Okulda Covid-19 yayma olasılığı ne kadar?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

İsrail'den yapılan yeni bir araştırma, 9 yaşına kadar olan çocukların koronavirüsün yayılmasıyla çok az ilgisi olduğunu ortaya koyuyor.
Uzmanlar, bunun yaz kamplarını yeniden açmak anlamına geldiğini ve yüz yüze sınıf eğitiminin iyi bir fikir olduğunu ve bulguların eğitimcilere güven vermesi gerektiğini söylüyor.
Uzmanlar, küçük çocukların güvende kalmak için maske takmaları gerekip gerekmediği konusunda ikiye bölünmüş durumda.
Küçük çocukların sadece COVID-19 geliştirme riski düşük olmakla kalmıyor, aynı zamanda okula devam ederken SARS-CoV-2'nin yayılmasında önemli bir rol oynamazlar, yakın zamanda bir çalışma bulur yayınlananGüvenilir KaynakAmerikan Tabipler Birliği Dergisi'nde (JAMA). Ancak, aynı şey gençler ve ergenler için geçerli olmayabilir.

İsrail'deki araştırmacılara göre, 10-19 yaş arası çocukların okula döndükten sonra koronavirüse yakalanma riski, evde oldukları zamana göre üç kat daha fazlaydı.

Staten Island'daki geçici tıp başkanı Theodore Strange , "Görünüşe göre 0-9 arası küçük çocuklar sadece bu çalışmada değil, pandeminin son yılında gözlemsel olarak bu grubun COVID'in yayılmasıyla çok az ilgisi olduğunu gösterdi." New York'taki Üniversite Hastanesi, Healthline'a söyledi.

İsrail'deki okullar 2020 salgınına rağmen açıldı, ancak derhal kapandı
İsrail'deki okullar, COVID-19 salgınına rağmen 2020 yılının Eylül ayında her zamanki gibi açıldı. Ancak, büyük bir COVID-19 salgınının ardından ayın ortasında kapandılar, ancak Kasım ayında yeniden açılmak üzere.

Araştırmacılar daha sonra Ağustos ayının son haftasından Aralık ayına kadar enfeksiyon oranı verilerini analiz etmeye başladılar. Kilitlenme ve hastalık salgınları boyunca insidans oranı oranlarını (IRR) COVID-19 test pozitifliği oranı (TPR) ile karşılaştırdılar.

Araştırmacılar, okulların yeniden açılmasının koronavirüs enfeksiyon oranı üzerinde herhangi bir etkisi olup olmadığını keşfetmeye çalıştı. Virüsün iki yaş grubunu ne ölçüde etkilediğini belirlemeye odaklandılar - 0-9 ve 10-19 yaş arası çocuklar.

0-9 yaş arası 47.000'den fazla çocuk ve 10-19 yaş arası 101.000'den fazla gençten alınan verilere baktılar.

En küçük yaş grubundaki (0-9) çocukların, okula devam dönemlerinde enfeksiyon ve COVID-19 test pozitifliği insidansında en düşük artışa sahip olduğunu bulmuşlardır.

Çalışma yazarları, "Bu analizler, bu yaş grubundaki çocukların okula devam ederken önemli SARS-CoV-2 enfeksiyonu oranlarına sahip olmadığını ve bu yaş grubunun daha düşük enfeksiyon oranlarını ve daha düşük bulaşma potansiyelini gösteren önceki verilerle desteklendiğini gösteriyor" diye yazdı. .

Uzman, kampları ve yüz yüze sınıfları yeniden açmak iyi bir fikir diyor
Northwell Health'in South Shore Üniversite Hastanesi'nde pediatri başkanı ve bulaşıcı hastalıklar uzmanı MD Sunil Sood , “Bu İsrail araştırması, CDC'nin mevcut ve son haftalarda okullar ve yaz kampları için halihazırda yayınlamış olduğu ayrıntılı kılavuzu pekiştiriyor” dedi . New York.

"Yani evet, kampları ve yüz yüze sınıfları yeniden açmak iyi bir fikir," diye devam etti. "Bu bulgular, okul öncesi ve ilkokul sınıflarında yüz yüze dersler yürüten eğitimciler için güven verici olmalıdır."

Sood, İsrail'de alınan hastalık önleme önlemleri bilinmemekle birlikte, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC)Güvenilir Kaynak aşağıdakileri içeren önerilen stratejiler:

gruplandırmaGüvenilir Kaynak maruziyeti en aza indirmek için gün boyunca kampçılar/öğrenciler ve personel
İç ve dış mekanlarda en az 3 fit fiziksel mesafeyi korumak
Grupların dışındayken ve yemek yerken ve içerken tüm kampçıları/öğrencileri ve personeli 6 fit uzakta tutmak
El dezenfektanı uygulamalarını takip edin ve her çocuk için ayrı bölmeler, kitaplar ve oyuncaklar kullanarak temas bulaşma olasılığını en aza indirin

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak