Seslerin Yankı Yapmadığı Yerler?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Hangi yerler yankı yapmaz? Yankı yapmayan yerler neresidir? 
Hepimizin tanık olduğu yankılar vardır. Evlerimizde olsun veya dışarıda bir yerde, bazı yerler yankı yapar. Çıkarttığımız sesler, bizlere tekrar dönüş yapar.
Alt bas frekansının yönü olmadığı için hoparlör aracılığıyla duyulabilen çok düşük frekans ve bu nedenle evde ve arabada ses sisteminiz için iki su woofer'a ihtiyacınız yoktur. Frekans, yönü gösterecek kadar yüksekse, ses yansıması ile yankı etkisine sahip olabilir. Müzik aletleri için, böyle bir yankı, kayıt kafası ve çalma kafalarının takip edeceği sonsuz döngü bandı tarafından yapılır. Dijital yankı veya gecikme sisteminin bantları kullanmadığını, ancak katı hal dijital devresi ile aynı şeyi yaptığını söylüyor.

Yankı olayı dağ yamaçlarında, boş odalarda ve spor salonları gibi yerlerde gerçekleşir; yankı olayı küçük kapalı yerlerde (3–5 m mesafeden) fark edilmez. Ses, açık havada, saniyede yaklaşık olarak 352 metre hızla yol alır.

Örnke verecek olursak: Boş bir evde ses yankısı yaşanır. Eğer bulunduğunuz oda boş ve hiç bir eşya yoksa, ses yankısı olmaktadır. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak