Seçim Görevine Mazeretsiz Gidilmezse Ne Olur?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

2023 Yılı Cumhurbaşkanlığı seçim tarihi 14 Mayıs Pazar günü yapılacak. Milyonlarca vatandaşımızı yakından ilgilendiren 2023 seçim tarihi, resmi gazetede yayınlanan seçim kararının ardından, yapılacağı tarihte netlik kazanmış oldu.
14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde görev almak isteyenler, ilerleyen günlerde başvuru yapabilecek. Eğer bulunduğunuz il veya ilçede seçim görev talebi yetersiz olursa, özellikle öğretmenler başta olmak üzere, kamu çalışanlarına resen (zorunlu) seçim görevi verilebilecektir.
Peki seçim görevi çıkan ancak seçim görevine mazeret bildirmeden gidilmezse ne olur? Seçim görevine mazeret bildirmeden gitmemenin cezası nedir? Seçim görevine gidilmezse ne ceza verilir? Onaylanan seçim görevine gitmeyenler ceza alır mı?
Seçim görevine gidilmezse ne olur sorusuna yanıt arayanlar, sorularının yanıtını haberimizin içeriğinde bulabilirler.

Seçimlerin temel hükümleri ve seçmen kütükleri hakkında kanunun yedinci bölümünde, "Seçim Suçları ve Cezası kısmındaki 136. maddesinde" şu şekilde yaılmaktadır.

Seçim görevi için kurullara seçildiği halde, gerekli bir sebep olmaksızın görevi başına gelmeyen seçim görevlileri,  beş yüz liradan iki bin beş yüz liraya kadar ağır para cezasıyle cezalandırılır.

Seçim başladıktan sonra kuruldaki görevlerini haklı bir sebep olmaksızın terk edenler, iki aydan altı aya kadar hapis ve beş yüz liradan iki bin beş yüz liraya kadar ağır para cezası ile cezalandırılır.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak