Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!
Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Nedir?
Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, teknolojinin her geçen gün daha fazla gelişmesiyle birlikte, medya ve iletişim alanında deneyimli insanların yetiştirilmesini sağlayarak aynı zamanda bu kişilerin edindikleri deneyim sayesinde yapacağı profesyonel çalışmalara katkıda bulunmasını amaçlar.
Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?
Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, 4 yıllık bir lisans programıdır. Bunun yanı sıra bu bölümde eğitim görecek öğrenciler sadece sözel puan türünden bu bölümü tercih edebilirler. Bahsi gören bölüm, üniversitelerde İletişim Fakültesinin bünyesinde yer almaktadır.
Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Dersleri Nelerdir?
Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümünü tercih ederek eğitim hayatına bu bölümde devam eden öğrenciler, söz konusu bölümde bu sektöre dair her konuda bilgi sahibi olurlar. Bu bölümde eğitimine devam edecek olan öğrencilerin alacakları bazı dersler şu şekildedir:
- Radyo ve Televizyona Giriş
- Sosyal Bilimlerde Kavramlar
- Reklamcılık
- Medya Okuryazarlığı
- TV Yapım Tasarım
- Metin ve Diyalog Yazarlığı
- Medya ve İletişim
- Görsel Kültür
- Video-Kurgu
- Senaryo Yazımının Temel İlkeleri
- İletişim Kültürü
- Medya Tarihi
- Ses Yapım Teknikleri
- Türk Sineması Tarihi
- Film Eleştirisi
Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?
Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümünden mezun olarak atılan bireyler, teknik yönden bütün donanımlara sahip, küresel bilgiye ve sosyal sorumluluğu bulunan, yaratıcı ve eleştirel yönü oldukça yüksek olarak kitlesel iletişime fayda sağlarlar.
Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?
Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, 4 yıllık bir lisans eğitimdir ve 8 dönemlik bir eğitim süreci bulunmaktadır. Bu bölüm bazında eğitim alarak mezun olmaya hak kazanan bireyler, yapım şirketlerinde görev alabilirler. Diğer taraftan görev alabilecekleri yerler arasında televizyon kanalları, basın kuruluşları, reklam ajansları, yayın kuruluşları, içerik üretme ajansları, haber ajansları, gazeteler ve radyo kanalları yer almaktadır. Bunların dışında pek çok özel kurum ve kuruluşlarda basın danışmanlığı, tanıtım birimlerinde medya ve tanıtım sorumlusu şeklinde görev alabilmeleri mümkündür. Ayrıca söz konusu bölüm mezunlarının akademik kariyerlerini sürdürerek gelecek nesillere eğitim verme gibi görevlerde de yer aldıkları bilinmektedir.