Sevgililer Günü Gerçekleri! Sevgililer Günü Nasıl Ortaya Çıktı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Kanlı Pagan Festivalinin Kökenleri
Bazıları, Sevgililer Günü'nün kökeninin, MÖ 6. yüzyıla kadar uzanan bir pagan doğurganlık festivalinin yerini almaya yönelik bir Hristiyan çabasına dayanıyor Lupercalia festivali sırasında Romalı rahipler, keçi ve köpekleri kurban eder ve kadınları kırbaçlamak için kanlı derilerini kullanırlardı bir bereket nimeti olarak sokaklarda. Efsaneye göre, kadınlar daha sonra isimlerini bir vazoya koyacak ve bir yıl boyunca bir erkekle eşleştirilmek üzere seçileceklerdi. 

'Juliet'e Hitaben Mektuplar 
Her yıl binlerce romantik, zamansız romantik trajedinin konusu olan "Romeo ve Juliet" e İtalya, Verona'ya hitaben mektuplar gönderiyor. Şehir, Shakespeare masalının yerini gösterir ve şehre ulaşan mektuplar, Juliet Kulübü'nden bir gönüllüler ekibi tarafından görev bilinciyle yanıtlanır. Her yıl Sevgililer Günü'nde kulüp, en dokunaklı aşk mektubunun yazarına "Cara Giulietta" ("Sevgili Juliet") ödülünü veriyor.

Çikolata kutusu
Sevgililer Günü'nde bir kutu şeker verme geleneği, 19. yüzyılda İngiliz çikolata üreticisi bir aileden gelen Richard Cadbury tarafından başlatıldı. Yakın zamanda şirkette daha fazla çikolata çeşidi yaratmak için kurulan yeni bir teknikle Cadbury, sevgili tatilin bir parçası olarak çikolataları satma fırsatını değerlendirdi. 


Hapishaneden İlk Sevgililer Günü Yazıldı
Tarihin ilk sevgilisi belki de akla gelebilecek en romantik olmayan yerlerden birinde yazılmıştır: bir hapishane. Orleans Dükü Charles, aşk mektubunu ikinci karısına 21 yaşında Agincourt Savaşı'nda yakalandığında yazdı. 20 yıldan fazla bir süredir tutuklu olarak, sevgilisinin 15. yüzyılın başlarında kaleme aldığı şiire verdiği tepkiyi asla göremeyecekti.

'Sirke Sevgililer' Cesareti Kırılmış Talipler
Victoria Dönemi boyunca, belirli taliplerin dikkatini çekmek istemeyenler isimsiz olarak "sirke sevgilileri" gönderirlerdi. Kuruş korkunçları olarak da adlandırılan bu kartlar, geleneksel sevgililerin antiteziydi, komik bir şekilde aşağılayıcıydı ve istenmeyen hayranları reddediyordu. Daha sonra kullanıldılar. 19. yüzyılın sonlarında ve 20. yüzyılın başlarında süfrajetleri hedeflemek.

Viktorya Dönemi 'Sirke' Sevgililer Kötü ve Düşman Olabilir

'Kalbini Koluna Takmak'
"Kalbinizi kolunuza takmak" teriminin kökeni bir sevgililer günü seçmeye dayanabilir. Smithsonian , Orta Çağ boyunca erkeklerin Juno'nun onuruna düzenlenen bir Roma festivaline katılırken gelecek yıl çiftlenecekleri kadınların isimlerini çizeceklerini bildirdi . Erkekler seçtikten sonra şenliklerde bağlarını göstermek için kollarına isimleri taktılar. 

'Sevgililer' Şekerleri Pastil Olarak Başladı
Her Sevgililer Günü'nde sevgiyle dağıtılan ikonik, kireçli kalp şeklindeki şekerler pastil olarak başladı. Göre Gıda İş Dünyası Haberleri, eczacı ve mucit Oliver Chase hızla şeker sonradan necco Gofret olarak bilinen oluşturmak için makineyi kullanmaya geçmeden önce pastilleri yaratacak bir makine yarattı. 

Chase'in erkek kardeşi, 1866'da şekere mesaj basma fikrini ortaya attı ve şekerler, özellikle Sevgililer Günü sevgililerine hitap ederek 1901'de kalp şeklini aldı. 2019'da, şekerin yeni sahibi Spangler Candy Co.'nun Sevgililer için kalp tedariki yapmak için zamana ihtiyacı olduğu için Sweetheart marka konuşma kalpleri bir yıllığına askıya alındı.


Aşk Tanrısı Bir Yunan Tanrısı Olarak Başladı
Aşk tanrısı dediğimiz yay ve oklu kanatlı tombul bebek yüzyıllardır Sevgililer Günü ile ilişkilendirilmiştir. Ancak, Cupid olarak yeniden adlandırılmadan önce, eski Yunanlılar tarafından aşk tanrısı Eros olarak biliniyordu. Yunan tanrıçası Afrodit'in oğlu Eros, hedeflerinin duygularıyla oynamak için biri aşk, diğeri nefret için olmak üzere iki takım ok kullanırdı. Romalılar, bugün tanıdığımız çocuksu görünüşü benimsediği, onun yaramazlık hikayelerini anlatana kadar.

Sevgililer imzalamasını bir öpücük kullanma fikri de, uzun bir geçmişi vardır göre göre Washington Post . "X" kullanımı Orta Çağ'da Hristiyanlığı veya haçı temsil etmeye başladı. Aynı zamanda, sembol belgeleri imzalamak için kullanıldı. Bir X ile işaretledikten sonra, yazar genellikle yeminlerinin bir işareti olarak işareti öperdi. Krallar ve halk arasında kitapları, mektupları ve evrakları tasdik etmek için jest büyüdükçe, bu kayıtlar "bir öpücükle mühürlenmiş" olarak tanımlandı.

Alıntı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak