Sınav Analizi ve Sınıf Değerlendirmesi Nasıl Yapılır?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

KULLANIMI
1. İlk olarak “Bilgiler” sekmesinden “Okul Adı, Sınıf, Ders Öğretmeni” gibi bölümleri dolduruyoruz. Bu bölüme yazılanlar analiz sayfalarına otomatik olarak aktarılacaktır.

2. “Sınıf Listeleri” sekmesine geçip “Öğrenci No, Adı Soyadı, Cinsiyeti” bölümlerini dolduruyoruz. Bu bilgiler de analiz sayfalarına otomatik olarak aktarılacaktır. Her sınıfınız için belgeyi kopyalayarak analiz yapabilirsiniz.


3. “Konular” sekmesine geçip ilgili sınav için “Konu/Öğrenme Faaliyeti” ve “Puan” kısımlarını doldurmanız yeterlidir. Diğer bölümler analiz sayfasında gözükmüyor. Yıl boyunca yapacağınız 6 sınav için 6 ayrı “Konu ve Kazanımları” bölümü vardır. Her biri “Analiz 1.1, Analiz 1.2” gibi yıl boyunca yapacağınız sınavlar için oluşturulmuş ilgili bölüme otomatik olarak aktarılacaktır.
 


4. Sınavı yaptıktan ve okuduktan sonra yaptığınız sınavla ilgili “Analiz” sekmesini açınız. Örneğin 1. dönem 1. Türkçe sınavı için “Analiz 1.1” sekmesini açıyoruz. Bu kısımda “Sınav Tarihi” bilgisini yazmayı unutmayın. Öğrenci isimleri ise otomatik olarak aktarılmış durumdadır. Her soru için öğrencinin aldığı puanı ilgili bölüme yazdığınızda öğrencinin sınav sonucu otomatik olarak hesaplanacaktır.


5. Aynı sekmede öğrencinin puanı ve sonucu, soru bazında sınıfın başarı yüzdesi, not dağılım çizelgesi, sınıf ortalaması gibi bilgiler hem sayısal hem de grafiksel olarak otomatik hesaplanacaktır. Yalnızca “Sınav Değerlendirmesi” yazan kısma başarı yüzdesi düşük olan soruları sizin yazmanız gerekmektedir.

Kaynak: www.erkandos.com/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak