Okul Müdürü Öğretmenin Dersini Denetlemek İçin Sınıfa Girebilir mi?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Okul müdürü ders esnasında, sürekli sınıfa girip öğretmeni denetleyebilir mi? Okul müdürlerinin öğretmenleri denetleme yetkisi var mı? Okul müdürü habersiz şekilde öğretmeni denetler mi? Müdür yılda kaç kez öğretmeni ders esnasında denetleyebilir.
Ders denetimi resmi bir durumdur. Dönem içinde de en az 1 defa yapılabilir. Müdürün amacı öğretmeni, uygulama esnasında görmek varsa eksikleri veya öğretmenin göremediklerine rehberlik edilir ya da derse ve öğrenciye karşı olan ilgi ve alakan için teşekkür edilir ve sınıftan çıkılır.
Okul müdürü her eğitim-öğretim yılında en az bir kez öğretmen dersine girer ve öğretmene rehber eder(deneyim yapar). Eskiden yapılan denetimden farkı puanlama olmamasıdır.
Ancak İhtiyaç görürse her gün de girebilir. Denetim sonunda ders denetim raporunu size verir. Vermiyorsa kafasına göre gayri resmi giriyorsa dilekçe ile rahatsızlığınızı ve neye istinaden dersinizi böldüğünü sorabilirsiniz. 


ÖĞRETMENİN DENETLENMESİ
Ders içi etkinlikler;
Okul Müdürü

•    Öğretmenle birlikte dersin işleneceği mekâna gider; öğrencilerin tümünü görebileceği uygun bir yerde oturur/durur. Ders süresince öğretmen ve öğrencilerin dikkatini bozacak davranışlardan kaçınır. Öğretmen ve öğrencilere müdahale etmez; ders ortamının doğallığını korur. Gerekirse değerlendirmesine esas olmak üzere kısa notlar alır.
•    Gerek gördüğünde; dersin sonuna doğru öğrencilerin bilgi düzeyini ölçücü sorular sorar ve ders sonunda gecikmeye meydan vermeden öğretmenle birlikte çıkar.
•    Öğretmenin sınıf içi etkinlikleri izlenirken, denetimden sonra da öğretmenin aynı okulda görevine devam edeceği gerçeğinden hareketle görülen olumsuzluklarla ilgili olarak öğretmeni rencide edici konuşma, tutum ve davranışlardan kaçınır. İzlenen konularla ilgili olarak varsa gördüğü bireysel eksiklikleri müfettiş çalışma odasında paylaşır.  
Diğer etkinlikler;
•    Zümre toplantı tutanaklarını, 
•    Ünitelendirilmiş yıllık ve ders plânlarını, 
•    Yazılı sınav evrakını,
•    Değerlendirilmiş performans ve proje ödevi örneklerini, 
•    Not çizelgelerini, 
•    Ders Dışı Eğitim çalışmalarını (egzersiz planı ve uygulamaları ile ilgili kayıtlar),
•    Varsa sosyal etkinlik ve rehberlik çalışmalarına ilişkin belgeleri,
İnceleyip değerlendirir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber