Okul İçinde Öğretmenlerinde Telefon Kullanması Yasak mı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

MEB'in yayınladığı son genelgeyle birlikte, dijital bağımlılıkla mücadele kapsamında, öğrencilerin okul içerisinde telefon kullanımına ilişkin,  cep telefonu kullanmaları ve bu türden cihazlarla sınıflara girilmemesi konusunda önlemler alınacağı belirtildi.

Peki öğrencilere getirilecek olan telefon kısıtlamaları, öğretmenler içinde uygulanacak mı? Öğretmenlerin okul içerisinde, telefon sınırlaması olacak mı? Öğrencilere uygulanacak olan telefon kısıtlaması, öğretmenlere de uygulanacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığından bu konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı. Öğrencilerin telefon kullanmasına ilişkin Bakan Yusuf Tekin'in yaptığı açıklama şu şekilde?

Dijital bağımlılıkla mücadele kapsamında okullarda cep telefonu kullanımına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Tekin, şöyle devam etti: "Öğrencilerimizin okul içinde ve sınıflarda derslerini aksatacak şekilde cep telefonu kullanmaları ve bu türden cihazlarla sınıflara girilmemesi konusunda önlemler alacağız. Ayrıca öğrencilerimizin okul dışında dijital ortamlarda zaman geçirmelerine neden olabilecek durumlardan ve ödev ya da benzeri bilgilendirmelerde sosyal medya uygulamalarının kullanılmasından kaçınmak için gerekli önlemleri alacağız. Dolayısıyla sınıflarda cep telefonlarının bulundurulması doğru değil."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak