınav Sorularının Yayınlamasının Cezası Var mı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Sınav sorularının sosyal medya üzerinden paylaşılmasının cezası nedir? Sosyal medya veya gruplar üzerinden, sınav sorularını paylaşmanın cezası nedir?
Özellikle son yıllarda Açık lise (AÖL) sınavlarının online olmasından dolayı adaylar, bilgisayar veya telefon üzerinden sınava girmekteler. Sınava giren adaylar, teknolojinin de ilerlemesiyle birlikte, sınav sorularını gruplarda veya sosyal medya hesapları üzerinden paylaşmaktalar. Sınav esnasında kopya çekmek ve soruları sosyal medyadan yayınlamakta sıkça yapılan bir davranış.


Peki sınav sorularını paylaşmanın cezası nedir? Sınav sorularını paylaşan adaylara ne ceza verilir? Sınav sorularını paylaşmanın cezası nedir?
"İlgili kanunun hükümleri gereğince, MEB tarafından yapılan sınavlarda, sınav sorularını ve bunların cevaplarını internet, sosyal medya ve benzeri gibi platformlarda paylaşan öğrenciler hakkında işlemler yapılmaktadır. 
Buna göre, sınavda kopya girişiminde bulunan ve buna yardımcı olanlar 5 yıla kadar hapis ve para cezası talebiyle yargılanabiliyor. Sınav sorularını paylaşan öğrenci, sınavın yapıldığı tarihten itibaren 2 yıl süreyle Bakanlık tarafından yapılan ehliyet sınavları dahil hiçbir sınava başvuramıyor ve giremiyor."
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak