Seçimlerde Yedek Memur Üyeler Ne Yapar?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Seçimlerde, yedek memur üyenin görevi nedir? Yedek memur üye ne iş yapar? Yedek memur üyenin görevi nedir? Yedek memur nedir ve ne iş yapar? Yedek memur üye, görev yerine gitmesi gerekir mi? Yedek memur üye seçim günü, görev yerine gidiyor mu?
 

31 Mart yerel seçimler yaklaşırken, seçimlerde görev çıkan kamu çalışanları, seçim görevine ilişkin detayları merak etmekteler. Peki seçimde yedek memur üye anlamı nedir ve yedek memur üye ne iş yapar?
Yedek memur üye görevlendirmeleri, pasif olarak işlemektedir. 
Seçim gününe kadar görev yapamayacağını raporlandıran memur veya seçim günü sandık kurulu görevlilerinden birinin sandık başında olmaması durumunda, yaşanacak bu durum için önlem amaçlı yapılan bir uygulamadır.

Yaşanacak her hangi bir aksilik için yedek memur üye uygulaması her sandık için uygulanmaktadır. Yani oy kullanılan her sandık için bir yedek memur üye seçilmektedir.

Eğer görev seçimden önce görev aktif hale gelirse, resmi yazı ile bildirilip, seçim günü aktif hale gelirse telefonla aranıp özel araç ile kendi seçmen kaydınızın olduğu sandıkta oyunuzu kullandırıldıktan sonra, yedek memur üyeliği görevi verilen sandığa götürüleceksiniz. Bunun dışında göreviniz pasif olduğu sürece normal bir seçmensiniz.

Yedek Memur Üyeler Eğitim Alacak mı?

Yedek memur üye, eğitim almayacaktır. Görevleri aktifleşse bile, yedek memur üye her şekilde kendi sandığında oyunu kullanacaktır

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak