Okul Kayıt Zamanı Hangi Ayda?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Çocuğu anaokuluna yada ilkokula başlayacak olan velilerin en fazla merak ettiği konuların başında, okul kayıt zamanı ve kayıt yaşı tablosu gelmektedir. Her sene okullar kapandıktan ve yaz tatiline girdikten sonra, okul öncesi ve ilkokul kayıtları Haziran ayı itibariyle yapılmaktadır. 
Okullar yaz tatiline girdikten sonra, yeni kayıtlar, haziran ayının üçüncü haftasının ilk iş gününde başlar. Veri tabanındaki adres bilgileri esas alınarak, öğrenciler otomatik olarak bağlı oldukları okula kayıt olurlar. Çocuğunu okula kayıt yaptırmak isteyen velilerden her hangi bir evrak ya da ücret talep edilemez. 
Okula başlama yaşı ise , anaokulu kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 36 ayını tamamlayan ve 66 ayını doldurmayan çocukların kayıtları okul yönetimince yapılmaktadır. 
 Ana sınıflarına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 48 aydan 66 aya kadar çocuklar,  67, 68 ve 69 aylık olup da velisinin yazılı talebi veya sağlık raporu doğrultusunda ilkokula kaydı bir yıl ertelenen çocuklar okul öncesi eğitim kurumlarına öncelikle kaydedilir.

İlokula başlayacak çocuğun ise ay olarak;  İlkokulların birinci sınıfına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 66 ayını dolduran çocuklar ailelerin isteğiyle birlikte o yıl okul kaydı yaptırabilirler.. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak