Okul Müdürü Öğretmene Soruşturma Açabilir mi?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Okul müdürleri öğretmenlere soruşturma açabiliyor mu? Okul müdürü öğretmen hakkında soruşturma açabilir mi? Okul müdürünün öğretmen hakkında soruşturma açma yetkisi var mı?
Okul müdürleri öğretmene ne ceza verebilir?
 Uyarı, kınama ve aylıktan kesme cezaları disiplin amirleri (okul müdürü) tarafından verilir.

2)Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası ise, görevlinin bağlı olduğu kurumdaki disiplin kurulunun kararı alındıktan sonra atamaya yetkili amirler tarafından (İl- ilçe Mem) verilebilmektedir.

Bir Öğretmene Soruşturma Nasıl Açılır?
Öğretmene soruşturma açmak için 657 sayılı devlet memurları kanunda belirlenmiş olan disiplin işlemleri temel alınmaktadır. Bunun yanında Milli Eğitim Bakanlığı merkezi disiplin yönetmenliği de talimatları belirlemektedir. Kınama, uyarı ve aylıktan kesme cezaları okul müdürü, kademe ilerlemesinin durması, görev yerinin değiştirilmesi gibi durumlar ise atamaya yetkili olan amirler tarafından yapılmaktadır.

Soruşturma açılmasının ilk aşamasında yetkili amir olarak bilinen kişinin soruşturma kapsamında muhakkik görevlendirmesi yapılmaktadır. Daha sonra da soruşturma başlatılmaktadır. Disipline sebep olan işlem ile ilgili olarak muhakkik rapor hazırlamaktadır. Özellikle ağır ceza gerektiren durumlarda gerekli olan belgelerin toplanması gerekmektedir. Öğretmenin ardından vereceği ifade kapsamında değerlendirme yapılmaktadır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak