Reklamcılık Bölümü Nedir? Reklamcılık Bölümü Ne iş Yapar

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Reklamcılık Bölümü Nedir

Reklamcılık, bir ürünü ya da hizmeti kullanıcılara aktarmak amacıyla kullanılan bir iletişim sanatıdır. Reklamcılık Bölümü de tam olarak bu noktada ihtiyaç duyulan deneyimli personellerin sektöre kazanılmasını açamayan bir bölümdür.

Reklamcılık Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?


Reklamcılık alanında görev almak isteyen bireyler, bu sektöre dair tüm bilgileri Reklamcılık Bölümünde aldıkları eğitimle öğrenebilirler. Reklamcılık Bölümünü tercih edecek olan kişiler, söz konusu bölümde 4 yıllık bir lisans eğitimi alarak deneyimli birer personel durumuna gelmektedir. Bu bölümü seçen öğrenciler, sadece tercihlerini sözel puan türünden yapabilmektedir.

Reklamcılık Bölümü Dersleri Nelerdir?


Reklamcılık Bölümünden eğitim almak isteyen ve eğitim tercihini bu bölümden yana kullanmak isteyen öğrencilerin söz konusu bölümde alacakları derslerden bazıları şu şekildedir:

  • Reklamcılığın Temelleri
  • Stratejik Planlama
  • Pazarlama İletişimi
  • İletişim Tasarımı
  • Marka Yönetimi
  • Metin Yazarlığı
  • Tüketici Davranışı
  • Pazarlama ve İletişim
  • Reklam Grafiği
  • İletişim ve Toplum
  • İletişim Becerileri

Reklamcılık Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?


Reklamcılık Bölümünü tercih eden ve bu bölümde gördüğü tüm derslerini başarılı şekilde tamamlayan, bununla birlikte de mezun olmak için gerekli olan bütün şartları yerine getiren bireyler, mezun olmaya hak kazanırlar. Mezun olan bireyler, küçük mağazalardan başlayarak büyük firmalara dek bütün işletmelerde, ürünlerini ya da hizmetlerini tüketicilerin karşılarına çıkarmak amacıyla reklam yönetimi yaparlar. Bunun yanı sıra mezun kişiler, herhangi bir reklam kampanyasının bir araya getirilmesinde, satışların yönetilmesinde, sonuçların izlenmesinde ve daha sonra gelecek reklam kampanyasının planlamasında, tasarlanmasında ve reklamlarda kullanılacak olan metinleri yazımında görevlidir.

Reklamcılık Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?


Reklamcılık Bölümünden mezun olan bireylerin, önceki dönemlerde matbaa, televizyon ve radyo ile sınırlı kaldığı bilinmekteydi. Daha sonra ise gelişen teknolojideki değişimler sayesinde çevrimiçi medya alanında da bazı fırsatlar ortaya çıktı. Reklam sektörünün, reklam veren firmalardan, reklamları meydana getiren ajanslardan, reklamları bünyesinde bulunduran medyaya dek geniş bir alanı vardır. Reklamcılık Bölümünden mezun olanların görev alabilecekleri alanlar arasında içerik editörlüğü, görsel üretici, pazar araştırmacısı, metin yazarı ve dijital reklam yöneticiliği yer almaktadır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak