Piercing Yapmadan Önce Bilmeniz Gereken 6 Şey

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Çoğumuz kulak memelerini delici tabancayla deldiren insanları görmüş veya duymuşuzdur. Sorgulamıyoruz ve bunun normal olduğunu düşünmüyoruz, çünkü pek çok insan bunu böyle yapıyor. Ancak, delici tabancalar aslında kulaklarımıza zarar verebilir. Bu kadar hızlı bir prosedür hakkında iki kez düşünmeyebiliriz, ancak randevu almaya karar vermeden önce birkaç şeyi bilmek önemlidir.

1. Bazı metaller güvenli değildir.
İyileştirilmemiş piercinglerle, saf gümüşten kaçınmak daha iyidir  çünkü kolayca kararır ve alerjiye neden olabilir ve bakteri toplayabilir. Cildinizi tahriş edebileceği için nikel ve altın da iyi bir seçim olmaz. Yeni piercingler için titanyum, cerrahi paslanmaz çelik ve niyobyum gibi metalleri tercih etmek daha iyidir . Titanyum, hassas cilde sahip insanlar için mükemmeldir.

2. Sonrasında bazı sorunlar olabilir.
Vücudunuzu delmenin getirdiği riskleri bildiğinizden emin olun. Eğer varsa uyarı işaretleri öğrenmek , daha ciddi ve tedavi karmaşık bir şeye dönüşmesini sorunu önleyebilir.

İşte piercinginiz iyileşirken normal olan şeyler :

şişme
kırmızılık
ince beyaz veya berrak bir akıntı
Ağrı
Öte yandan bu belirtiler endişe kaynağı olabilir:

artan kızarıklık, şişme veya ağrı
yeşilimsi sarı, kahverengi veya gri akıntı
yanma hissi
hoş olmayan bir koku
ateş veya mide bulantısı
3. Piercingi sadece su ile yıkamak yeterli değildir.
Düzenli bakım sonrası bakımı unutmazsanız enfeksiyonlar önlenebilir . Ancak, piercinginizi temizlemek yüzünüzü yıkamak gibi değildir. Tuzlu su ile yıkanması gerekiyor  . Örneğin  burun piercinginiz varsa, küçük bir bardağı tuzlu solüsyonla doldurabilir ve burnunuzu oraya daldırabilirsiniz. Başka piercing türleriniz varsa, bu çözümü uygulamak için pamuk topları da kullanabilirsiniz.

4. İyileşmesi uzun zaman alabilir.
Piercingin bulunduğu yere bağlı olarak, tamamen iyileşmesi daha kısa veya daha uzun sürebilir. Örneğin, bir  burun piercinginin iyileşmesi genellikle 4 ila 6 ay sürer. Kulak memeleri sadece 4 ila 8 haftaya ihtiyaç duyabilirken, kulak kıkırdağı için 6 ay sürebilir. Ve göbek piercing bile bütün bir yıl sürebilir iyileşmek için. Bu nedenle, bakım sonrası bakıma ayak uydurmak ve halka açık havuzlar, jakuziler ve göller gibi suyun çok fazla bakteri barındırabileceği yerlerde yüzmekten kaçınmak önemlidir .

5. Delici tabancayı atlayın.
Alışveriş merkezinde bir piercing almaya karar verirseniz, delici silahlar göreceksiniz . Yeniden kullanılabilirler ve doğru şekilde sterilize edilemezler, bu nedenle enfeksiyon kapma riskinizi artırır. Delici tabancanın mekanizmasının çalışma şekli nedeniyle, doku hasarına ve daha ciddi sorunlara neden olması muhtemeldir . Onlar da olabilirarızaveya yanlış kullanılmalıdır. Mağaza çalışanları bunları nasıl kullanacakları konusunda eğitilse de eğitim standartlaştırılmamıştır.

Bu yüzden doğrudan piercing salonuna gitmek daha iyidir . Buradaki gereksinimler katıdır, bu nedenle bir profesyonelin emin ellerinde olacaksınız. Bunun yerine tek kullanımlık, steril olan ve cildinize zarar vermeyen iğneleri de kullanırlar .

6. Aç karnına piercing yaptırmayın.
Bir piercing yaptırmadan önce besleyici bir yemek yiyin ve yeterince su için , aksi takdirde başınız dönebilir  ve mide bulantısı hissedebilirsiniz. Yeterince uyuduğunuzdan da emin olun ve genel olarak kendinizi iyi hissedip hissetmediğinizi değerlendirin. Hastaysanız, yeniden planlamak daha iyidir.

Hiç pirsingin var mı? Onlarla deneyiminiz nedir? Henüz hiç piercinginiz yoksa, bir tane almak ister misiniz?

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak