Polis Şark Tayinleri Ne Zaman 2025

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

2 şark tayinları ile ilgili son haberler, polis şark süreleri değişti, polıs sark tayınlerı, polis tayinleri son dakika, polis tayinlerinde son durum, polisin ikinci şark tayinleri, polisin sark gorevi son dakika, polislere 2 Şarkta son durum, polislerin 2 şark görevi, polis şark iller

Emniyet mensubu personeller Mayıs ve Haziran aylarında açıklanan genel atama dönemi dışında her yıl Şubat ve Eylül ayları olmak üzere yılda iki kez mazeret tayini istiyorlar. Ataması gerçekleştirilecek olan Polis ve Başpolis memurları tercihlerini yapıyorlar. Polisler kendileri, eşleri veya çocukları ile ilgili boşanma, eğitim, sağlık gibi nedenlerden dolayı tayin isteme talebinde bulunuyorlar.

Polislerin kendileri, eşleri veya çocukları ile ilgili mazerete adayalı atama talebinde bulunabilmesi için yönetmeliğe göre bazı durumların, koşulların oluşması gerekiyor.

EGM’de 2021 atama takvimi belli oldu.

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki personellerin 2021 yılı atamaları için çalışma başlatıldı. Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği kapsamında, her sene Mayıs-Haziran aylarında yapılması gereken 2021 yılı genel atama çalışmaları bu sene başlatıldı. Gelen son dakika bilgilerine göre 1. bölgeden 2. bölgeye, 2. bölgeden 1. bölgeye tercihler için listeler yayımlandı.

Batı illerinin olduğu bazı gruplarda düzenlemeye ve değişikliğe gidildiği görülürken şark illeri tercih listelerinde yer almadı.

TERCİHLER BAŞLIYOR

Atamaları yaz döneminde yapılacak polis ile başpolis memurları ilk tercihlerini 8 ile 14 Şubat tarihleri arasında yapacaklar. Ana tercihler ile tercih dökümleri ise 15 Şubat ile 1 Mart 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

ŞARK SÜRELERİ DÜŞECEK Mİ?

Binlerce polis , şark sürelerinin düşmesni bekliyor. Geçtiğimiz yıllarda alınan karar ile 1 ‘er yıl artırılan şark süreleri bu sene de değişmedi.

Polislerin şark süreleri için sayfa sonuna bakabilirsiniz…

ŞARK GÖREVİ ERTELEME NASIL?

Bulunduğu şehirde bir mecburiyeti olan, o şehirde kalmasını gerektirecek bir durumu olan polisler ise İbka verecek ve şark görevlerinin ertelenmesini talep edebilecek. Talepleri olumlu karşılanan personellerin şark görevleri 1 yıllığına ertelenebilecek.

Emniyet Mensubu Personelin Tayin Dönemleri

Genel atama dönemi: Her yıl Mayıs ve Haziran aylarında! Mazeret atama dönemi: Genel atama dönemi dışında Şubat ve Eylül aylarında! Zamandışı atama: Genel atama ve mazeret atama dönemleriyle bağlı kalınmaksızın yönetmelikte belirtilen sebeplerle yılın her ayında!

Mazeret atamaları aşağıdaki hallerde talep edilebilir.

a) Personelin veya eş ve çocuklarının hastalığı nedeniyle bulunduğu yerde görev yapamayacağının tam teşekküllü Devlet hastanesinden veya üniversite hastanesinden, özel üniversite hastanesi hariç, alınan sağlık kurulu raporu ile belgelenmesi.

b) 38 inci maddede yer alan eş durumu ve 40’ıncı maddede yer alan öğrenim durumu ile ilgili şartların ortaya çıkması.

c) Personelin boşanması ve boşandığını mahkeme ilamı ile belgelemesi üzerine kendi talebi.

d) 7’nci maddenin birinci fıkrasının (d) bendinde sayılanların kendi istekleriyle atanma talebinde bulunması.

Polislerin Performans değerlendirme puanlaması

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 2012 yılından itibaren uygulamaya başlanılan ve memurun yıllık performansına bağlı olarak sıralı amirleri tarafından verilen 2019 yılına ait performans notları açıklandı. En yüksek 5 olan Performans notunu öğrenmek isteyen personel kendi şifresi ile pol-net sisteminden PBS girişiyle notlarını öğrenecek.

a) Yetersiz performans değerlendirme puanı; 1,00 ila 1,99 (bu puanlar dahil) arasındaki puanlar

b) Yeterli ama kendisini geliştirmesi gerekir performans değerlendirme puanı; 2,00 ila 2,99 (bu puanlar dahil) arasındaki puanlar

c) İyi performans değerlendirme puanı; 3,00 ila 3,99 (bu puanlar dahil) arasındaki puanlar

ç) Çok iyi performans değerlendirme puanı; 4,00 ila 5,00 (bu puanlar dahil) arasındaki puanlar. Performans değerlendirme puanı yetersiz olan personel yazılı olarak uyarılır. Buna ilişkin uygulama Personel Dairesi Başkanlığınca belirlenir.

Polis Şark Süreleri

Polislere 2′nci Şark Yerine 3′ncü Bölge Uygulaması Ne Zaman Başlayacak?
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde merakla beklenen memurlardan başkomiserlere kadar olan şark tayinleri akşam saatlerinde belli oldu.

İstanbul’da 4 bin 500 polis şarka gönderilirken, şarktan bin 200 polis İstanbul’a geldi. Şarka gönderilen polisler arasında 17 Aralık Büyük Rüşvet Operasyonu’nu gerçekleştirdikten sonra tayin furyasında başka görevlere kaydırılan ve şark görevi gelmiş polislerin de bulunduğu belirtildi. Yaklaşık 3 bin polislik aradaki farkın ise polis okullarından ve batı illerinden gelecek polislerle kapatılacağı belirtildi. Müdür ve amir seviyesindeki şark tayinlerinin ise önümüzdeki ay gerçekleşmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz yıl 100’ü başkomiser ve komiser 2 bin 200 polisin şark tayinleri çıkmış, Gezi Parkı eylemleri nedeniyle tayinler durdurulmuş, polislerin isyan etmesi üzerine tayinler daha sonra açılmıştı. İstanbul’da, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan sonra operasyonu gerçekleştiren müdür ve amirlerin de arasında bulunduğu yaklaşık 150 müdür ve bin 500 polisin görev yerleri değiştirilmişti. Operasyonu yapan şube müdürlerinin de arasında bulunduğu polisler yasadışı telefon ve ortam dinleme, kayıtları sızdırma ve kayıt silme suçlamaları ile açığa alınmış, haklarında idari ve adli soruşturma soruşturma başlatılmıştı.
Polislere 2nci Şark Yerine 3ncü Bölge Uygulaması Ne Zaman Başlayacak?Polislere 2nci Şark Yerine 3ncü Bölge Uygulaması Ne Zaman Başlayacak?

Polislerin atamalarında ülkemiz atama grubu olarak 1,2 ve 3′ncü bölge olmak üzere 3 bölgeye ayrılacağı, 1′ncü bölge olarak adlandırılan illerin standartları yüksek olan iller olacağı,2′nnci bölge olarak adlandırılan il gruplarının Terör olaylarınn meydana geldiği iller,3′ncü bölge olarak adlandırılan illerin ise iki il grubu arasında kalan tampon bölge diye nitelendirilen iller olacağı;

Geçtiğimiz yıl polisler zorunlu 2. şark göreviyle şok olmuşlardı. Şark illerinde personel eksikliği gerekçe gösterilerek şark hizmetinden dönen ve 15 yılı tamamlayan memurlara zorunlu 2. şark hizmeti kararı alınmıştı. Bu kararla birçok polis 2. şark hizmeti görevine gitti.

şarka giden birçok polis yürütmeyi durdurma kararı için dava açtı. Açılan davaları kazanmaları sonucu hükümet 2. şark hizmetini kaldırmayı planlıyor. 2 sene önce Yozgat, Tokat, Kahramanmaraş, Rize illerini şark hizmetinden çıkaran hükümet bu sefer 2. şarkı kaldırmak amacıyla 8 ili daha şark hizmetinden kaldırmayı hedefliyor. Şark hizmetinden çıkarılacağı düşünülen illerin; Malatya, Şanlıurfa, Elazığ, Adıyaman,Bayburt, Gümüşhane, Artvin, Erzincan olması bekleniyor. Gümüşhane, Bayburt ve Artvin illerinin şarktan kalmasıyla Karadeniz bölgesinden şark hizmetine dahil olan il kalmamış olacak. Sivas ilinin şark hizmetinden kalkacak iller arasında adı geçmemesi ise ” Bu il acaba torpilliler için mi ayrıldı” sorularının da Polisler arasında sık konuşulan konulardan olduğu;
Hükümetin 8 ili şark hizmetinden çıkarmasıyla; şark hizmetinden daha önce çıkan 4 il ile birlikte toplam 12 il ve batıda yer alan ve personel bulmakta zorlanılan kalkınmada öncelikli iller için yeni bir formül düşünülüyor. Bu illerde personel bulmakta zorlanılacağını düşünen hükümet; bu illerin yer alacağı zorunlu 3. bölgeyi oluşturulacak. Böylece polisler için 3. bölge illerde görev yapmakta zorunlu hale gelecek. Böylece polisler çok tercih edilen ve yaşam şartları iyi olan illerde batı görevini gerçekleştiririrken 1. Bölge illerde görev yapmış olacak. Şark hizmetini gerçekleştireceği ve Terör olaylarının yoğun olduğu illerde ise 2. bölge görevini gerçekleştirecek. Şark görevinden yeni çıkan iller ile birlikte kalkınmada öncelikli olan iller de ise 3. bölge görevini gerçekleştirmiş olacak. Böylece polislerin görev yapacağı iller 3 bölgeye ayrılmış olacak.

Bir düzenleme kararının da Van ili için alınması bekleniyor. Yaşadığı deprem nedeni ile görev süresi 4′ten 3′e düşen Van ilinin bu sene Büyükşehir olması ve deprem etkisinin azalması nedeniyle görev süresinin 3′ten 5′e çıkarılması planlandığının düşünüldüğü.

Hali hazırda Polis ile aynı görevler çerçevesinde görev yapan Jandarma Personelinin de benzer atama planı dahilinde atamaya tabii tutulduğu, Polis’e 2′nci bölge diye nitelendirilen illerde en az 3 defa görev yapan personelin 1 kez de 3′cü bölge diye nitelendirilen Bayburt, Gümüşhane,Artvin, Tokat, Sivas, Adıyaman,Ş.Urfa illerinde görev yaptırıldığı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak