Okul Müdürü Öğretmenler Odasına Kamera Koyabilir mi?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Okul müdürü öğretmenler odasına kamera koydurabilir mi? Okullarda hangi yerlere kamera konabilir? Okulda sınıflara ve öğretmenler odasına kamera konabilir mi?

Öğretmenler odasına ve sınıflara kamera konulamaz. Okullarda açıkça belirtilen maddeye göre; öğretmenler odası, yönetici ve diğer çalışma/dinlenme odaları, rehberlik odası, kütüphane, spor salonu, yüzme havuzu, tuvalet lavabo, ibadethane gibi yerlere kamera konulması yasaktır.

Okullarda kameraların konulduğu yerler şunlardır: Okullarda güvenliği sağlamak amacıyla giriş kapılarına, bahçelere veya koridorlara kamera konulması mümkündür. Ancak sınıflar ya da öğretmenler odası gibi kişilerin başka surette görülmesi mümkün olmayan yerlere konulan kameralar güvenlik maksadını aşmaktadır.

Okulda bulunan kamera görüntülerinin izlenmesi şu şekildedir: Okul kamera görüntüleri okul yetkililerince, sadece soruşturma, kovuşturma, yargılama veya infaz işlemleri konu olduğunda yargı makamları veya infaz mercileri ile müfettişlere verilebilmektedir.

Yukarıda da belirtildiği gibi, okul müdürleri kafalarına göre okula kamera yerleştiremez. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak