Psikopatların En Çok Tercih Ettiği Meslekler!

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

10. Kamu Çalışanı
 

Dutton’a göre psikopatlar için en popüler 10. meslek memurluk. Düzenli olmaları, kriz anlarını iyi yönetebilmeleri ve kişilere ya da duruma göre anında uyum sağlayabiliyor olmaları başarılarının ardında yatan sebep. Öyle ki, İngiltere Hükümeti 2014 yılında, sırf bu özelliklerden dolayı psikopatları bir çözüm yolu olarak gördü.

9. Şef Aşçı
 

Çoğu psikopatın başkalarına zarar vermek gibi bir niyeti yok aslında. İnsanları yönlendirebilme, hızlı odaklanabilme ve baskı altında sakinliğini koruyabilme gibi yeteneklerin gerektiği şeflik de psikopatların tercihleri arasında. Her ne kadar usta şeflerin aslında bir psikopat olabileceğini düşünmek garip olsa da başarılarına hayran olmamak elde değil.

8. Din Görevlisi
 

Evet, bu listede din görevlileri de var. Rol yapabilme yetenekleri ve ikna kabiliyetleri neden tercih ettiklerinin mantıklı bir açıklaması olabilir. İnsanlar üzerinde söz sahibi olma isteği ve kendini dinletebilme dürtüsü psikopatik insanları din görevlisi olmaya iten en büyük nedenlerden.

7. Polis Memuru
 

Dutton’a göre polislik de bu mesleklerden bir tanesi. Soğukkanlılık, cesaret ve stres altında doğru karar verebilme yeteneği gerektiren bu mesleğin sıralamada olmaması düşünülemezdi zaten.

6. Gazeteci

Araştırmalar psikopatların özellikleri arasında; hızlı odaklanabilme, dikkat çekme arzusu ve acımasızlığın olduğunu ortaya koydu. Söz konusu gazetecilik olunca bu özelliklerin sağlayacağı avantajı tahmin edebilirsiniz.

5. Cerrah- Doktor
 

Dr. Dutton’a göre strese karşı dayanıklı olmaları ve özellikle kısıtlı zamanlarda zor kararları alabilmeleri bu mesleği seçmelerinin en büyük nedenlerinden. Dışarıdan bakıldığında her ne kadar soğuk ve duygusuz görünseler de yaptıkları işin kutsal olduğu tartışılamaz bir gerçek.

4. Satış Temsilcisi
 

Satış temsilciliği de sürekli olarak rol yapmanın ve karşı tarafı ikna etmeyi bilmenin gerektiği mesleklerden. Satış temsilcisi, elindeki ürün kötü olsa bile bunu, karşıya hiç vicdan azabı çekmeden satabilmelidir. Böyle yetenekleri olan satış temsilcilerinin, diğerleri karşısında her zaman bir adım daha önde oldukları gözlenirken kariyer basamaklarını da hızla çıktığı gözlemlenmiş. İlginç yanı ise satış temsilciliğinin dünyanın en zor mesleklerinden biri olarak kabul ediliyor olması.

3. Medyacı
 

Daha önce asıl kimliklerini çok iyi gizleyebildiklerinden bahsetmiştik. Medya çalışanları için de durum değişmiyor tabii ki. Duygularını işe karıştırmamaları, çok hızlı odaklanabilmeleri ve sahip oldukları özgüven düşünüldüğünde, neden tercih ettikleri ortaya çıkıyor.

2. Avukat
 

Avukatların nasıl bu kadar iyi yalan söyleyebildiklerini daha önce hiç düşündünüz mü? Sahip oldukları özgüven, soğukkanlılık ve durumları ya da insanları maniple edebilme yeteneği başarılarının en önemli sırrı.

1. CEO
 

Psikopatların en çok tercih ettiği meslek ise CEO‘luk ve neredeyse bütün özelliklerin bir araya geldiği nadir meslek gruplarından. Zaman yönetimi, hırs, insanları veya durumları maniple edebilme, baskı altında direnç gösterme ve cesaret gibi birçok özelliğe sahip olmaları, bu sıralamada zirveyi ne kadar hak ettiklerinin göstergesi.

Tabii ki yine bu araştırmada tercih etmedikleri meslekler üzerine de bir liste yapılmış. Bu meslekler ise şu şekilde sıralanıyor: Bakıcı, hemşire, terapist, zanaatkar, güzellik uzmanı, hayır kurumu çalışanı, öğretmen, sanatçı, doktor, muhasebeci.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak