Seçim Görevi İptal Edilebilir mi Veya Devredilir mi?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

2023 Yılı Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kala, seçimlerde görev almak istemeyenlerin en fazla merak ettiği konulardan biri de, seçim görevinin iptal edilip veya devredilebilir mi sorusu sorulmaktadır.
Peki seçim görevi iptal olur mu? Seçim görevi devredilebilir mi? Seçim görevine gitmeyenlere hangi cezalar veriliyor? Seçim görevine gitmeme cezası nelerdir? Seçimlerde görevine gitmeyenlere, hapis cezası veriliyor mu? Seçim görevine gitmeyenler memuriyetten atılır mı?
Seçime kısa bir süre kal, "Sandık Kurulu Başkan ve Üye görevleri" belli olmaya başladı. Seçimde görev alacakların arasında  gönüllü olarak tercih edenlerin yanı sıra, resen olarak görevlendirenlerde mevcut. 
Özellikle resen görev verilenler ve seçim görevi almak istemeyenler, görevlerini devretmek veya iptal etmek için çeşitli yollar aramaya devam ediyor.


Seçim görevinin iptali veya devretme olayı maalesef çok zor bir durumdur. Seçimde görev almak istemeyenler görevlerini iptal edemezler. Ancak seçim görevi olmayan bir kişi bulunarak İlçe Seçim Kuruluna başvuru yapılırsa devretme işlemi yapılabilmektedir. Bu durum her zaman olumlu olarak sonuçlanmamaktadır.  İlçe Seçim Kurulundaki Hakimin takdirindedir. Geçerli bir mazeretiniz olması halinde Hakimler genelde devretme işlemi yapmaktadırlar ama kesin yapacak diye bir kural yoktur.

Seçim Sandık Görevine Gitmeyenlere Ceza Verilir mi?

Kurul üyelerinin göreve gelmemesi:
Madde 136 – (Değişik: 23/1/2008-5728/289 md.)
Kurullara seçildiği halde haklı sebep olmaksızın vazifesi başına gelmeyenler elli günden az olmamak üzere adlî para cezası ile cezalandırılır.
Seçim başladıktan sonra kuruldaki görevlerini haklı bir sebep olmaksızın terk edenler, üç aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Seçim görevine gitmeyenlere verilecek adli para cezası: En az 50 gün üzerinden maximum 50×100₺=5000₺ dir

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak