Okullarda Cep Telefonu Yasağı Olmalı mıdır ?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Sadece öğrenciler için değil öğretmenler için de okullarda cep telefonu kullanımının sınırlandırılmasını tartışıyor.
Okullarda cep telefonu kullanımının sınırlandırılmasıyla ilgili tartışıyor. Bütün bir tartışma yaratan şey, yasağın sadece öğrenciler için tartışılmaması, aynı zamanda okul öncesi, ilk ve orta öğretim öğretmenlerini de kapsayacağıdır.

Akıllı telefonların veya diğer herhangi bir elektronik iletişim cihazının kullanımı, resmi ve özel okul öncesi, ilk ve ortaokul eğitim kurumlarından öğrencilerle sınırlandırılmalıdır; okul saatlerinde kurum içinde veya dışında gerçekleşen ders saatleri ve akademik faaliyetler .
Bu cihazların kullanımının kısıtlanması, bunları günlük aktivitelerini geliştirmek için destek olarak kullanan engelli öğrenciler için geçerli olmayacaktır .


Beklentiler
Temel amaç, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin atıl ve denetimsiz kullanımını , özellikle cep telefonları, akıllı telefonlar, tabletler gibi mobil cihazların kullanımını caydırmaktır ; okul günü boyunca.
Konuyu düzenleme ve çocuklarımıza ve gençlerimize onlara akademik ve psikososyal yörüngelerinde yapıcı bir kullanım sağlamak için doğru ve denetimli kullanımı öğretme ihtiyacı , bu araçların fiziksel bütünlüklerinin ve zihinsellerinin ihlaline yönelik bir araç haline gelmesinin aksine aşikardır .
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak