Ortaokullarda Takdir veya Teşekkür Almak İçin Ortalama Kaç Olmalı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Ortaokullarda takdir veya teşekkür belgesi almak için, öğrencinin not ortalaması kaç olmalıdır? Takdir veya teşekkür için not ortalamaları kaç olmalı? Yeni yönetmeliğe göre, takdir veya teşekkür belgesi için not ortalaması kaç olmalı? Detaylar haberimizde

Ortaokullarda dönem sonu puanı 0-44,99= Başarısız, 45 ve üzeri başarılı olarak değerlendirilirken, yeni yönetmelikle 0-49,99 baremi başarısız 50.00 ve üzeri başarılı olarak değiştirilmiş ve öğrenci aritmetik ortalaması Türkçe dersi için 70,00'dan, diğer dersler için 50,00'dan az olamayacağı ifade edilmiştir.

Türkçe dersi dönem sonu puanı 69,99 ve aşağısında olanlar ile her hangi bir dersten dönem sonu puanı 49,99 ve aşağısında olan öğrencilerin sınıf geçmesi sene sonundaki şube öğretmenler kurulunda karara bağlanacak.

Ortaokullarda bir üst sınıfa geçmenin koşulları; Türkçe dersinin dönem sonu puanının 70.00 ve üzerinde olması ve herhangi bir dersin dönem sonu puanının 50.00 ve üzerinde olması olarak değiştirildi.

Ortaokul imam-hatip ortaokullarının bütün sınıflarında puan ortalaması Türkçe dersinden 70.00-84.99 olanlar "Teşekkür" EK-6, 85.00 puan ve yukarı olanlar "TAKDİR" EK-7 belgesi ile ödüllendirilecek

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak