Sabırlı Bir Ebeveyn Olmak İçin Ne Yapmalıyım?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!


Ebeveyn olduğumdan beri her gün uygulamaya zorlandığım bir erdem varsa o da sabırdır.


Bebeklik günlerinde nasıl emzirileceğini öğrenmek ve bebeğimi nasıl sakinleştireceğini bulmaktı. Yürümeye başladığı yıllarda , çocuğum her şeyi keşfederken ya da (bir milyon yıl gibi gelen) gece beş saatten fazla uyumayı beklerken, yürüyüşlerin yavaş temposunu kabul ediyordu. Bir okul öncesi çocukla birlikte dinozorlar hakkında bitmeyen sorular geldi ve liste uzayıp gidiyor…
Durumu çocuğumun bakış açısından görmeye çalışırım.
Oğlum, kekleri sabah 10'a kadar fırına vermenin aciliyetini hissetmiyor. Sadece karışımı karıştırmanın tadını çıkarmak istiyor. Boş vaktim olursa onun bakış açısını dikkate almaya ve buna uyum sağlamak için elimden geleni yapmaya çalışırım. Pişirmenin planlanandan 5 dakika daha uzun sürmesi gerçekten önemli mi? Bana biraz verimsiz gelebilir, ancak deneyim yoluyla o kadar çok şey öğreniyor ki, katılmasına izin vermek için fazladan zaman ayırmaya değer.


İleriyi planlıyorum.
O saatte düzenli olarak tek başıma alışveriş yapsam da, 20 dakikada çocuklarla markete gitmek gerçekçi değil . Herkesi aceleye getirebileceğim ve stresli hissedebileceğim hayal kırıklığı için kendimi hazırlamak yerine, mümkün olduğunca fazladan zaman planlamaya çalışıyorum. Bu, okula yürüyerek gitmemiz için gereken süre olan beş dakika yerine, okula gitmemizden 10 dakika önce yürüyerek ayrılmak anlamına gelir. Bazı günler oraya erken varıyoruz, ancak daha düzenli olarak bir örümceğe bakmak veya unutulmuş bir su şişesini almak için geri dönmek için fazladan zamanımız oluyor. Bu ekstra zamanı planlamak, rahatlamamı ve dolayısıyla beklenmedik olaylar ortaya çıktığında daha sabırlı olmamı sağlıyor.

Bir seferde bir şey alıyorum.
“Beklemek” konusunda stresli hissettiğimde veya bazı davranışların üstesinden gelmeye meyilli olduğumda, genellikle önümde olandan daha fazlasına odaklandığımı görüyorum. Çocuklarımın banyoya girmesi uzun zaman alıyor olabilir ama aslında onları banyoya sokmaya odaklanmıyorum, şimdiden diş fırçalamaktan, favori pijamalarımı bulmaktan, bulaşıkları kaldırmaktan endişeleniyorum ve merak ediyorum. biz asla zamanında yatağa gideceğiz. Geri adım atar ve her seferinde bir görevi yapmaya çalışırsam, daha az öfkelenirim ve mevcut durum üzerinde odaklanarak ve sabırla çalışma olasılığım artar.


Kendi kendime soruyorum, “Bir saat sonra durum ne olacak?”
Öfke nöbetleri veya yüksek enerji durumlarıyla uğraşırken, sabrımı kaybetmek çok yorucu ve kolay olabilir. Büyük resme bakmak için biraz zaman ayırsam, bundan yarım saat, bir saat veya bir gün sonra her şeyin farklı olacağını hatırlatırım. Kendime işlerin nasıl farklı olabileceğini sormak, “bu da geçecek” şu anda bana umut veriyor ve elimden gelenin en iyisini yapmak için teşvik ediyor. Sonsuza kadar böyle olmayacak, ama davranış şeklim geleceği etkileyebilir (ve etkileyecek). Çocuklarımın kibar ve sabırlı bir anneye bakmalarını ister miyim, yoksa başka türlü mü?

Kendime sabrın sevgiyi göstermenin bir yolu olduğunu hatırlatıyorum.
Sabrınızı kaybetmek asla iyi hissettirmez ve öfkenizin çocuğunuzu nasıl etkilediğini gördüğünüzde daha da kötüdür. Öngörü sahibi olmak ve sabrın sevgiyi göstermenin bir yolu olduğunu hatırlamak, onu gerçekten uygulamak için harika bir motive edicidir. Sabrımın sınandığını hissettiğimde, bazı derin derin nefesler almak ve kendime çocuklarımı ne kadar sevdiğimi hatırlatmak, sabrı modelleme ve ebeveynliğin zorluklarını kucaklama hedefine odaklanmama gerçekten yardımcı olabilir… çünkü sevgi her şeyin kökenindedir. .

Sabır Size Geri Öder
Geriye dönüp baktığımda ve sabırlı olmadığım zamanları düşündüğümde, çocuğumla bağlantı kurma ve ebeveynlik olan zorluğu kabul etme konusundaki istekliliğimde net bir fark görebiliyorum. Bir şeyleri aceleye getirmek veya farklı olmaya istekli olmak zor durumlarda yardımcı olmaz. Bunun yerine, kalbimi açmak ve aktif olarak sabırlı olmaya çalışmak, dünyalar kadar fark yaratabilir.

Çocuğunuza sabır kavramını açıklamanın yollarını arıyorsanız  , konuyu birlikte keşfedebileceğiniz sabrı öğretmek için bu altı uygulamalı aktiviteye göz atın. Anneler için sabırla ilgili bu günlük istemlerine de göz atmak isteyebilirsiniz .

Kaynak: https://bouncebackparenting.com/5-ways-to-be-more-patient/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak