Ramazan Bayramı Neden 3 Gün?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

'Kutlama' veya 'bayram' anlamına gelen bayram, İslam'da prestijli bir kelimedir. İslam'da Müslümanların Hz.Muhammed'in (PBUH) rehberliğine göre kutladıkları iki özel bayram zamanı vardır: Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı. Bunlar, Allah'ın (cc) kullarının mutlu olmasına sevindiği ve herkesi sevindirdiği zamanlardır. 

Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı genellikle birbirine karıştırılır, ancak iki ayrı kutlamadır ve arkalarında farklı anlamlar taşırlar. İki bayram benzer şekilde kutlanır, ancak farklı şeyleri anarlar.

Ramazan Bayramı ne zaman? 
Ramazan Bayramı, İslami (ay) takviminin dokuzuncu ayında gerçekleşen Ramazan'ı takip eder. Yani Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı'ndan önce gelir ve dolayısıyla bayramların ilkidir. Ramazan'ın son 10 gününün bin aylık bereketi beraberinde getirdiği söylenir ve oruç ve sadaka ayını bayram kutlamalarından daha iyi takip etmenin yolu yoktur. Resmi olarak Ramazan Bayramı kutlamaları, yılın 10. ayı olan Şevval ayının ilk günü başlar. 

Kurban Bayramı ne zaman?
Kurban, Müslümanlar için yılın en kutsal zamanlarından biridir ve kameri yılın 12. ayında gerçekleşir. Kurban bayramının başlayabilmesi için Kurban Bayramı namazının kılınmış olması gerekir. Bu, Kurban Bayramı tarihini Ramazan Bayramı'ndan sonraya yerleştirir ve Kurban Bayramı Zilhicce'dedir. 

Ay döngüsüne dayanan İslami takvimin bir sonucu olarak, her iki bayramın kesin tarihleri ​​her yıl yaklaşık 10/11 gün önce olmak üzere her yıl değişir. 

Peygamberimiz (sav) Ramazan bayramını bir gün, Kurban bayramını da 3.5 gün yani 4 gün ilan etmiştir. Sünnet böyledir.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak