Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!
Ev hayali kuran, bahçeli bir evim olsun diye ve bir arsaya sahip olup şehir hayatından bunaldığı zamanlarda kaçabileceği bir ev isteyen herkes çok kısa bir sürede güzel bir eve sahip olabilmektedir.
Prefabrik nedir sözlük anlamı?
Türkçeye İngilizceden geçen prefabrik kelimesi, pre yani ön anlamında ve sonrasında fabric yani yapı anlamında birleştirilerek prefabric anlamını kazanmıştır. ... Kullanım alanına göre prefabrik kabin ve prefabrik konteynerlerde bu prefabrike kelimesinin kapsadığı ön üretimli hazır yapılardandır
2022 Prefabrik Ev Fiyatları
2022 prefabrik ev fiyatları araştıran kişilerin şehrin karmaşasından uzaklaşıp bahçeli güzel bir ev istedikleri bilinmektedir. Bu arayış içerisinde olan kişilerin en ucuz prefabrik ev fiyatları, dubleks prefabrik ev fiyatları, prefabrik ev fiyatları ve modelleri araştırmaları gerekmektedir.
Prefabrik evlerin en güzel özelliklerinden birisi de çok kısa sürelerde kişilerin hayalini kurduğu eve sahip olmasıdır. Prefabrik evlere dair fiyat bilgisine yazının devamında ulaşabilirsiniz.
Tek Katlı Prefabrik Ev Fiyatları 2022
Son zamanların en çok tercih edilen ve rağbet göre piyasasından birisi de inşaat piyasasıdır. Ev fiyatlarının artması, bahçeli evlerin rağbet görmesi ve piyasa alınacak evlerin kalmaması prefabrik ev pazarında patlamaya sebep olmuştur.
Prefabrik evler büyük veya küçük bir arsası olan kişilerin yazlık gibi kullanacağı, bahçesinde keyifle zaman geçireceği bir ev hayali kurmaktadır. Bunun için arayacağı ilk şey prefabrik ev olmaktadır.
Prefabrik Ev Nedir?
Prefabrik ev, parçaları fabrika ortamında hazırlanmış olan ve bu parçaların demonte şekilde yapılacağı yere götürülüp uzman kişiler tarafından birleştirilerek oluşan evlerdir.
Daha ayrıntılı bir şekilde anlatmak gerekirse; duvar, kapı, pencere ve diğer tüm ayrıntıların fabrikada hazırlanıp parça parça kurulacağı alana götürülüp kurulması işlemidir.
Prefabrik evlerin çok fazla tercih edilmesinin sebepleri ise çok pratik olmasıdır. Betonarme evlere göre daha kısa sürede yapılan bu evler zamandan tasarruf edilmesini sağlamaktadır.
- Oldukça ucuz olan bu yapılar her kişinin bütçesine ve zevkine göre değişiklik göstermektedir.
- Betonarme yapılara göre depreme dayanıklılığı oldukça fazla ve kalitelidir.
- Kısa zamanda ve çabucak olması, yapımının kısa sürmesi ve uzman kişiler tarafından çok kısa bir sürede kurulumun yapılması tercih sebeplerindendir.
- Her türlü şekilde üretilmektedir. Dilediğiniz büyüklükte ve kat sayısınca yapılabilmektedir.
- Bu evler ses- ısı izolasyonu ve depreme dayanıklılığı gibi pek çok bakımdan uluslar arası standartlara uygun olarak üretilmektedirler.
- Yaptırdığınız binaya sonradan ekleme yaptırabilir evinizi istediğiniz şekilde büyütebilirsiniz.
- Evin büyütülmesi pratik ve çok kolaydır.
Prefabrik Ev Nasıl Alınır
Betonarme binalara kıyasla prefabrik evler çok pratik ve çok daha ucuzdur. Bu sebebple piyasada pek çok bu evleri yapan firmalar bulunmaktadır. Fiyatlar da rekabet ortamında belirlendiği için firmadan firmaya ücretleri değişmektedir.
Seçtiğiniz yapı, metrekaresi, katı, seçilen malzeme ve evin değişik özelliklerine göre fiyat da değişebilmektedir.
Ortalama olarak ele almak gerekirse 100 metre kare bir evin ortalama fiyatı 35 bin tl den başlamaktadır. Ancak seçilen malzeme nakliye mesafesi gibi bir çok etken fiyatı arttırabilmektedir.
Tek katlı prefabrik ev fiyatları 2022
40-45 metrekare 1+1 evler; 70-85 bin TL
50-80 metrekare 2+1 evler; 90-130 bin TL
80-130 metre kare 3+1 evler; 110-190 bin TL
130-170 metrekare 4+1 evler; 200-260 bin TL
aralığında değişiyor.
Dubleks prefabrik ev fiyatları 2021
80-100 metrekare 2+1 dubleks evler; 160-180 bin TL
105-150 metrekare 3+1 dubleks evler; 200-250 bin TL
155-160 metrekare 4+1 dubleks evler; 250-280 bin TL
aralığında bulunuyor.
Prefabrik ev fiyatlarına neler dahil?
Prefabrik evler betopan adı verilen hazır bloklardan inşa ediliyor. BU bloklar dış duvarlarda 10 cm, iç duvarlarda ise 6 cm kalınlığında. Ekstra daha kalın duvar istenirse fiyat farkı ortaya çıkıyor.
Prefabrik evlerin yükseklikleri genelde 250-280 arasında değişiyor. Ancak daha havadar bir ev isteyenler için daha yüksek boyutlarda da üretim yapmak mümkün. Bu durumda da ev fiyatları yükseliyor.
Prefabrik evlerin çatıları çelik. Zaten evi bütün halde bir arada tutan parça bu çelik çatı. Çatı eğimi standart evlerde yüzde 30. Kullanılan malzeme genelde shingle (şıngıl) adı verilen ve görünüm olarak kaldırım taşlarını andıran bir malzeme. Ancak metal kiremit gibi uygulamalar da yapılabiliyor. Bu da ek maliyet anlamına geliyor.
Prefabrik evin malzemeleri ve montajı fiyata dahil. Yani satıcının işçileri malzemeleri indiriyor, evi kuruyor, tesisatları çekiyor, kapı ve pencereleri montajlıyor, çatıyı bitirip evi size teslim ediyor.
Prefabrik ev fiyatlarına neler dahil değil?
- Öncelikle prefabrik evler düz bir zemine inşa ediliyor. Ancak bu düz zemini sağlamak alıcının işi. Yani alıcı, evi su basmaması için ve bu düz zeminin sağlanması için bir temel ve yaklaşık 80 cm yüksekliğinde su basmanı inşa ettiriyor. Bunun maliyetini alıcı karşılıyor.
- Prefabrik evlerde zemin yok. Yani zemine şap dökülmesi, seramik veya parke işleri alıcıya ait.
- Prefabrik evlerin kurulum için resmi prosedür aslında betonarme bir evden farklı değil. İnşaat ruhsatı ve izinler için gerekli belgelerin maliyetini de alıcı karşılıyor.
- Elektrik, su sayaçları ve bunların ana dağıtımdan binaya verilmesi işlemlerini de alıcı gerçekleştiriyor. Buna kanalizasyon bağlantısı da dahil.
- Prefabrik evlerin standardında ısıtma ve soğutma tesisatları bulunmuyor. Eğer alıcı ısıtma veya soğutma sistemine ihtiyaç duyarsa bunu da kendisi karşılamak zorunda.
- Genelde prefabrik evlerin mutfak dolapları ve banyo dolapları bulunmuyor. Prefabrik ev alan kişinin bunları temin etmesi gerekiyor. Burada bir küçük not; prefabrik evlerin duvarları ağır eşyaları taşımaya uygun bir yapıya sahip değil. Yani eğer mutfak dolapları asılacaksa, öncesinde bir işlem yapılması gerekli.
- Prefabrik ev fiyatlarına dahil olmayan en önemli nokta ise nakliye ve montaj ekibinin masrafları. Yani prefabrik evi arsanıza çok uzak bir yerden aldıysanız, nakliye masrafını sizin ödemeniz gerekiyor. Ayrıca gelen ekibin yeme, içme ve konaklama masrafları da alıcıya ait. Montaj ekibinin 5-6 kişiden oluştuğunu ve kabaca montajın en az 15 gün süreceğini belirtelim.
Prefabrik ev yapmak kaça mal olur?
Yukarıda prefabrik ev fiyatlarını kabaca verdik. Ancak eğer yazlık-villa benzeri bir prefabrik ev istiyorsanız, maliyeti iki katı olarak düşünebilirsiniz.
Prefabrik evde yaşanır mı?
Aslında prefabrik evde yaşamanın betonarme evde yaşamaktan çok ciddi farkları yoktur. Hatta içindeyken prefabrik bir evde yaşadığınızı hissetmeyebilirsiniz de. Ancak prefabrik evlerin betopan duvarları çok sağlam değildir. Sert bir darbeyle kırılabilir veya zedelenebilir. İç duvar kalınlıkları ise düşüktür ve ses ve ısı geçirgenliği daha fazladır. Ancak tüm bu dezavantajlar ek maliyetle düzeltilebilir.
Prefabrik evlerde soba yakılır mı?
Nedense prefabrik evlerde soba yakmanın problem yaratacağı düşünülüyor. Bunun nedeni ise yanabilir yapısı. Halbuki projelendirme sırasında soba bacası konumlandırıldığı taktirde prefabrik evlerde de soba yakmak mümkün.
Prefabrik evlere doğalgaz veriliyor mu?
Aslında prefabrik evler betonarme evlerin sahip olduğu tüm olanaklardan yararlanabiliyor. Yani doğalgaz, elektrik, su gibi aboneliklerde sorun çıkmıyor. Hatta dileyen kombi kullanırken dileyen elektrikli doğalgaz sobası yakabiliyor.
Prefabrik evler şömine olabilir mi?
Daha önce de dediğimiz gibi, prefabrik evlerde her türlü ısıtma veya soğutma cihazı kullanılabilir. Buna odunlu veya elektrikli şömineler de dahildir.
Prefabrik ev kışın soğuk olur mu?
Prefabrik evlerin betopan duvarları yalıtım özelliğine sahiptir. Ancak yine de standart duvar kalınlıkları evi soğuktan yeterince koruyamayabilir. Bu yüzden özellikle kışın da ikamet edilecek prefabrik yapılarda daha kalın duvarların tercih edilmesi veya dış yüzeyde ekstra kaplama kullanılmasıdır.
Ses yalıtımı yeterli mi?
Prefabrik evlerde ses yalıtımı da yeterli düzeyde olmayabilir. Bunun nedeni de duvar kalınlıklarıdır. Özellikle iç duvarlarda kalınlık standart 6 cmdir. Bu da ses geçirgenliğini artırır. Bu nedenle iyi bir ses yalıtımı isteyenlerin duvar kalınlıklarını artırması gerekir.
Prefabrik evler sökülüp başka yerde yeniden montajlanabilir mi?
Evet. Prefabrik yapılar modülerdir. Yani sökülüp yeniden başka bir arsaya kurulabilir. Ancak hem sökme hem de yeniden kurulum ücrete tabidir.
Prefabrik evler rüzgara karşı dayanıklı mıdır?
Prefabrik evlerin duvarları rüzgara karşı betonarme evler kadar dayanıklı değildir. Ancak bunun için çok yüksek hatta fırtına şiddetinde rüzgar gereklidir.
Prefabrik Evler Depreme dayanıklı mıdır?
Prefabrik evler depreme karşı dayanıklıdır. Hem duvarların hafif malzemeden yapılmış olması, hem çelik yapısı hem de esneme özelliği prefabrik yapıları depreme karşı daha dayanıklı hale getirir.
Prefabrik evler kaç günde tamamlanır?
Prefabrik evin inşa edilmesinde önce ruhsat, projelendirme, temel ve su basmanı gibi bazı işlemlerin yapılması gerekir. Bu işlemler gerçekleştirildikten sonra prefabriğin nakliyesi ve montajı yaklaşık 15 gün sürer. Ancak bu tahmini bir süre.
Prefabrik evler kaç katlı olabilir?
Prefabrik evler tek katlı veya iki katlı olarak yapılabilir.
Prefabrik evler kullanım süresi ne kadardır?
Prefabrik evlerin ortalama ömrü, bakıma ve bulunduğu şartlara göre değişmekle birlikte 30-50 yıl arasındadır.
Prefabrik evler için inşaat ruhsatı gerekli midir?
Prefabrik ev için gerekli şartlar betonarme yapılardan farklı değildir. Dolayısıyla prefabrik ev yaptıracak kişinin ruhsat alması gerekir.
Prefabrik ev fiyatları ne kadar?
Prefabrik evlerin bir çok çeşidi vardır. dubleks prefabrik ev fiyatları, 2. el prefabrik ev fiyatları, 2 katlı prefabrik ev fiyatları ve modelleri, ahşap prefabrik ev fiyatları gibi aramalar prefabrik evler için yapılan fiyat araştırmalarıdır. Prefabrik evin oda sayısı çeşidi gibi konular fiyatı değiştirebilmektedir. Genel olarak 100 m2 alan için 35.000 TL den başlayan fiyatlar mevcuttur.
Prefabrik ev için izin gerekir mi?
Prefabrik ev sahibi olabilmek için bir kaç işlemi tamamlamak gerekmektedir. İmar ve ruhsat izinlerinin ilgili kuruluşlardan alınması prefabrik ev sahibi olmak isteyenlerin araştırması gereken bilgilerdendir.
Prefabrik ev mi betonarme mi?
Prefabrik ve betonarme evlerin kendilerine göre avantajları vardır. Prefabrik evlerin en önemli özelliklerinden birisi hızlı bir şekilde kurulup kullanıma hazır hale gelmesidir. Prefabrik veya betonarme ev tercihi arasında kalanların ihtiyaçlarına göre tercih yapmaları gereklidir.
Tek katlı prefabrik ev fiyatları ne kadar?
Tek katlı prefabrik ev fiyatları kurulacak alana göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca prefabrik evlerin özelliklerine göre de fiyatlar değişebilmekte. Genel itibari ile tek katlı prefabrik ev fiyatları 100 metre kare alan için 35.000 TL den başlamaktadır.